تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798040437




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا ولادیمیر پوتین قصد احیای مخوف‌ترین سازمان‌اطلاعاتی شوروی را دارد؟/آیا امکان وقوع کودتا در روسیه وجود دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا ولادیمیر پوتین قصد احیای مخوف‌ترین سازمان‌اطلاعاتی شوروی را دارد؟/آیا امکان وقوع کودتا در روسیه وجود دارد؟
ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه قصد احیای آژانس اطلاعاتی تازه‌ای را دارد که یادآور پلیس مخفی دوران شوروی یا همان "کا‌گ‌ب" است که خود نیز روزگاری با آن همکاری کرده بود و از عواملش بود. گفته می‌شود که سازمان امنیتی جدید حجمی به مراتب بزرگتر از "کا‌گ‌ب" خواهد داشت.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین‌الملل- نشریه «پولیتیکو» با انتشار گزارشی به چرایی تصمیم پوتین برای احیای سازمانی مشابه کا گ ب در برهه زمانی کنونی پرداخته است.


به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این نشریه می‌نویسد: «درست در سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که او به سمت نخست‌وزیری رسید به شوخی در جمع افسران اطلاعاتی گفت که گروهی از جاسوسان مخفی با موفقیت توانستند در دولت نفوذ کنند. به نظر می‌رسد آن‌چه پوتین گفت صرفا یک جوک نبود بلکه به واقعیت پیوست. در طول سال‌های زمامداری پوتین نه تنها کرملین که هر شاخه یا دولت روسیه را که نگاه می‌کردید تحت کنترل مردان میانسال و مسن کا‌گ‌ب بود. 

چرا پوتین قصد احیای مخوف‌ترین سازمان‌اطلاعاتی شوروی را دارد؟



به گزارش روزنامه روسی «کومرسانت» تاسیس آژانس ای اطلاعاتی جدید در روسیه سبب خواهد شد تا آژانس اطلاعاتی فوق‌العاده بزرگتری با عنوان وزارت امنیت دولتی جانشین «اف اس ب» روسیه شود که خود جایگزین کا گ ب پس از فروپاشی اتحاد جماخیر شوروی بوده است. گزارش منتشر شده از سوی این روزنامه روس از سوی کرملین و یا اف اس ب تکذیب نشده است و نشان می‌دهد که خبر آن درست است». 


این نشریه در ادامه می‌نویسد: «این سازمان جدید یادآور پلیس مخفی دوران استالین در فاصله سال‌های ۱۹۴۳ تا ۱۹۵۳ میلادی به عنوان بزرگترین و قدرتمندترین نهاد اطلاعاتی شوروی بود که ۲۵۰ هزار عضو داشت. «تاتیانا استانووایا» تحلیلگر مسائل امنیتی از مسکو می‌گوید که تشکیل وزارت امنیتی تازه یک پیروزی برای چکیست‌ها یا اطلاعاتی‌های سابق است. اشاره او به اولین پلیس مخفی دوران بلشویکی است. او می‌گوید که تفاوت اصلی این نهاد اطلاعاتی تازه با نهادهای مشابه قدیمی آن است که در مرکز آن اقتدار شخصی پوتین قرار دارد و بر سازمان اعمال می‌شود.


پوتین اجازه داد تا اعضای قدیمی کا گ ب جذب نهادهای اطلاعاتی جدید شوند. در دوران او کنترل روسیه بر نیروهای مرزی و جمع‌آوری اطلاعات الکترونیکی تشدید شد. در همان حال مردان سابق کا گ ب کنترل خود بر نهادهای دولتی را بدست آوردند و همچنین به کسب و کار اقتصادی در آن کشور مشغول شدند. در همان حال، پوتین تلاش کرد تا اصلاحاتی را در اف اس بی اعمال کند. در سال ۲۰۰۷ میلادی او «ویکتور چرکسوف» یکی از متحدان نزدیکش در آژانس مبارزه با مواد مخدر را در جریان پرونده تحقیق درباره معاملات و کسب و کارهای سیاه و غیر‌قانونی عوامل بلندپایه اف اس بی قرار داد. زمانی که پاکسازی‌های چرکسوف با شکست مواجه شد پوتین نهاد امنیتی رقیب دیگر را تاسیس کرد که کمیته تحقیق بود و وظیفه بررسی پرونده‌های افراد بلندپایه را برعهده داشت. به نظر می‌رسد هدف پوتین آن است تا گاردهای قدیمی کا گ ب را با چهره‌های جوان‌تر، وفادارتر و با استقلال عمل کمتر عوض کند». این نشریه اشاره می‌کند که پوتین الگوی مشابهی را نیز در سطح فرمانداران محلی و منطقه‌ای تکرار کرده است‌؛ به‌طوری که چهار تن از آنان اخیرا اخراج شدند و با دو محافظ شخصی پوتین جایگزین شدند. 


این نشریه اشاره می‌کند که در جولای گذشته پوتین اعمال کنترل خود بر گارد ملی را افزایش داد و نهادهای امنیتی را تحت سیطره و کنترل خود درآورده است. «گنادی گودکوف» در انتقاد از این موضوع و تصمیم پوتین در فیس‌بوک خود نوشت: «در شب ۱۸ و ۱۹ سپتامبر کشور از حالت اقتدارگرایی به سوی تمامیت خواهی تغییر جهت داد». 


این نشریه اشاره می‌کند که پوتین با تمرکز بیش‌تر قدرت در دستان خود در حال پاکسازی‌های گسترده‌تر است. 


«استانسیلاو بلدووسکی» تحلیلگر مستقل در مسکو اشاره می‌کند که تشکیل وزارت امنیت دولتی بخشی از پروژه پوتین برای جایگزین کردن متحدان قدیمی با امکانات و نیروهای جدید است. او نمی‌خواهد افرادی که با او صمیمیت و نزدیکی زیادی در روابط شخصی دارند در امور باشند؛ برای مثال دوستان قدیمی در عوض می‌خواهد افرادی در صدر امور باشند که از او تبعیت کنند و مجری اراده‌اش باشند». 


این نشریه در ادامه اشاره می‌کند از زمانی که از سال ۲۰۱۳ میلادی به این سو قیمت نفت با نوسانات زیادی همراه بوده است زمینه برای ایجاد ناآرامی و نارضیتی فراهم شده است. در نتیجه پوتین آماده نشان دادن مشت آهنین بوده است. «آندری سولداتوف» تحلیلگر امنیتی اما اشاره می‌کند که نباید از یاد برد که کا گ ب سرویس امنیتی سنتی به مفهوم غربی آن نبوده است بلکه آژانسی برای حمایت از منافع کشور و شهروندان بود. او می‌نویسد: «وظیفه اصلی آن حفاظت از رژیم سیاسی بود. فعالیت‌های آن شامل شکار جاسوسان و مخالفان و نظارت بر رسانه‌ها و حتی ورزش بود و این عملیات در داخل و خارج از کشور صورت می‌گرفت». 


پولیتیکو اشاره می‌کند این دقیقا همان چیزی است که کرملین امروز به آن نیاز دارد؛ به خصوص در زمانی که نرخ تورم دو رقمی در روسیه بیداد می‌کند و ارتباط بازارهای داخلی آن کشور با بسیاری از بازارهای بین‌المللی قطع شده و به دلیل تحریم‌های اعمال شده بر سر مداخلات روسیه در امور اوکراین، امکان سرمایه‌گذاری جدید خارجی در آن کشور وجود ندارد». 


بلدووسکی می‌گوید که از یک دیدگاه این موضوع نشانه‌ای از قدرت پوتین است چرا که او احساس می‌کند که از نظر شخصی و قدرت به اندازه کافی اعتماد به نفس دارد. او که در اواسط سال ۲۰۰۰ میلادی به این سو از مشاوران کرملین بوده است، می‌‌گوید: «از نگاهی دیگر اما این نشانه ضعف اوست چرا که بر این باور است که امکان وقوع کودتایی علیه‌اش وجود دارد و می‌خواهد تهدیدهای زیاد را خنثی کند». 


این نشریه در بخش پایانی اشاره می‌کند که در زمان کودتای یلستین علیه گورباچف در سال ۱۹۹۱ میلادی او از حمایت کا گ ب برخوردار بود. در آن زمان رهبر تازه سعی کرد کاری کند که آژانس‌های امنیتی در سیاست دخالت کنند و فعالیت‌شان به شدت قانونمند باشد اما امروز به نظر می‌رسد که وزارت جدید امنیتی ملی به‌طور خاص ضامن حکومت پوتین است و برای این امر طراحی شده است. 


پوالیتیکو در نهایت می‌نویسد: «پوتین امیدوار است با سرکوب شدیدتر و تبلیغات دقیق‌تر خود را از سرنوشت مشابه شوروی و فروپاشی آن درست در زمانی که اسیر جنگ در افغانستان و قیمت پایین نفت شده بود نجات دهد». 




۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن