تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):روزه‏دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه‏اش به چه كارش خواهد آمد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798529465




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مراحل رشد پیش از تولد


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مراحل رشد پیش از تولد

مرحله نوجنینی
مرحله نوجنینی از زمان لقاح، یعنی هنگامی که اسپرم و تخمک در یکی از دو لوله رحم به هم می.پیوندند، آغاز می.گردد. تخمک بارور شده سپس به سمت رحم حرکت می.کند. این سفر ممکن است تا یک هفته به طول بیانجامد. تقسیم سلولی تقریباً از 24 تا 36 ساعت پس از لقاح آغاز می.شود.
تقسیم سلّولی با سرعت زیاد ادامه می.یابد و تــــوده سلّولی توخالـــــی که در مراحل ابتدایی تکامل جنین ایجاد می.شود (blastocyst)، شکل می.گیرد. این توده سلّولی از سه لایه تشکیل می.گردد: لایه خارجی (اکتودرم) که بعداً به پوست و سیتم عصبی تبدیل می.شود، لایه داخلی (اندودرم) که بعداً به دستگاه گوارش و مجاری تنفسی تبدیل می.گردد و لایه میانی (مزودرم) که بعداً به عضلات و استخوان.بندی تبدیل می.شود.
سرانجام، این توده سلّولی به رحم می.رسد و به دیواره داخلی رحم می.چسبد. به این فرایند کاشت می.گویند.
مرحله جنینی اولیه
توده سلّولی اکنون به عنوان جنین اولیه (embryo) شناخته می.شود. این مرحله بعد از کاشت آغاز می.گردد و تا زمانی که تقسیم سلّولی تقریباً تکمیل می.گردد ادامه می.یابد. ساختارهای مهم برای پشتیبانی از رشد جنین، جفت و بندناف هستند.
در طول این دوره، سلول.ها تقسیم شده و دستگاه.های مختلف بدن را به وجود می.آورند. همچنین طرح اولیه اندام.ها و سیستم عصبی تشکیل می.شود. در خاتمه مرحله جنینی اولیه، آغاز شکل.گیری چهره (چشم.ها، دهان، گوش) و انگشتان قابل رؤیت می.گردد.
مرحله جنینی
پس از آن که تقسیم سلّولی عمدتاً تکمیل گردید، توده جنینی اولیه وارد مرحله بعد می.شود و به عنوان جنین شناخته می.شود رشد ساختارها و دستگاه.های اولیه بدن که در مرحله جنینی اولیه تشکیل شده بودند، ادامه می.یابد. لوله عصبی به مغز و نخاع رشد می.یابد و نورون.ها شکل می.گیرند. در خلال ماه سوم بارداری، اندام.های جنسی شروع به ظاهر شدن می.کنند. رشد جنین هم از نظر وزنی و هم از نظر طولی ادامه می.یابد، هر چند قسمت اعظم رشد فیزیکی در مراحل آخر بارداری صورت می.گیرد.
مشکلات در خلال مراحل رشد پیش از تولد
غالباً رشد پیش از تولد به صورت عادی و طبیعی اتفاق می.افتد و رشد الگوهای شکل گرفته با تغییرات اندکی ادامه می.یابد. با وجود این، گاهی اوقات به دلایل ژنتیکی یا مسائل محیطی ممکن است اشکالاتی در این فرایند پیش آید.
مشکلات ژنتیکی • سندروم داون- شایع.ترین ناهنجاری ژنتیکی در خلال دوران رشد پیش از تولد است. سندروم داون (یا منگولیسم) به دلیل یک کروموزم 21 اضافی (یعنی به جای دو کروموزوم، سه کروموزوم وجود دارد) به وجود می.آید و تقریباً از هر 1000 کودک، یکی به آن دچار می.شود. خصوصیات نوعی سندروم داون شامل صورت تخت و صاف، مشکل قلبی و عقب.ماندگی ذهنی است. خطر به دنیا آوردن بچه.ای با سندروم داون با افزایش سن مادر، افزایش می.یابد.
• بیماری.های ارثی- اگر پدر یا مادر یا هر دو حامل ژن برخی از بیماری.ها باشند، این بیماری.ها ممکن است به صورت ارثی به بچه منتقل گردد. به عنوان نمونه.هایی از بیماری.های ارثی می.توان به کم.خونی داسی شکل، فیبروز کیستیک (نوعی بیماری که باعث اختلال ترشح کلر و افزایش جذب سدیم در راه.های هوایی می.شود و احتمال ابتلاء به عفونت.های ریوی مزمن را افزایش می.دهد) و بیماری تای.ساکس (نوعی بیماری سیستم عصبی که علائمش در چند ماهگی ظاهر می.شود و باعث مرگ کودک در سنین بین 2 تا 5 سالگی می.گردد) اشاره کرد. معمولاً از طریق آزمایش.های ژنتیکی می.توان تعیین کرد که پدر و مادر حامل ژن بیماری خاصی هستند یا نه.
• مشکلات کروموزوم جنسی- سومین نوع مشکلات ژنتیکی مربوط به کروموزم.های جنسی است. از آن جمله می.توان به سندروم کلاین فلتر (یک کروموزوم X اضافی) و سندروم ترنر (یک کروموزوم X منفرد) اشاره کرد. مشکلات محیطی
تعدادی از عناصر و عوامل محیطی وجود دارندکه می.توانند به جنین آسیب برسانند: • استعمال دارو و مواد مخدر توسط مادر- استعمال دارو توسط مادر می.تواند پیامدهای فجیعی برای جنین داشته باشد. سیگار کشیدن مادر باعث وزن کم نوزاد می.شود که این امر به نوبه خود می.تواند به تضعیف سیستم ایمنی، تنفس ضعیف.تر و اختلال عصبی نوزاد منجر شود. استفاده از الکل می.تواند به سندرم الکلی جنینی بیانجامد که با مشکلات قلبی، نقص عضو و عقب.ماندگی ذهنی ارتباط دارد. استفاده از داروهای غیرمجاز مانند کوکائین و متامفتامین نیز می.تواند باعث وزن کم نوزاد و اختلالات عصبی او گردد.
• بیماری.های مادر- تعدادی از بیماری.ها هستند که در صورتی که مادر به آن.ها دچار باشد می.توانند اثر منفی بر رحم بگذارند، بیماری.هایی از قبیل ایدز، سرخچه و تبخال. ویروس تبخال یکی از شایع.ترین بیماری.ها نزد زنان باردار است و می.تواند به رحم منتقل شده، باعث ناشنوایی، تورم مغز یا عقب.ماندگی ذهنی نوزاد گردد. زنان بارداری که دچار این ویروس باشند معمولاً برای جلوگیری از انتقال ویروس تشویق به وضع حمل از طریق سزارین می.گردند. ترجمه: کلینیک الکترونیکی روان.یارمنبع
"Stages of Prenatal Development", Kendra Van Wagner,
http://psychology.about.com






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1235]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن