تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798651952




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شهادت زن در اسلا‌م - صدرا صدوقي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شهادت زن در اسلا‌م - صدرا صدوقي


هر مكتب و ايدئولوژي‌اي براي فراخواني جامعه به سوي خويش بايد نيازهاي فطري انسان‌ها و مشكلا‌ت جوامع را در نظر گرفته، طبق آن، مباني خويش را بنيان نهاده و به جامعه ارائه نمايد. چرا كه بدون توجه به نيازهاي بشر در زندگي، هيچ مكتبي موفق به جذب مردم به سوي خويش نمي‌شود. يكي از راه‌هاي پذيرش جامعه سهولت در دين است كه به همان فطري بودن و برآوردن نياز بشر برمي‌گردد: بعثتني بالحنيفيه السهله السمحه.بر همين اساس خداوند حكيم، كه آفريدگار انسان خاكي است و آگاه‌تر از همه به نيازهاي بشر- به پيامبران خود دستور داده است به گونه‌اي در دعوت خود برنامه‌ريزي كنند كه گسترش عدالت و رفع ظلم و تبعيض در جامعه را به دنبال داشته باشد.

با توجه به همين ملا‌ك، خداوند حكيم در قرآن به پيامبر خويش يادآوري مي‌نمايد كه پروردگارت هيچگاه به بندگانش ظلم نمي‌كند و ارزش هر انسان را بسته به نوع اعمالش مي‌داند و هيچ انساني را بر انسان ديگر ترجيح نداده است. او معيار تقرب به خود را پرهيزگاري و اعمال صالح دانسته، نه قوميت و جنسيت، كه آن هم باز به نفع انسان‌ها است، چرا كه تقوا مانع از تعدي و ظلم است.بر همين اساس، تمامي احكام نيز بايد برمبناي عدالت استوار باشد و اين اصل استثنابردار نيست، همچنين شارع حكيم، هيچگاه حكمي ظالمانه صادر نخواهد كرد و در مواردي كه در كتاب و سنت در حكمي شائبه عدم عدالت وجود دارد، بايد به مباني آن و طريق استنباط آن رجوع كرد.حال با توجه به اين اصل و ملا‌ك مهم، يكي از احكامي كه امروز مورد توجه است و در آن شبهه عدم عدالت وجود دارد، مساله عدم تساوي شهادت زنان با مردان است. اين عدم تساوي، هم در مباحث مربوط به دعاوي مطرح است و هم در اثبات برخي از احكام شرعي مانند رويت هلا‌ل ماه و... با توجه به شبهات طرح‌شده در موضوع شهادت زنان، در اين اثر با دو هدف به بررسي ادله شهادت زنان در كتاب و سنت و اقوال فقها توجه شده است.

1- اينكه آيا اصلا‌ چنين حكمي از طرف شارع صادر شده يا خير؟

2- اينكه اگر در مواردي به وسيله ادله متقن و نصوص صريح ثابت شد كه ارزش شهادت دو زن برابر يك مرد است و يا اينكه اصلا‌ شهادت زنان مورد پذيرش نيست، جهت توجيه اين حكم چه بايد كرد؟ لذا اين كتاب در 2 بخش تنظيم شده است؛ بخش اول مباحثي چون ارزش شهادت زن و اصل عملي در شهادت و دلا‌يل عمومي عدم تساوي شهادت زن و مرد و بخش دوم كه محور اصلي اين اثر است، شامل بررسي و كنكاش در ادله موضوعاتي چون شهادت زنان در امور مالي، رويت هلا‌ل، طلا‌ق، رضاع، نكاح و حدود عرضي و غيرعرضي است.لا‌زم به ذكر است كه محور مباحث مطروحه در اين اثر، دروس خارج فقه آيت‌الله‌العظمي صانعي است كه در سال‌هاي 80-79 در مدرسه فيضيه ايراد شده است.بايد توجه داشت كه بازنويسي مباحث فقهي كه با اصطلا‌حات و دقت‌هاي پيچيده سروكار دارد و فهم آن مستلزم فراگيري مقدمات و ممارست در حضور اساتيد است، در قالبي كه قابل استفاده براي غيرطلا‌ب حوزه‌هاي علميه گردد كار دشواري است اما در اين اثر سعي شده است كه آنچه در ارتباط با اصل شهادت زنان و شبهات و پاسخ به آنها در دروس خارج فقه مطرح گرديده به صورتي قابل فهم براي افراد غيرحوزوي، بيان شود.

انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------

------------
 جمعه 11 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 354]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن