تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:   
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798075008




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داروهایی که مشکلات گوارشی می آورند


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: به طور کلی، آنتی‌بیوتیک‌ها باعث برهم خوردن فلور روده (باکتری های مفید روده) می‌شوند. این داروها در جریان هجوم به باکتری‌های مضر ممکن است باعث از بین رفتن همزمان باکتری‌های مفید هم بشوند. علاوه براین امکان دارد که مصرف این داروها اسهال یا دردهای شکمی ایجاد کند.

داروهایی که مشکلات گوارشی می آورندتوجه داشته باشید که مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی برای کسانی که از زخم معده رنج می‌برند ممنوع است.سوزش معده، یبوست، اسهال، حالت تهوع و... جزو مشکلاتی است که برای همه پیش می‌آید، اما بعضی داروها به این مشکلات دامن می‌زنند و هضم غذا را با مشکلات بیشتری مواجه می‌کنند.ضدالتهاب‌هایی مثل ایبوپروفن و دیکلوفناکمریم بهاری ساروی، داروساز نوشت: داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مثل «ولتارن» یا همان «دیکلوفناک»، «ناپروکسن» و «ادویل» (یا ایبوپروفن) به مخاط گوارشی یعنی جداره داخلی لوله گوارشی آسیب می‌زنند و امکان بروز زخم‌های دستگاه گوارش را به وجود می‌آورند.از دیگر عوارض جانبی این داروها می‌توان به مشکلاتی مثل اسهال یا استفراغ اشاره کرد. احتمال دارد از همان ابتدای شروع مصرف اولین قرص، دردهای گوارشی شروع یا در مصرف طولانی‌مدت خود را نشان دهد.پزشکان در بعضی موارد برای کاهش اثرات جانبی داروهای ضدالتهاب روی دستگاه گوارش از داروهای ضداسید استفاده می‌کنند. این داروها باعث کاهش ترشح اسید معده شده و چند روز بعد از مصرف، تاثیر می‌گذارند.داروهای ضداسید مثل یک سد محافظتی بین مخاط گوارشی و دارو یا مواد غذایی مهاجم عمل می‌کنند. توجه داشته باشید که مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی برای کسانی که از زخم معده رنج می‌برند ممنوع است. نکته دیگر این که این داروها باید بعد از غذا استفاده شوند.
 
داروهای مقابله‌کننده با پوکی استخواندر چارچوب درمان پوکی استخوان، داروهایی تجویز می‌شود که می‌توانند باعث مشکلات گوارشی مثل دردهای شکمی، اسهال، یبوست یا حالت تهوع شوند. داروهایی مثل risedronate یا alendronate که بلوک کننده سلول‌های مخرب استخوان‌ها هستند و از دمینرالیزه شدن (تحلیل) آنها جلوگیری می‌کنند.توصیه می‌شود مواد غذایی سالم و مفیدی را برای بهبود وضعیت گوارشی خود انتخاب کنید. این داروها باید با معده خالی حداقل نیم ساعت قبل از صبحانه همراه با یک لیوان آب میل شوند. حداقل نیم ساعت بعد از مصرف دارو باید از دراز کشیدن خودداری کنید. اگر نشانه‌های گوارشی با رعایت این موارد برطرف نشود با پزشک‌تان مشورت کنید.
 
داروهای حاوی آهنداروهایی که آهن دارند، باعث یبوست می‌شوند، اما برای جبران و رفع کمبود آهن، درمان کم‌خونی یا برای پیشگیری از ابتلا به کمبود آهن در زنان باردار، داروهایی‌ مثل سولفات‌آهن تجویز می‌شوند. حتما می‌دانید که وجود آهن برای ساخت هموگلوبین ـ‌ که در گلبول‌های قرمز وجود دارند ـ لازم و ضروری است. آهن وظیفه حمل اکسیژن در خون را بر‌عهده دارد، اما مصرف مکمل و داروهای حاوی آهن امکان بروز مشکلات گوارشی را بالا می‌برد.این داروها باعث بروز یبوست، اسهال و حتی حالت تهوع می‌شوند. در مواردی هم سیاه شدن رنگ مدفوع را به دنبال دارند، اما در صورتی که بعد از مصرف این داروها یبوست ایجاد شد باید مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر را در اولویت برنامه غذایی قرار دهید. توصیه می‌کنیم در صورت شدید بودن یبوست قبل از قطع مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.
 
آنتی‌بیوتیک‌هابه طور کلی، آنتی‌بیوتیک‌ها باعث برهم خوردن فلور روده (باکتری های مفید روده) می‌شوند. این داروها در جریان هجوم به باکتری‌های مضر ممکن است باعث از بین رفتن همزمان باکتری‌های مفید هم بشوند. علاوه براین امکان دارد که مصرف این داروها اسهال یا دردهای شکمی ایجاد کند. توصیه می‌شود برای ترمیم فلور روده و جذب دوباره باکتری‌های مفید و لازم از ماست و پنیر استفاده کنید.محصولات لبنی یا مکمل‌هایی که پروبیوتیک دارند برای ترمیم فلور روده موثرند. ترکیبات پروبیوتیک، مواد ضدعفونی‌کننده‌ای را ترشح می‌کنند که سموم تولید شده از طریق میکروب‌های عامل اسهال را خنثی می‌کنند.
 
منیزیممکمل‌های غذایی حاوی منیزیم که برای رفع استرس و اضطراب تجویز می‌شوند باعث افزایش سرعت عبور مدفوع و همچنین اسهال می‌شوند. در صورت بروز این اثرات جانبی بهتر‌ است برای مدت زمان کوتاهی مصرف دارو را قطع کنید، ولی در عوض از مصرف مواد غذایی سرشار از منیزیم غافل نشوید. از پزشک یا داروساز بخواهید تا مکمل‌های حاوی منیزیم دریایی را برایتان تجویز کند که براحتی جذب می‌شوند.
 
آسپرین، کلوپیدوگرل (پلاویکس)داروهای ضدانعقاد خون پلاکتی باعث سوزش معده می‌شوند. آسپرین و پلاویکس جزو داروهای ضدانعقاد خون هستند که برای ممانعت از تجمع پلاکتی و تشکیل لخته و ترومبوز در رگ‌ها تجویز و مصرف می‌شوند. این داروها باعث آسیب‌هایی در سطح مخاط گوارشی و بروز مشکلاتی مثل سوزش معده می‌شوند.بهتر است این نوع داروها را بین غذا مصرف کنید و به طور کلی مصرف آب را بالا ببرید. اگر این داروها را به عنوان مسکن مصرف می‌کنید می‌توانید به جای آنها از استامینوفن استفاده کنید که به مخاط گوارشی آسیب چندانی وارد نمی‌کند. توصیه می‌شود به محض مشاهده هر مشکلی حتما پزشکتان را در جریان قرار دهید.
 
ملین‌های قویاگرچه اولین وظیفه و عملکرد ملین‌ها تسریع روند عمل دفع است، اما برخی از این داروها قوی‌تر و تهاجمی‌تر از انواع دیگر هستند. توجه داشته باشید که مصرف طولانی‌مدت و بدون تجویز پزشک امکان آسیب به دستگاه گوارشی را بالا برده و باعث بروز اسهال می‌شود.همچنین باید بدانید مصرف طولانی مدت این ملین‌ها در برخی موارد نتیجه عکس داشته و باعث یبوست می‌شود، بنابراین بهتر است از ملین‌های ملایم مثل «لاکتولوز» استفاده کنید. این داروها آب موجود در روده را جذب می‌کنند و حجم مدفوع را افزایش می‌دهند.
 
استامینوفن کدئینداروهای مخدر یا «اوپیوئیدی» مثل کدئین بیشتر باعث اختلالات گوارشی می‌شوند. این داروها با شدت و ضعف متفاوت حرکت دودی روده را کند می‌کنند و ترشحات گوارشی را کاهش و باعث انقباض اسفنکترهای (دریچه ها) گوارشی می‌شوند.حالت تهوع و استفراغ از عوارض جانبی رایج شروع مصرف این داروها هستند و امکان بروز یبوست دور از ذهن نیست. گفتنی است شربت‌های ضدسرفه حاوی مواد خواب‌آور که برای مقابله با سرفه تجویز می‌شود هم باعث بروز چنین عوارض نامطلوبی است. در صورت مصرف طولانی‌مدت این داروها بهتر است از ملین‌های ملایم هم در کنار آنها استفاده شود.جام جمغذاهای ممنوع برای کسانی که مشکلات گوارشی دارندزیره دشمن سرماخوردگی و مشکلات گوارشی چرا بعد از خوردن شیر دچار مشکلات گوارشی می شویم؟


پنجشنبه 11 تیر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن