تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798219663




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عزم چین برای ایفای نقش در صحنه افغانستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

عزم چین برای ایفای نقش در صحنه افغانستان تهران- ایرنا- چین در حالی برای ایفای نقش گسترده تر در افغانستان وارد عمل می شود که نیروهای بین المللی برای خروج از این کشور آماده می شوند.


روزنامه رسمی افغانستان، بیست و ششم فروردین گزارش کرد که «ضرار احمد مقبل عثمانی» وزیر امورخارجه این کشور، به تازگی در نشست خبری مشترک با همتای چینی خود در کابل، از چین خواست باز هم در بخش آموزش و تجهیز نیروهای افغان پس از سال 1393 خورشیدی همکاری داشته باشد.
وزیر امورخارجه افغانستان گفت: همکاری های 2 کشور در عرصه امنیتی به خوبی پیش می رود و از کمک های چین در زمینه آموزش افسران افغان سپاسگزاری می کنیم.
چین کشور همسایه افغانستان است؛ امتیازی که شاید اگر هر کشور دیگری غیر از افغانستان بهره مند بود امروزه از آن استفاده های گسترده تری می کرد.
همسایگی با کشوری مانند چین امتیاز اندکی نیست. چین سال ها است در جایگاه دومین اقتصاد بزرگ جهان قرار دارد. افزون بر این، این کشور یکی از تجربه های موفق تامین صلح و ثبات را دارد؛ آن هم درست زمانی که یک هفتم کل جمعیت زمین را در خود جای داده است.
تحلیلگران سیاسی بر این باورند که چین در حال تبدیل شدن به یک بازیگر راهبردی در افغانستان است و طی سال های آینده می تواند شریک تجاری و سیاسی مهمی برای کابل باشد.
چینی ها در بسیاری از عرصه ها پیشرو هستند. چین یکی از پنج قدرت هسته ای جهان است که در شورای امنیت سازمان ملل متحد به طور دایم عضو و دارای حق وتو است و در مناسبات و معادلات مهم جهانی یکی از طرف های اصلی محسوب می شود.
چین ظرفیت های زیادی دارد تا آنجا که حتی در کشورهایی که زیر سلطه کامل آمریکا قرار دارند باز هم رد پایی از پکن را می توان پیدا کرد.
به گزارش بیست و چهارم فروردین تارنمای فارسی زبان شبکه خبری «بی. بی. سی»، امروزه چینی ها در عرصه اقتصاد و تولید اقتصادی یکی از نیروهای پیشتاز جهانی هستند؛ به همین دلیل، رقابت با چین با توپ و ارتش و نیروهای مسلح امکان پذیر نیست.
از سوی دیگر، افغانستان یکی از همان سرزمین هایی است که چینی ها در رویای پویایی بیشتر اقتصاد خود به دنبال دست یافتن به آن هستند.
افغانستان شاید دست نخورده ترین و در عین حال غنی ترین منابع زیرزمینی را در منطقه دارد. به همین دلیل، همکاری با چین، می تواند بسیار بیش از این گسترش پیدا کند.
نیروهای مسلح افغانستان، هنوز به سلاح های سنگین دسترسی ندارند و نیازمند آموزش های فنی هستند. نیروی هوایی افغانستان نیز به اندازه ای قدرتمند نشده است که بتواند از فضای کشور به صورت مستقل و کامل دفاع کند.
مرزهای کشور افغانستان آسیب پذیر و نیازمند توجه بیشتر است. تامین امنیت شهری، مبارزه با جرایم سازمان یافته، مواد مخدر و دهشت افکنی (تروریسم) از دیگر مسائلی است که همکاری های گسترده افغانستان و چین را ضروری می کند.
به گزارش بیست و ششم فروردین تارنمای انگلیسی «رویترز»، با وجود آنکه چینی ها در گفته های دیپلماتیک خود تاکید می کنند تنش افغانستان با آمریکا تاثیری بر روابط افغانستان و چین ندارد، اما از دید کارشناسان می تواند فرصت بیشتری را برای چین مهیا سازد تا دامنه همکاری های خود را با افغانستان گسترش و طیف وسیعی از تعاملات و روابط دوجانبه را در دستور کار قرار دهد.
این شرایط در واقع، فرصت های مشترک و مهمی را در اختیار 2 کشور افغانستان و چین قرار داده و سبب شده است سفر بیست و سوم فروردین ماه وزیر امورخارجه چین به افغانستان یکی از مهمترین سفرهای یک مقام خارجی به کابل باشد.
انتظار می رود دولت کنونی با وجود آنکه در آخرین روزهای خود قرار دارد، بنیاد یک تعامل وسیع، عمیق و جدی را با چین بگذارد تا دولت تازه نیز به آن متعهد باشد.
روابط رسمی دیپلماتیک میان چین و افغانستان نزدیک به 6 دهه پیش برقرار شد. در آن زمان افغانستان یکی از نخستین کشورهایی بود که رژیم کمونیستی «مائوتسه دونگ» را به رسمیت شناخت.
اینک یک بار دیگر با بیرون رفتن نیروهای بین المللی از افغانستان، حضور «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین، بر دورنمای اقتصادی افغانستان سایه افکنده است (1).
** نگرانی چین درباره افغانستان
2 کشور چین و افغانستان با یک راه باریک کوهستانی که بیشتر وقت ها غیر قابل عبور است، به هم وصل شده اند اما افغانستان دارای فرصت هایی است که چین به راحتی می تواند از آن استفاده کند. برای نمونه سرمایه گذاری در بخش معدن موضوعی است که سودهای زیادی برای پکن به دنبال خواهد داشت.
به گزارش بیست و هفتم فروردین «مرکز مطالعات ایران- اوراسیا»، جدا از موضوع اقتصادی، نکته ای وجود دارد که چین را نگران می کند و آن، داستان امنیت در افغانستان است.
در حالی که زمان بیرون رفتن کامل نظامیان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از افغانستان روز به روز نزدیک تر می شود، نفوذ چین نیز در این کشور افزایش می یابد. به عبارت دیگر پکن به طور نامحسوس در حال تبدیل به یکی از بازیگران اصلی در افغانستان است.
هر چند افغانستان از نبود امنیت در رنج است اما این کشور از لحاظ اقتصادی ظرفیت های بالقوه ای دارد که در صورت بالفعل شدن سود زیادی را نصیب این کشور خواهد کرد. وجود همین فرصت ها موجب شده است نه فقط همسایگان بلکه کشورهای دیگر همچون ترکیه نیز سرمایه گذاری های گسترده در این کشور را دنبال کنند.
چین بی گمان از خلاء قدرت که شاید با بیرون رفتن سربازان خارجی در افغانستان به وجود آید، نگران است.
** فرجام سخن
افغانستان پس از سال 1393 خورشیدی ممکن است شکل دیگری به خود بگیرد و از میدانی برای تاخت و تاز شبه نظامیان به بازاری برای رقابت سرمایه گذاران تبدیل شود.
تحلیلگران سیاسی معتقدند با کاهش تمرکز غرب بر افغانستان طی سال های آینده، چین فرصت مناسبی خواهد یافت تا حضور و نفوذ خود را در این کشور افزایش دهد.
پس از سال ها دور ماندن چین از فعالیت جدی در افغانستان، اکنون پکن با ارتقای روابط «دوجانبه» با کابل به سطح «راهبردی»، در صدد است با هدف مهار هر نوع بحران احتمالی در آینده، با همسایه جنگ زده خود روابط نزدیک تری داشته و در آینده این کشور دخیل باشد.
منبع:
1- تارنمای رادیو آمریکا، سوم اسفند 1392
گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**م.ک**1961**1358
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




30/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن