تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798238243




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

برگزاري مذاكرات در استانبول به نفع تهران است؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: برگزاري مذاكرات در استانبول به نفع تهران است؟
فيروز دولت آبادي، سفير سابق ايران در تركيه در گفتگو با ديپلماسي ايراني با اشاره به سياست تركيه در قبال سوريه معتقد است اين سياست اشتباه بوده است. او معتقد است روابط ايران و تركيه نبايد تحت تاثير اين موضوع قرار گيرد و برگزاري مذاكرات در تركيه به نفع ايران است.


ديپلماسي ايراني: روابط ايران و تركيه و تحولات اين حوزه در روزها و هفته هاي گذشته توجه همه تحليل گران سياسي و بين المللي را به خود جلب كرده است. در مورد سياست تركيه در قبال سوريه و تاثير آن بر روابط ايران و تركيه با فيروز دولت آبادي، سفير سابق ايران در تركيه به گفتگو نشسته ايم كه در زير مي خوانيد:

تركيه در ماههاي اخير به طور فعالي در مورد تحولات سوريه اتخاذ كرده است. هفته پيش نيز در نشستي در تركيه حدود 70 كشور معارضين سوري را به رسميت شناختند. با توجه به اين تحولات، سياست تركيه در قبال سوريه را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

به نظر من سياست تركيه در قبال سوريه اشتباه است، امريكايي ها و اروپايي ها تركيه را در اين مسئله درگير كرده اند كه روابط اين كشور را با همسايه هاي مهمي مثل ايران به هم بزنند. قطعا تركيه به دليل اين موضع گيري در داخل هم دچار مشكل خواهد شد. به اين دليل كه علويان تركيه به ادعاي دولت اين كشور جمعيتي نزديك به بيست ميليون نفر را تشكيل مي دهند كه با اين سياست هاي تركيه موافق نيستند. انتخابات هاي تركيه نيز قدرت علويان را در اين كشور نشان مي دهد. در انتخابات اخير تركيه نيز حدود بيست درصد آرا را به دست آوردند. علاوه بر اين كه احزاب ديگري هم هستند كه از علويان حمايت مي كنند ولي مانع ده درصدي را پشت سر نگذاشته اند.

به نظر مي رسد نظاميان تركيه نيز مخالف رويكرد تركيه در سوريه هستند. آيا اين مسئله درست است؟

بله؛ نظاميان نيز شديدا مخالف رويكرد دولت هستند. به هر حال اين سياست غلط است و به نظر مي رسد با شكست نيز مواجه شده است. به همين دليل مي بينيم كه موضع تركيه نسبت به شش ماه قبل نسبت به سوريه بسيار تعديل شده است. اما غربي ها مي خواهند اين موضوع در تركيه باقي بماند و نمي خواهند بگذارند كه اين مسئله مثلا در فرانسه پيگيري شود. به اين دليل كه اگر تركيه از اين مسئله خارج شود، شكست غربي ها زودتر اتفاق مي افتد. متاسفانه از نظر من اين سياست اشتباهي است كه دولت تركيه دنبال كرده و تا كنون نيز نتايج آن را ديده است.

آيا مي توان گفت كه رابطه ايران و تركيه تحت تاثير رفتارهاي تركيه در قبال سوريه تغيير كرده است؟

بله؛ قطعا سياست تند تركيه در مورد سوريه، خطاي بزرگي از سوي تركيه بود. ولي بايد توجه داشت كه رابطه ايران و تركيه در سه سطح تعريف مي شود. سطح دو جانبه كه هيچ مشكلي ندارد و نبايد مشكلي نيز در آن پيش آيد. سطح منطقه اي كه در آن ايران و تركيه تنها در خصوص سوريه اختلاف نظر دارند كه موضع تركيه در قبال سوريه در ماه هاي اخير تضعيف شده است. البته مسئله سوريه نبايد مايه به هم خوردن رابطه ايران و تركيه شود؛‌ چرا كه موضع تركيه در حال تضعيف است. اعراب از نظر ترك ها و حتي نو عثماني ها خائنيني هستند كه باعث فروپاشي عثماني شدند و آن اقتدار عظيم را بر هم زدند. بنابراين رابطه تركيه و اعراب رابطه اي است كه به زودي بهبود پيدا نخواهد كرد. سطح سوم رابطه ايران و تركيه نيز سطح مسائل بين المللي است. ترك ها در مسائل بين المللي در مرز مصوبات سازمان ملل حركت مي كنند و به هيچ وجه زير بار تحريم هاي يكجانبه آمريكا نرفته اند.

بايد دقت كرد كه به هم زدن مسائل و روابط ايران و تركيه باعث مي شود آن ها در سطوح ديگر هم ناخواسته اين تيرگي را دخيل كنند. هر كسي روابط دوجانبه ايران و تركيه را تحت تاثير مسئله سوريه به هم بزند، حتما به منافع ملي و امنيت ملي ايران ضربه خواهد زد و حتما تركيه را وادار مي كند كه در مسائل منطقه اي و بين المللي مانند تحريم ها به سمت اتخاذ مواضع نزديك تر به غرب حركت كند.

به نظر مي رسد اختلاف نظر ايران و تركيه در مورد سوريه در مورد مكان مذاكرات 1+5 با ايران نيز خود را نشان داده است. علي رغم ميل تركيه ايران تا كنون از ميزباني تركيه استقبال نكرده و حتي بغداد را به عنوان جايگزين پيشنهاد داده است. اين رويكرد را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

به نظر من اين رويكرد درستي نيست. برگزاري اين اجلاس در تركيه به نفع ايران است. به اين دليل كه تركيه قدرت مقاومت در مقابل درخواست هاي غير معقول غرب را دارد. تركيه كشوري است كه استحكام قابل قبولي دارد. بردن مذاكرات به مكان ديگري كه شرايط در آن قابل پيش بيني نيست، كار عاقلانه اي به نظر نمي رسد.

منبع: تحريريه ديپلماسي ايراني/12

يکشنبه|ا|20|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[مشاهده در: www.irdiplomacy.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 520]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن