واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: امان از بوي بد عرق
جام جم آنلاين: شايد براي شما هم اتفاق افتاده باشد كه در آسانسور، اتوبوس و خيلي از جاهاي مسقف، فردي در كنارتان قرار گرفته باشد كه بوي بد بدنش آزارتان داده باشد. اين دسته افراد هر چقدر هم از خوشبوكننده استفاده كنند يا هر روز هم دوش بگيرند، باز هم بوي بدن آزاردهندهاي دارند.
دكتر مريم غياثي، متخصص پوست و مو در اين باره به «جامجم» ميگويد: بوي بد بدن مشكل نسبتا شايعي در افراد است كه در برخي به شكل معضلي جدي درآمده است و همانطور كه اكثر افراد ميدانند بوي بد بدن در اغلب مواقع ناشي از عرق است ولي برخلاف تصور عامه، عرق بدن به خودي خود بويي ندارد، بلكه بوي بد ناشي از عرق، به علت اثر باكتريهاي ساكن در پوست است كه عرق را تجزيه و توليد بوي بد ميكنند.
دكتر غياثي با اشاره به اين كه اين مشكل در آقايان بيشتر شايع است، يادآور ميشود: باكتريهايي كه عرق را تجزيه ميكنند به طور عمده در پوست ناحيه زير بغل وجود دارند و بوي بد بدن، عمدتا از تجزيه عرق زير بغل ناشي ميشود كه بهترين و سادهترين راهحل براي از بين بردن اين بو، استحمام مكرر و شستشوي پوست زير بغل است كه به اين وسيله عرق سطح پوست، كه ماده اوليه براي تاثير باكتريها و توليد مواد بد بوست از سطح پوست پاك ميشوند.
يك راهحل
استفاده مكرر از دئودورانتها در طول روز ميتواند در كاهش بوي بد عرق نقش موثري داشته باشد. اين عضو هيات علمي دانشگاه با بيان اين مطلب اظهار ميكند: با توجه به تركيبات آنتيباكتريال در دئودورانتها، باكتريهاي ساكن در پوست زير بغل تجزيه شده و از ايجاد بوي بد جلوگيري به عمل ميآيد.
گفتني است دئودورانتها اغلب باعث كاهش ميزان تعريق در بدن ميشوند كه مناسبترين راهحل براي اين مشكل، بهكارگيري همزمان استحمام است.
اين پزشك متخصص، مصرف برخي از خوراكيها و داروهاي خاص (ضد قارچي) را كه از طريق ترشح غدد عرق يا چربي پوست ايجاد ميشوند را يكي ديگر از علل بوي بد بدن ذكر كرده و ميافزايد: بهتر است افرادي كه با استحمام و استفاده منظم از دئودورانت، همچنان با مشكل بوي بد بدن مواجهاند به متخصص پوست مراجعه كنند.
دخالت ارث در ميزان تعريق
گفته ميشود تعداد باكتريهاي بدن و ميزان عرق هر فرد تحت تاثير مسائل ژنتيكي قرار دارد و افرادي كه عرق بدنشان از طريق ژنتيك بيشتر از سايرين است، در صورت عدم رعايت بهداشت، بيشتر دچار بوي بد بدن ميشوند. دكتر غياثي ضمن اشاره به اين مطلب ميگويد: گاهي شاهد تعريق افراد در فصول سرد سال نيز هستيم كه با توجه به اين كه معمولا غدد عرق تحت تاثير گرما فعاليت ميكنند، ولي افرادي كه غددشان بيش از سايرين فعال است، در فصل زمستان نيز تعريق دارند.
وي همچنين سن بروز تعريق را پس از رسيدن بهسن بلوغ ذكر كرده و يادآور ميشود؛ قبل از رسيدن به اين سن، زير بغل تعريقي ندارد.
عرقسوز
در اين حالت نواحي خاصي از بدن دچار خارش و سوزش شديد ميشود كه بيشتر در خردسالان، افرادي كه داراي فعاليتهاي شديد هستند و بيماران بستري و تبدار مشهود است كه طي آن عرق بهسلولهاي سطح پوست آسيب وارد ساخته و سدي در مقابل خروج عرق ايجاد ميكند و بنابراين عرق در زير پوست به دام افتاده و تجمع مييابد كه در اين حالت برآمدگي هاي ريزي (جوشمانند) روي پوست ايجاد ميشود كه به هنگام تركيدن و خروج محتويات عرق، فرد دچار سوزش ميشود.
به گفته اين متخصص پوست و مو، ميتوان با شستشوي مكرر و قرار گرفتن در معرض هواي خنك و كمپرس آب سرد، مشكل را التيام بخشيد.
گاهي مصرف بيرويه در برخي از مواد غذايي همچون پياز و سير، ميتواند در ترشح و بوي بد بدن تاثيرگذار باشد، دكتر غياثي با بيان اين موضوع متذكر ميشود: ميزان حداكثر عرق در تحريك شدهترين حالت، 12 ليتر در روز است كه اين رقم در حالت معمولي و نرمال به 100 الي 200 سيسي در روز ميرسد.
وي داروي تركيبي (آلومينيوم كلرايد 20 درصد) را باعث كاهش ترشح و فعاليت غدد عرق ذكر كرده و در پايان خاطرنشان ميكند: بهترين راهحل براي مشكل شايع بوي بد بدن، رعايت اصول بهداشتي است كه استحمام مكرر، شستشو و تعريق لباسها و استفاده از دئودورانتها در اين امر بسيار موثرند.
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]