تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798126052




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلیلی برای ائتلاف اصلاح طلبان با اصول‌گرایان نیست


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



دلیلی برای ائتلاف اصلاح طلبان با اصول‌گرایان نیست
روز نو : «توافق هسته‌ای برگ برنده اصلاحات و اعتدال‌گرایان در انتخابات مجلس است»، «جبهه اصلاحات پس از سه دوره حاشیه‌نشینی مطلق، می‌توانند حضوری جدی در انتخابات داشته باشد»، «اصول‌گریان اکثریت در مجلس را بعد از سه دوره از دست می‌دهند» و... اینها ذهنیت‌‌ها و احتمال‌هایی است که در دو سال گذشته، ذهنِ‌ کنشگران سیاسی را به خودش مشغول کرده بود اما با تعیین صلاحیت‌ها، مشخص شد که در فضای سیاسی-انتخاباتی ایران باید منتظر وقایع غیر‌قابل پیش‌بینی بود. 
«جمعا در کشور سه هزار اصلاح‌طلب ثبت‌نام کرده‌اند که تنها ۳۰ نفر تأیید شده‌اند، براین‌اساس فقط یک درصد اصلاح‌طلبان تأیید شده‌اند» این اظهارنظر حسین مرعشی عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان درحالی‌که دقیقا 40 روز به برگزاری انتخابات مانده بود، بحث‌های زیادی را درپی‌داشت. اخبار اعلام شده، در این چند روز، نشان می‌دهد دهمین انتخابات قوه مقننه در شرایطی برگزار خواهد شد که اصول‌گرایان در میدانی کم رقیب برای تشکیل چهار باره اکثریت در صحن بهارستان خودشان را آماده می‌کنند، اگرچه در ساعات پایانی روز گذشته، خبر تأیید صلاحیت چهره‌هایی چون مرتضی اشراقی، الیاس‌حضرتی، محمدجواد حق‌شناس، نجفقلی‌حبیبی، محسن مافی، سیدمحمود میرلوحی و علی نوبخت هم از جریان اصلاحات و اعتدال توسط برخی رسانه‌ها اعلام شد اما گفته می‌شود که به‌صورت رسمی این موضوع به آنها اعلام نشده و به نظر می‌رسد، سبد اصلاح‌طلبان همچنان خالی از کاندیداهای لازم است. 
احتمال همکاری با اصول‌گرایان معتدل
اشرف بروجردی که یکی از رد صلاحیت‌شده‌ها است، در گفت‌وگویی کوتاه با «وقایع اتفاقیه» گفت: شرکت در انتخابات استراتژی اول و آخر جبهه اصلاحات است و دقیقا به‌همین‌دلیل با استفاده از مهره‌های موجود، فضایی به‌وجود بیاوریم تا آنها بتوانند به نمایندگی از جریان اصلاحات در بحث قانون‌گذاری و مجلس چهار سال آینده مشارکت داشته باشند. تأکید ما این است که قهر با صندوق اصلا تصمیم صحیحی نیست و در هر شرایطی باید در صحنه حاضر باشیم. 
او همچنین با اشاره به حرف‌و‌حدیث‌‌هایی که درباره همنشینی اصلاحات با بخش معتدل اصول‌گراها مطرح می‌شود، گفت: ائتلاف بین جریان اصلاحات و اصول‌گرا امری بعید است اما با توجه به اینکه در برخی از حوزه‌‌ها، هیچ کاندیدایی از طیف اصلاح‌طلب در انتخابات نیست، این احتمال وجود دارد که از چهره‌های منطق و معتدل اصول‌گرایی حمایت کنیم اما توضیح لازم این است که همکاری موقتی و موردی انتخاباتی نمی‌تواند نشانه‌ای از ائتلاف باشد، زیرا ائتلاف به این معنی است که به لحاظ تفکر به یک نگاه مشترک برسیم که این محال است. بروجردی در پایان صحبت‌هایش گفت: با توجه به اینکه چهره‌های شاخص جریان اصلاح‌طلبی نتوانسته‌‌اند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند، چاره‌‌ای جز این نمانده است که اسامی ناآشنا و کم تجربه را در لیست جبهه بگنجانیم که البته آنها در صورت حضور در بهارستان استقلال رأی خواهند داشت و این‌طور نیست که توسط لیدرهای جریان اصلاحات مدیریت شوند. 
اهمیتِ حضورِ انتخاباتی
استاندار سمنان نیز با اشاره به هزینه‌های مشارکت نداشتن، تأکید دارد؛ جبهه اصلاحات حتی باوجود محدودیت‌های تحمیل شده حتما باید ساز‌و‌کاری را برای حضوری قطعی در انتخابات مجلس مشخص کند. محمدرضا خبار درهمین‌رابطه به «وقایع ‌اتفاقیه» گفت: قانون نانوشته و البته مهمی در فضای سیاسی، به سیاسیون اجازه نمی‌دهد که به صندوق پشت کنند و دقیقا به همین باید گفت: جریان اصلاحات تحت هر شرایطی در انتخابات حضوری جدی داشته باشد و خود را در معرض رأی عموم قرار بدهد تا بتواند از این طریق مطالبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... خود را از طریق قرارگرفتن در چارچوب تصمیم‌گیری و اجرائی کشور پیگیری کنند. نماینده ادوار مجلس ادامه داد: حالا اگر فضا به گونه‌ای بود که فرصت  «فعالیت در فضای ایده‌آل» را فراهم کند که باید گفت، چه بهتر اما اگر به‌هردلیلی امکان حضورِ صددرصدی محقق نشد، باید به هشتاد، هفتاد، پنجاه یا حتی پنج درصد هم قانع باشد تا از طریق حضور در انتخابات این فرصت گرانبها را برای عرض اندام در فضای سیاسی داشته باشیم، چراکه اولین محصول قهر با صندوق طردشدن از تحرکات سیاسی و تجربه حاشیه‌نشینی مطلق خواهد بود، بنابراین می‌توان این‌طور نتیجه‌گیری کرد که قهر از صندوق باعث «یکه تازی رقیب در میدان» می‌شود و رقیب با کم‌ترین زحمت و هزینه ممکن به هدفش خواهد رساند. او افزود: انتخابات برگزار شده در سی و چند سال حیات جمهوری اسلامی، نشانگر این است که مشارکت حداکثری نتیجه‌اش حکمرانی قانون و منطق مداری است و مشارکت حداقلی عرصه تصمیم‌گیری و اجرائی را در اختیار تندروها و آنهایی قرار می‌دهد که اصرار دارند تا مصلحت نظام و کشور و البته مردم را فدای منافع جریانی و جناحی خود کنند. دقیقا به‌همین‌دلیل، آنها دست به هر کاری می‌زنند تا مردم در لایه‌های مختلف جامعه، تصمیم به رأی‌ندادن بگیرند تا از این طریق بتوانند، در رقابتی بدون رقیب برنده انتخابات شوند. خبار صحبت‌هایش را با این اظهارات به پایان برد: اگر یک تفکر اساسی بتواند حتی فقط پنج درصد مجلس را هم از آن خود ببینند، باوجود در اقلیتِ محض بودن هم می‌تواند با تلاشی چشمگیر تأثیرگذاری مثبتی از خود برجای بگذارد. 
دلیلی بر همکاری با اصول‌گرایان نیست
«اینکه تعداد کثیری از کاندیداهایی که به نمایندگی از جریان اصلاح‌طلبی اعلام حضور کرده بودند، به بهانه‌های مختلف رد صلاحیت شدند، نه تنها اتفاق عجیبی نبود بلکه از همان اول هم معلوم بود که اجازه حضوری جدی را به این گروه نخواهند داد.»
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی درایتی با طرح اظهارات بالا به «وقایع اتفاقیه» ادامه داد: تصمیم‌گیران اصلاح‌طلبی از همان قدم اول هم پیش‌بینی می‌کردند، چهره‌های شاخص را نمی‌توانند در لیست نهایی بگذارند و به‌همین‌دلیل، در حال رایزنی با نامزدهای مستقلی که به تفکر اصلاح‌طلبی وابستگی دارند، هستند تا آنها را برای ورود به مجلس حمایت کنند. مشاور دولت اصلاحات در امور روحانیت در ادامه گفت: گاهی شنیده می‌شود، گروهی از همکاری احتمالی اصلاح‌طلبان با اصول‌گرایان خبر می‌دهند. این در حالی است که با توجه به گستردگی‌ وفاداران به تفکر اصلاح‌طلبی، این امر محقق نمی‌شود. جبهه اصلاحات در نظر دارد تا در مواقع لزوم از اصلاح‌طلبان جوان و ناشناخته حمایت کند. درایتی گفت: اینکه اصلاحات با چه ترکیبی در انتخابات شرکت می‌کند، اهمیت چندانی ندارد. مهم این است که این جریان پس از سه دوره وقفه اجباری، عزم خود را برای حضوری جدی در انتخابات جزم کرده است. 




تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن