تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا توكل كند، خداوند هزينه او را كفايت مى كند و از جايى كه گمان نمى برد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798012183




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تانك‌هاي مدرن ارتش ايران، كابوس متجاوزان نگون‌بخت + فيلم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تانك‌هاي مدرن ارتش ايران، كابوس متجاوزان نگون‌بخت + فيلم
به دنبال تهديدات پوچ و بي اساس رژيم صهيونيستي براي حمله به ايران، ارتش جمهوري اسلامي ايران نسلي جديد از تانك‎‌هاي بهينه‌سازي شده خود را در رژه روز ارتش به نمايش گذاشت. تانك‌هاي "ذوالفقار 3" و "صمصام" تانك‌هاي قدرتمندي هستند كه قدرت دفاعي آن‌ها باعث تعجب كارشناسان نظامي دنيا شده است.
به گزارش خبرنگار دفاعي - امنيتي باشگاه خبرنگاران، به دنبال تهديدهاي نظامي رژيم صهيونيستي و تهديد حمله به ايران، ارتش جمهوري اسلامي ايران به رونمايي از دستاوردهاي جديد خود پرداخت. در ميان تسليحات نظامي جديد ارتش، نسل جديد تانك‌هاي ذوالفقار بسيار نمود دارد. در يك دهه اخير، سير تكاملي و پيشرفت تانك‌هاي توليدي در ارتش ايران بسيار سريع بوده به طوري كه در توليد اين ماشين جنگي قدرتمند به خودكفايي رسيده است.

عوارض جغرافيايي نامناسب ايران در بعضي از نقاط مرزي، متخصصان نظامي ايران را با چالش‌هاي مختلفي روبرو ساخته است. حاصل اين مجادله دشوار، طراحي جنگ افزارهايي متناسب با اين عوارض و آماده براي مقابله با تهديدات دشمنان است. در طي ساليان مختلف، ارتش جمهوري اسلامي همواره تلاش كرده تا با طراحي تجهيزات جديد و نصب آنها بر روي تانك‌ها، اين ابزار جنگي را براي مقابله با دشمنان در عوارض جغرافيايي متفاوت سازگار كند.

تانك با توجه به قدرت تخريبي و دفاعي‌اش، همواره مورد توجه متخصصان جنگي بوده است. در ايران نيز، متخصصان و طراحان استراتژيك جنگي با در نظر گرفتن اين مسئله، در طي سا‌لهاي اخير سرمايه گذاري زيادي را بر روي تكامل تانك انجام داده‌اند. نتيجه اين تلاش‌ها، طراحي تانك‌هاي سري ذوالفقار و صمصام و افزايش توان نظامي جمهوري اسلامي بوده است.

"امير سرتيپ احمدرضا پوردستان"، فرمانده نيروي زميني ارتش، با تاكيد بر قدرت نظامي ايران اشاره كرد كه هيچكس جرأت تجاوز به مرزهاي زميني ما را ندارد مگر آنكه در زير شني تانك‌هاي ما له شود.

"امير پوردستان" با اشاره به نسل جديد تانك‌هاي ذوالفقار و صمصام، اظهار داشت كه با ورود ايران به حوزه جنگ ناهمطراز و نامتقارن، نياز به تكامل جنگ‌ افزارهاي زميني احساس مي‌شده كه حاصل اين نياز، ارتقاي اين افزارها و از جمله تانك‌هاي سري ذوالفقار بوده است.

نيروهاي مسلح ايران از تانك‌هاي مختلفي بهره مي‌برند كه بسياري از آن‌ها به تدريج و با پيشرفت نظامي ايران، براساس شرايط جنگي مناطق مختلف ارتقا يافته‌اند. تانك "سبلان" آخرين تانك ارتقايافته‌اي است كه در ارتش جمهوري اسلامي به بهره برداري خواهد رسيد. تانك‌ ذوالفقار3 كه اخيرا به بدنه نظامي ارتش اضافه شده‌است، جز افتخارات تسليحاتي نيروهاي مسلح است.

خانواده "تانك‌هاي ذوالفقار"

ارتش ايران تلاش‌ها براي طراحي و ساخت يك تانك بر مبناي دانش و توان بومي را از اوايل دهه 1370 شمسي آغاز كرد. محصول اين تلاش، مجموعه تانك‌هاي ذوالفقار بوده كه امروزه به عنوان نماد پيشرفت نظامي ارتش ايران در نظر گرفته مي‌شود.

نمونه اوليه تانك ذوالفقار در سال ۱۳۷۲ طراحي و خط توليد آن در تابستان ۱۳۷۶ در مجتمع صنعتي شهيد كلاهدوز افتتاح شد.

تفاوت برجك‌در تانك‌هاي ذوالفقار

وب‌گاه رسمي وزارت دفاع ايران، اين تانك را نوع بهينه‌سازي شده تانك روسي تي-۷۲ معرفي كرده كه به سيستم مدرن كنترل آتش تجهيز شده و مهمات ۱۲۵ ميليمتري آن در داخل كشور توليد مي‌شود. عمده تغييرات مدل‌هاي ذوالفقار، بيشتر در قسمت برجك تانك بوده‌است.

بدنهٔ ذوالفقار۳، با اسكلت‌بندي پيشينيان خود تفاوت دارد. بدنهٔ تانك ذوالفقار۱، شباهت زيادي به تانك ام ۶۰ آمريكايي داشت و شني‌هاي آن نيز مشابه همان تانك بود، اما در ذوالفقار۳، بدنهٔ تانك دچار تغييرات زيادي شد. اين تغييرات شامل افزايش قطر زره بدنه عقبي و زره برجك تانك مي‌شود.

تفاوت‌ها در بدنه جلويي، چرخ‌ها و برجك در تانك‌هاي سري ذوالفقار

تانك "ذوالفقار 1"

ذوالفقار۱اولين مدل اين تانك بود كه در سال 1380 توليد شد. اين تانك از يك موتور ديزلي با قدرت ۷۸۰ اسب بخار استفاده مي‌كند و سيستم كنترل آتش آن امكان شليك در حركت را براي تانك فراهم مي‌كند.

در ذوالفقار1، مي‌توان سيستم هشدار دهنده و پدافند ليزري ساخت سازمان صنايع دفاع ايران را نيز ديد. اين سيستم مي‌تواند كاربران خود را با تابش پرتوهاي ليزر هدايت كننده، از جنگ افزارهاي هدايت شوندهٔ ضدتانك آگاه كند.

پدافند مورد استفاده اين سيستم به صورت انتخابي، مي‌تواند تركيبي از پرتاب كننده‌هاي نارنجك دودزا باشد. اين كار باعث شكستن قفل ليزري پرتابگرهاي دشمن مي‌شود. پوشش اين سيستم هشدار دهنده ۳۶۰ درجه در افق و ۶۰ درجه در ارتفاع است.

تانك "ذوالفقار 2"

در فرآيند توليد تانك ذوالفقار 2 اطلاعات كمي منتشر شده، چون احتمالا تنها يك نمونه آزمايشي بوده و مقامات ارتش چندان تمايلي براي رسانه‌اي شدن آن نداشته‌اند. درمعدودعكس‌هايي كه از اين تانك موجود است، مي‌توان مشاهده كرد كه برجك آن تعويض شده، ولي همچنان از توپ 105 ميليمتري ام 60 در آن استفاده مي‌شود.

تانك "ذوالفقار3"

ذوالفقار3 سومين و پيشرفته ترين تانك خانواده ذوالفقاراست. يكي از نكات بسيار مهم در اين تانك، سامانه كنترل آتش اين تانك است. سامانه كنترل آتش اين تانك موسوم به " EFCS3 " يك سيستم چند منظوره است كه توانايي‌هاي قابل توجهي را دراختيارافراد نظامي قرار مي‌دهد، ازجمله ثابت نگاه داشتن توپ در هنگام انواع مانورها و چرخش‌ها، امكان درگيري با اهداف ثابت و متحرك، قابليت انتقال اطلاعات به كامپيوتر درون تانك براي تخمين زاويه مورد نظر براي شليك، قابليت شبكه شدن با سامانه‌هاي ديد در شب موجود در تانك.

متخصصان ارتش با افزودن بر عرض اين تانك، باعث افزايش سرعت آن شده‌اند. نيم‌رخ كوتاه، سيستم فشنگ‌گذاري تمام اتوماتيك و مسافت‌ياب ليزري، توپ 125 ميلي‌متري بدون خان، قابليت پرتاب موشك‌هاي كوركننده رادارهاي دشمن و سيستم‎هاي آشكارسازي مادون قرمز، از ديگر خصوصيات اين تانك پيشرفته ايراني است.

تصاويري از مانور تانك "ذوالفقار 3"

تانك "مبارز"

تانك مبارز در اصل مدل بهينه‌‌سازي شده تانك چيفتن در ايران است. تانك چيفتن در سال ۱۹۶۶ در بريتانيا توليد و از سال ۱۹۷۲ وارد ارتش ايران شد. در طول سال‌هاي اخير، تغييرات زيادي بر روي تانك چيفتن انجام گرفت. مدل نهايي ارتقا يافته تانك چيفتن، توسط ارتش جمهوري اسلامي " مبارز" نام گرفت. تعويض موتور ال۶۰ ليلاند با يك موتور پرقدرت‌تر با توان ۸۵۰ اسب بخار، تعويض محفظه سوخت، تغييراتي در چرخ دنده و شاسي تانك، نصب تجهيزات ضد ضربه جديد و افزودن يك سيستم هدف‌گيري ليزري، از جمله تغييراتي است كه توسط متخصان نظامي ايران بر روي تانك چيفتن انجام گرفت.

قدرت رزمي تانك مبارز به علت در اختيار داشتن سيستم‌هاي ديد در شب و سيستم مسافت‌ياب ليزري افزايش زيادي يافته است.

تانك "سفير"

تانك سفير مدل اصلاح شده تانك T54 است كه در شوروي توليد شده و پرتيراژترين تانك تاريخ محسوب مي‌شود. ارتش ايران در خلال دهه 1370 تصميم گرفت تا براي استفاده بهينه از اين تانك قدرتمند، اصلاحاتي را برروي آن انجام دهد. در نتيجه با كمك مركز تحقيقات دفاعي لجستيك نيروي زميني سپاه، با اعمال تغييراتي بنيادين در ساختار اين تانك، تانك بهينه شده "مبارز" را عرضه كرد.

عملكرد تانك سفير 74 در تيراندازي و سرعت و دقت در هدف‌گيري در حالات سكون و حركت يك تحول بزرگ زرهي براي نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران به شمار مي‌رود.

اين تانك قادر است با تجهيزات اضافه تا عمق 5 متري آب و بدون تجهيزات تا .51 متري آب حركت كرده و عمل كند. افزايش قدرت موتور، قابليت‌هاي زرهي، واكنش سريع و دقت و سرعت در تيراندازي، از امتيازهاي بالاي اين تانك است.

تانك "صمصام"

اين تانك در واقع نتيجه اصلاح تانك M-60 در نيروهاي مسلح ايران است. تجهيز به پايداركننده توپ كه در راستاي عمودي و افقي عمل مي‌كند از جمله تغييرات مهم در اين تانك است.

تجهيز به سيستم نوري پانوراما براي فرمانده تانك جزء ويژگي‌هاي بارز تانك "صمصام" است. اين سيستم براي پوشش جهات افقي و عمودي به برجك نياز ندارد. قدرت بزرگنمايي اين سيستم 7 برابر تانك‌هاي M-60 است.

يكي از مهم‌ترين جنبه‌هاي بهسازي اين تانك، تجهيز آن به سامانه كنترل آتش EFCS-3 براي هدفگيري دقيق و مطمئن توپ است. به كمك چنين سامانه‌اي، كار هدفگيري بسيار سريع، فوق‌العاده دقيق‌تر و در شب و روز صورت گرفته و احتمال اصابت گلوله توپ به هدف در اولين شليك به ميزان بسيار زيادي افزايش مي‌يابد.

مسافت‌ياب ليزري، دريافت و محاسبه خودكار پارامترهاي بالستيكي و محيطي براي هدف‌گيري، سامانه ديد درشب، و آينه‌هاي پايدارشده درجهات افقي وعمودي ازجمله ويژگي‌هاي نسل جديد تانك صمصام هستند.

انتهاي پيام/

چهارشنبه|ا|4|ا|ارديبهشت|ا|1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1928]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن