تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم همانا نمازگزار هنگام نماز با پروردگار بزرگ و بلند مرتبه اش مناجات مى كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797999179




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آقايان! اين قدر غرور ملي مان را جريحه دار نكنيد


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: آقايان! اين قدر غرور ملي مان را جريحه دار نكنيد
مسوولان يادشان باشد كه اگر چيزي در داخل مي گويند ، اين طور نيست كه فقط داخلي ها آن را بشنود و دنيا خبردار نشود يا اگر چيزي را در خارج بر زبان مي رانند ، به داخل نمي رسد!
عصرايران - در اين كه تعارفات ديپلماتيك ، بخشي از سياست خارجي و آداب معاشرت ديپلمات هاست ، ترديدي وجود ندارد و نگارنده نيز بر آن واقف است ؛ نكته اما اينجاست كه "هر سخن جايي و هر نكته مكاني دارد" و اصل اول در هر گونه سخن پراكني ديپلماتيك - اعم از جدي و تعارف - بايد در وهله اول مبتني بر "نفع" و "عزت ملي" باشد و الّا صرف اين كه سخني گفته شود تا طرف مقابل خوشش بيايد ، اساساً كار ديپلماتيك نيست و اي بسا زيان هايي را نيز متوجه كشور و غرور ملي كند.

با اين حال ، به نظر مي رسد برخي از مقامات ايراني ، هنوز كه هنوز است ، درگير جو مي شوند و سخناني مي گويند كه پيش و بيش از هر چيز ، غرور ملي را جريحه دار و طرف هاي خارجي را مغرور مي كند.

نمونه ها در اين باره زياد است و آخرين آن ، مربوط مي شود به سخنان عالي ترين مقام دستگاه ديپلماسي كشور يعني وزير امور خارجه ايران كه بايد نماد رفتارهاي اصولي ديپلماتيك باشد ؛ علي اكبر صالحي ، در سفر اخير خود به عربستان ، آنجا را خانه خود اعلام كرده و گفته كه در آن خانه احساس آرامش مي كند.

احمدي نژاد و صالحي

گفتن اين سخن در شرايط عادي روابط بين دو كشور و البته با حفظ شرايط ، شايد مورد انتقاد قرار نگيرد ولي در حالي كه سعودي ها عليه ايران رسماً شمشير را از رو بسته اند و اين عداوت به هيچ روي قابل كتمان نيست ، به هيچ وجه عزتمندانه نبوده است.
آقاي صالحي در حالي اين پوئن ديپلماتيك را به عربستان داده كه همين چند وقت پيش ، مقامات سعودي 18 ايراني را بدون طي تشريفات حقوقي و بين المللي ، گردن زدند. به علاوه عربستان درست در همان لحظه اي كه صالحي آن سخنان را مي گفت ، در حال توليد نفت مازاد بر سهميه اش بود تا مشتريان نفت ايران را مجاب كند كه نفت ايران را نخرند. در واقع ، عربستان ، اسپانسر نفتي تحريم ها عليه ايران است.
در منطقه نيز روند تقابل ايران و عربستان همچنان در حد اعلاست كه گفتنش تكرار مكررات خواهد بود.

البته شايد گفته شود كه اين گونه از موضع تواضع(!) سخن گفتن ، براي همين است كه تنش ها كاهش يابد. ولي واقعيت مطلب اين است كه ناز كشيدن هاي يك طرفه در عالم سياست همواره حمل بر ضعف مي شود و نتيجه عكس مي دهد.
وانگهي حال كه احمدي نژاد دعوت ملك عبدالله را پذيرفت و در كنارش نشست و صالحي هم عربستان را خانه خود دانست و احساس آرامس كرد ، آيا روابط ايران و عربستان خوب شد - يا حتي در مسير بهبود قرار گرفت - يا اين كه فقط سعودي ها را متوقع كرديم و برگشتيم؟! آيا در مواضع عربستان راجع به تحريم ايران ، بحرين ، سوريه ، اتباع ايراني و ... كوچكترين نرمشي ايجاد شد؟ و اساساً چه لزومي داشت وزير امور خارجه كشور بزرگي مانند ايران ، عربستان را خانه خود بخواند و بگويد كه در آنجا احساس آرامش مي كند؟

احمدي نژاد و بقايي

البته همان طور كه گفته شد ، اين ادبيات متأسفانه رواج دارد. همين چند وقت پيش بود كه رئيس جمهور كشورمان در جمع مهمانان مصري -كه با پول ايران به تهران آمده بودند- گفت كه براي آباداني و سازندگي مصر ، حاضر است در كارخانه هاي آنان كارگري كند!
احمدي نژاد يك بار هم گفته بود كه حاضر است سفارت ايران را تا پايان وقت اداري در مصر داير كند ؛ سخني كه با سردي مقامات قاهره مواجه شد.
حافظ منافع ايران در قاهره نيز بعد از انقلاب مصر ، براي به دست آوردن دل مصري ها گفت: حاضريم گندم و آهن را به زير قيمت به مصري ها بفروشيم و روابط را از سر بگيريم . ولي مقامات جديد مصر گفتند كه بايد حالا حالاها اين "درخواست" ايران ، در صف بررسي بماند تا آنها تصميم بگيرند.

پيش از اين هم معاون رئيس جمهور ايران گفته بود كه هر گاه در هيأت دولت ، درباره منافع ايران و عراق صحبت مي شود ، همه متفق القول هستند كه اولويت با منافع عراق است!

آقايان مسوولان نبايد فراموش كنند كه هر آنچه مي گويند ، در كنار بازتاب هاي خارجي ، در داخل كشور نيز منعكس مي شود و بايد به گونه اي سخن بگويند كه لااقل احساسات و غرور ملي مردم نيز در داخل مجروح نشود. مسوولان يادشان باشد كه اگر چيزي در داخل مي گويند ، اين طور نيست كه فقط داخلي ها آن را بشنود و دنيا خبردار نشود يا اگر چيزي را در خارج بر زبان مي رانند ، به داخل نمي رسد!

واقعاً كجاي اين گونه سخن گفتن ها با "عزت،حكمت و مصلحت" كه سه ركن سياست خارجي ماست ، همخواني دارد؟ تا كي بايد برخي مسوولان ، ايران و غرور ملي ايرانيان را پيش پاي كشورهاي عربي قرباني كنند؟ دوستي ما با جهان و از جمله كشورهاي عربي ، بايد يك سياست دائمي باشد و مناقشه اي در اين باره نيست ولي قرار نيست ما يكسره نياز باشيم و آنها سراسر ناز باشند.

احساسات و غرور ملي ، مقوله اي است كه به نظر مي رسد برخي مسوولان بايد درباره اش كتابي يا دستكم مقاله اي بخوانند و يا لااقل از همتايان خارجي شان ياد بگيرند؛ اين طوري شايد كمتر قربان صدقه اين و آن بروند و يا وقتي به عنوان يك مقام رسمي به يك نشست بين المللي مي روند ، به دربان و نگهبان و مسوولان تشريفات جايي كه مي روند ، تند تند دست تكان ندهند و سنگين باشند و فراموش نكنند كه آنها در خارج از ايران ، نه خودشان ، كه نماينده يك ملت بزرگ هستند.

جمعه|ا|27|ا|مرداد|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن