تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):حق را بگو اگر چه نابودى تو در آن باشد، زيرا كه نجات تو در آن است... تقواى ال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798127759




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت‌پرده جدایی ایران و عربستان/کدام کشورها سود می‌برند؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


عربستان سعی می‌کند روابط خود با ایران را تغییر دهد؟
پشت‌پرده جدایی ایران و عربستان/کدام کشورها سود می‌برند؟
واقعیت آن است که در پشت‌پرده، روسیه و چین دوست دارند ایران و عربستان سعودی جدا از یکدیگر باشند. درگیری میان دو کشور به نفع چین و روسیه است و می‌توانند فرصت‌های بیشتری برای تاثیرگذاری بر روند اقتصادی و سیاسی در منطقه برای تاثیرگذاری بر امرو داخلی خاورمیانه داشته باشند.
روز نو : واقعیت آن است که در پشت‌پرده، روسیه و چین دوست دارند ایران و عربستان سعودی جدا از یکدیگر باشند. درگیری میان دو کشور به نفع چین و روسیه است و می‌توانند فرصت‌های بیشتری برای تاثیرگذاری بر روند اقتصادی و سیاسی در منطقه برای تاثیرگذاری بر امرو داخلی خاورمیانه داشته باشند.
رونامه «هافینگتون پست» در مطلبی نوشته است: «خیلی خوب است. به نظر می‌رسد عربستان سعودی در نهایت متوجه استراتژی تحریک‌آمیز خود و سیاست نامطلوبی که تنها به ضرر منافع آن کشور بوده شده است.»


به گزارش روز نو ، در ادامه این مطلب آمده است: چه کسی تصور می‌کرد که پادشاهی عربستان سعودی که به تکبر معروف است از عراق بخواهد تا روابط میان ریاض و تهران را بهبود بخشد؟ این موضوع اما دقیقا چند روز پیش اتفاق افتاد. شکبه تلویزیونی عراقی «الغدیر» گزارش داد که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی که یکبار گفته بود از جنگ با ایران استقبال می‌کند از حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق خواسته تا برای بهبود روابط و مصالحه با ایران میانجی‌گری کند. 


پشت‌پرده جدایی ایران و عربستان/کدام کشورها سود می‌برند؟/تمایل ریاض به بهبود روابط


چرا این تغییر ناگهانی از سوی عربستان سعودی روی داد؟ پاسخ تنها به دینامیسم پیچیده سیاسی خاورمیانه ختم نمی‌شود بلکه درباره نفوذ سیاسی منطقه‌ای عربستان است. تقاضای عربستان از عراق نشان می‌دهد که آن کشور عملگرایانه رفتار می‌کند. به جای این که با ایران در همه عرصه‌ها مبارزه کند روابط مجدد و همکاری را برای حل مسائل منطقه‌ای در سوریه، یمن و عراق در پیش می‌گیرد و درصدد پیدا کردن زمینه مشترکی برای تعیین قیمت نفت بر می‌آید. 


توضیح دیگر آن که عربستان سعی می‌کند پس از تسریع حل و فصل منازعه در سوریه، درگیری در یمن را کاهش دهد، محاصره علیه قطر را لغو کند و قیمت نفت را به ثبات برساند. واقعیت آن است که در پشت‌پرده، روسیه و چین دوست دارند ایران و عربستان سعودی جدا از یکدیگر باشند. درگیری میان دو کشور به نفع چین و روسیه است و می‌توانند فرصت‌های بیشتری برای تاثیرگذاری بر روند اقتصادی و سیاسی در منطقه برای تاثیرگذاری بر امرو داخلی خاورمیانه داشته باشند. 


این روزنامه در ادامه می‌نویسد: برخی معتقدند که بهبود روابط میان ایران و عربستان سعودی ثبات را برای منطقه به ارمغان می‌آورد. برخی اما مخالف این نظر هستند و می‌گویند که عربستان سعودی ابتکار عمل اخیرش برای ترس از دست دادن هر چیزی است که برایش در منطقه باقی مانده آن هم در برابر نفوذ رو به رشد ایران. برای مثال، عربستان سعودی میزبان مقتدی صدر روحانی شیعه ضد‌امریکایی محبوب در میان فقرای شهری بغداد و شهرهای جنوبی عراق بود اما اختلاف میان قطر و بلوک تحت رهبری عربستان سعودی ادامه دارد. سیاست‌های خارجی عربستان سعودی ناعادلانه بود و نارضایتی داخلی در آن کشور به دلیل نرخ بیکاری بالا رو به افزایش است. بنابراین، تمایل عربستان سعودی به اصلاح روابط با ایران یک حرکت استراتژیک است و هیچ ارتباطی با ایده برادری اسلامی یا شعار دیگری ندارد. به نظر می‌رسد عربستان سعودی بیشتر از امکان بقا و ثبات نظام سیاسی داخلی خود نگران است. با این حال، عربستان سعودی بی‌ثبات می‌تواند به نفع ایران تمام شود و راه را برای افزایش نفوذ ایران در عراق، سوریه و یمن بیش از میزان سابق هموار کند. این سناریو کابوسی برای ناظران در محافل سیاسی سنی در منطقه است. 


آفتاب نيوز




تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن