تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر کس دو رکعت نماز بخواند و بداند چه می گوید، از نماز فارغ می شود، درحالی که میا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798090075




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حسگر گازی برای تشخیص گاز هیدروژن در کشور طراحی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به همت پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات : حسگر گازی برای تشخیص گاز هیدروژن در کشور طراحی شد تهران - ایرنا - پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، حسگری را طراحی کرده اند که قادر است در زمانی کوتاه، میزان هیدروژن موجود در محیط را تشخیص دهد و به کمک آن می توان از نشت این گاز در محیط هایی نظیر تولید سوخت موشک آگاه شد و از انفجار جلوگیری کرد.


به گزارش ایرنا از واحد علوم و تحقیقات، دانشجوی دکتری فیزیک این واحد دانشگاهی در رابطه با این پروژه گفت: هیدروژن یک گاز بی رنگ، بی بو و بی مزه است که توسط حواس انسانی قابل شناسایی نیست و به دلیل استفاده از این گاز به عنوان سوخت در منازل، خودروها، موشک هایی با سوخت هیدروژن و موارد دیگر، وجود یک حسگر برای آشکارسازی نشتی این گاز ضروری است.
لیلا فکری اول، هدف اصلی از اجرای این پژوهش را ساخت حسگری با قابلیت تشخیص گاز هیدروژن در محدوده قابل انفجار ذکر کرد و افزود: حسگرهای هیدروژنی وسایل مبدلی هستند که با جذب مولکول های گاز هیدروژن، یک سیگنال الکتریکی تولید می کنند که متناسب با مقدار غلظت گاز هیدروژن است و در این طرح، حسگر MOS خازنی ساخته شده که در کمتر از دو دقیقه نشتی گاز هیدروژن را در محدوده قابل انفجار یا همان غلظت 4 درصد حجمی آشکار می کند.
به گفته فکری اول، حسگرهای خازنی هرگونه تغییر در محیط را از طریق تغییر در ظرفیت الکتریکی خازن آشکار می کنند و مزیت آنها نسبت به انواع دیگر حسگر، پایداری، طول عمر بالا و زمان پاسخ دهی پایین آن هاست.
وی با بیان اینکه نیاز به سرعت و دقت بالا برای نمایش و کنترل غلظت هیدروژن در حوزه های مختلف صنعت وجود دارد، تصریح کرد: به عنوان مثال می توان از این حسگر در نمایش غلظت هیدروژن در فرایند تولید آمونیاک، متانول و آبپوشی هیدروکربن ها استفاده کرد.
این دانشجوی محقق، فرایند گوگرد زدایی از تولیدات نفتی، تولید سوخت موشک و یا هنگام پرتاب شاتل و کاربردهای فضایی را از دیگر موارد استفاده از نتایج این طرح برشمرد.
فکری اول در رابطه با نحوه ساخت و ارزیابی این حسگر نیز توضیح داد: در این پژوهش اثر ضخامت لایه اکسیدی موجود در ساختار حسگر، بر خواص و عملکرد آن بررسی شده و در واقع این حسگر دارای ساختار سه لایه ای از سیلیس، اکسید سیلسیوم و نیکل (Ni/SiO2/Si) است.
وی ادامه داد: چهار نمونه مختلف از این حسگر تهیه شده که تفاوت آن ها تنها در ضخامت لایه اکسید سیلیسیوم است و همچنین برای ارزیابی ساختار و سطح حسگرها از روش های دستگاهی SEM و AFM استفاده شده است و سرعت و زمان پاسخ دهی این نمونه ها در غلظت مدنظر و در دما و فرکانس مشخص مورد مطالعه قرار گرفته است.
این پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات یادآور شد: طبق نتایج حاصل شده، با کاهش ضخامت لایه اکسید، حسگر در زمان کوتاه تری گاز هیدروژن را آشکارسازی می کند و همچنین برای نمونه حسگر خازنی با ضخامت لایه اکسیدی 28 نانومتری، زمان پاسخ دهی در حدود 84 ثانیه اندازه گیری شده است.
این پروژه تحقیقاتی با همکاری لیلا فکری اول دانشجوی دکترای فیزیک، دکتر سید محمد الهی، دکتر الهام دارابی و دکتر سید علی سبط ، اعضای هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات حاصل شده است.
نتایج این تحقیق در مجله Sensors and Actuators B: Chemical ، IF=4.1 جلد 216، شماره 1، سال 2015، صفحات 367 تا 373 به چاپ رسیده است.
علمی**1055**1599



13/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن