تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت را نزد خويش ناپسند مگردانيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798056512




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

باورهاي نادرست نسبت به ترك سيگار در سالمندي


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: باورهاي نادرست نسبت به ترك سيگار در سالمندي
سيگار عامل خطر بسياري از بيماري هاي مزمن شناخته شده و سال هاست در اين باره اطلاع رساني مي شود.اما اطلاع رساني مستمر و به موقع مي تواند سيگاري ها را به فكر وادارد كه در زمينه مصرف سيگارتجديدنظر كنند و از طرفي افراد غيرسيگاري را نسبت به مضرات فراوان آن حساس تر كند.

در اين مطلب به موضوع مصرف سيگار در بين سالمندان، به عنوان گروه آسيب پذير كه خطرات سيگار براي آنان بسيار شديدتر است،مي پردازيم.

يكي از باورهاي نادرستي كه در ذهن بسياري از مردم وجود دارد، اين است كه قطع سيگار در دوران سالمندي احتمال ابتلا به بيماري را افزايش مي دهد.

اين موضوع در واقع تبليغاتي است كه شركت هاي چند مليتي توليدكننده سيگار انجام مي دهند تا مشتريان خود را از دست ندهند.

دكتر محمد رضا معدني، دبير اجرايي جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، با بيان اين مطلب به ايسنا مي گويد: اين در حالي است كه ترك سيگار باعث ابتلا به انواع بيماري ها در دوران سالمندي نمي شود بلكه ادامه استعمال سيگار است كه آنان را در معرض ابتلا به انواع بيماري ها قرار مي دهد.

در واقع افراد بر اثر كهولت سن دچار بيماري هاي زمينه اي مي شوند و مصرف سيگار و قليان احتمال ابتلاي آنان را به اين بيماري ها تشديد مي كند. به گونه اي كه فرد در معرض ابتلا به ۵۰ نوع سرطان قرار مي گيرد ولي ترك استعمال آن تاثيري در افزايش احتمال ابتلا به بيماري ها ندارد.

هم چنين دكتر غلامرضا حيدري، رئيس مركز تحقيقات پيشگيري و كنترل دخانيات دانشگاه شهيد بهشتي، با تاييد اين مطلب به خراسان مي گويد: اين ترفند بسيار قديمي است كه تبديل به يك باور نادرست در جامعه شده است.سابقه اين باور هم به زماني بر مي گردد كه مصرف ترياك به صورت مزمن در سالمندان رواج داشت و به آن ها گفته شد كه اگر مصرف ترياك را قطع كنند، دچار مشكل مي شوند.همين موضوع به مصرف سيگار هم ربط داده شده است و در مواردي گفته مي شود اگر سالمندي سيگار را قطع كند، احتمال فوتش زياد است در صورتي كه اين باور از اساس نادرست است.شواهد علمي نشان مي دهد كه پس از قطع مصرف سيگار علايمي براي فرد سالمند و ميانسال به وجود آيد كه مختصر و زودگذر و سبك است و حتي قطع يك باره سيگار هم هيچ مشكلي براي افراد به وجود نمي آورد.

دكتر حيدري ادامه مي دهد: افرادي كه پس از ترك سيگار دچار مشكل مي شوند به درمان هاي ساده و مختصر نياز پيدا مي كنند و لازم است تحت درمان و حتي مشاوره قرار بگيرند.

بار ديگر تاكيد مي كنيم كه طبق شواهد علمي با قطع مصرف سيگار هيچ نوع بيماري يا مرگ و مير كه ناشي از آن باشد چه در سالمندي چه در ميانسالي گزارش نشده است و تاييد نمي شود.

هم چنين معدني درباره ضرورت اطلاع رساني درباره تبعات مصرف سيگار در دوران سالمندي و ضرورت لزوم ترك آن مي گويد: مضرات سيگار در دوران سالمندي تشديد مي شود و با ترك آن احتمال بروز بيماري ها كاهش مي يابد؛ اين در حالي است كه بسياري از سالمندان تصور مي كنند ترك سيگار براي سلامت آن ها فايده اي ندارد.

در حالي كه بايد دانست ۲۰ دقيقه بعد از كشيدن سيگار مقدار زيادي نيكوتين از مغز خارج مي شود و فشار خون و ضربان قلب به حالت طبيعي بر مي گردد.۸ ساعت پس از استعمال آخرين نخ سيگار هم سطح مونواكسيد كربن در خون به حد طبيعي مي رسد، ۲۴ ساعت پس از مصرف آخرين نخ سيگار خطر حمله قلبي كاهش پيدا مي كند. ۲ روز بعد فرد قدرت چشايي و بويايي خود را باز مي يابد. دو هفته بعد ريه ها عملكرد بهتري پيدا مي كنند و گردش خون مطلوب تر و رنگ پوست شفاف تر و روشن تر مي شود.

سالمندان بايد بدانند كه استعمال سيگار و قليان تاثيرات مخرب دو چنداني بر سلامت آنان مي گذارد. زيرا با استعمال اين مواد مونواكسيدكربن به طور مستقيم وارد ريه آنان مي شود و اين افراد بيش از پيش مستعد ابتلا به بيماري هاي قلبي، ريوي، لثه، دندان و پوست مي شوند. به عبارت ديگر دخانيات اندام هاي داخلي سالمندان از فرق سر تا نوك پا را درگير مي كند.

پنجشنبه|ا|14|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن