تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798073682




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اقتصاد كلان چيست؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اقتصاد كلان چيست؟
اقتصاد كلان مجموعه نظريه‌هايي است كه پديده‌هاي اقتصادي را در سطح مقادير جمعي تجزيه و تحليل مي‌كند و مجموع رفتارها و واكنشهاي اقتصادي و نيز دورانهاي بازرگاني و تغييرات ايجادشده در بازارهاي كالاها و خدمات، كار، سرمايه و پول را مورد مطالعه قرار مي‌دهد


به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران، اقتصاد كلان در واقع مطالعه و تجزيه و تحليل پديده‌ها و متغيرهاي كلي اقتصادي است.

در اقتصاد كلان روابط اقتصادي متغيرهايي مانند توليد، مصرف، پس‌انداز، سرمايه‌گذاري، درآمد، رشد اقتصادي، تورم و مانند اينها مورد بررسي و مطالعه قرار مي‌گيرد و به عبارت ديگر: اقتصاد كلان، بررسي وضع اقتصادي در سطح كل است و برخلاف اقتصاد خرد كه به بررسي قيمت‌ها، مقدار خريد، فروش، هزينه، درآمد و غيره در سطح بنگاهها و بازارهاي فردي مي‌پردازد.

اقتصاد كلان مجموعه نظريه‌هايي است كه پديده‌هاي اقتصادي را در سطح مقادير جمعي تجزيه و تحليل مي‌كند و مجموع رفتارها و واكنشهاي اقتصادي و نيز دورانهاي بازرگاني و تغييرات ايجادشده در بازارهاي كالاها و خدمات، كار، سرمايه و پول را مورد مطالعه قرار مي‌دهد.

بررسي روابط بين آنها به منظور پيش بيني و اتخاذ سياست‌هاي مناسب در آينده، و تصحيح سياست‌ها و تصميمات اقتصادي گذشته است. اقتصاد كلان به بررسي رفتار عمومي بنگاه‌ها و كل نظام اقتصادي مي‌پردازد. موضوع اقتصاد كلان رويه دولتها و روابط اقتصادي ملتهاست.

چون اقتصاد كلان مطالعهٔ متغيرهاي اقتصادي در سطح كل يا جامعه است و از طرفي مسائل اقتصادي در سطح جامعه در بسيار موارد ابعاد غير اقتصادي، به خصوص اجتماعي-سياسي و حتي بين‌المللي به خود مي‌گيرند، بنابراين مطالعهٔ اقتصاد كلان از اين نظر نيز اهميت مي‌يابد.

دامنه اقتصاد كلان بسيار گسترده و مشتمل بر نظريه‌هاي سرمايه‌گذاري، توليد، درآمد، اشتغال، بيكاري، تورم، مصرف، سطح عمومي قيمت‌ها، نظريه‌هاي پولي و نرخهاي بهره، سود، هزينه‌ها و بدهيهاي دولت، كسري بودجه، تجارت خارجي و به‌طوركلي شامل مجموعه سياست‌هاي مالي و پولي و رشد اقتصادي و حتي پيش بيني تغيير آنها در آينده است.

يادآور مي‌شود كه در سطح كلان متغيرهاي اقتصادي مانند مصرف، توليد، سرمايه‌گذاري، پس‌انداز، هزينه‌هاي دولتي و درآمد، همگي در سطح كلي مورد بررسي قرار مي‌گيرند.

هدفهاي مهم اقتصاد كلان‌

هدفهاي اقتصاد كلان در گذشته و امروز گرچه تفاوتهاي عمده‌اي را به ويژه از نظر سياست‌گذاري‌ها و دخالت دولتها در امور اقتصادي داشته است، اما كليت آنها در جامعه تغيير چنداني نكرده است. مهمترين هدفهاي اقتصاد كلان دستيابي و يا نزديك شدن به موارد زير است:

اشتغال كامل: وضعيتي كه در آن بيكاري غير ارادي (نوعا در مورد نيروي انساني) وجود نداشته باشد و يا در حداقل ممكن و قابل قبول باشد.

ثبات قيمت‌ها: يعني سياست‌گذاران اقتصادي با سياست‌گذاريها و تصميم‌هاي خود سعي كنند با اقدامات مناسب طوري عمل كنند كه قيمت‌ها (قيمت كالاها، خدمات، عوامل توليد و غيره) نوسانات زيادي نداشته باشند.

توزيع عادلانه درآمد در جامعه: دسترسي همه آحاد جامعه به امكانات با تبعيض و تمايز نباشد، به‌طوري كه شكافهاي موجود بين دهكهاي درآمدي جمعيت كشور كم شود و يا حداقل، زيادتر نشود.

رشد و توسعه اقتصادي مداوم: كه همان هدف‌غايي مادي و معنوي همه اقتصادهاي دنياست./ف

دوشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن