تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798209864




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بازار فيلم ايران مهم‌ترين بازار منطقه است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بازار فيلم ايران مهم‌ترين بازار منطقه است
امير اسفندياري گفت: بازار فيلم ايران مهمترين بازار منطقه است.


به گزارش باشگاه خبرنگاران، امير اسفندياري نام آشنايي در سينماي ايران محسوب مي‌شود چرا كه سال‌هاست در امور بين‌الملل سينماي ايران فعاليت دارد. او در جشنواره امسال هم مديريت امور بين‌الملل سي‌امين جشنواره فيلم فجر را به عهده دارد. وي در جشنواره‌هاي سينمايي بسياري در مقام داور حضور داشته از جمله رئيس هيات داوران جشنوارهء بين‌المللي فيلم المپياد يونان، عضو هيات داوران جشنواره‌هايي چون جشنواره بين‌المللي فيلم قاهره، جشنواره بين‌المللي فيلم ارمنستان (زردآلوي طلايي)، عضو هيات داوران جشنواره‌ بين المللي فيلم فجر، عضو هيات انتخاب بسياري از جشنواره هاي داخلي و .... عضو هيات مديره آسيا پاسيفيك و.... بوده است.

او طي سال‌هايي كه در مقام مدير امور بين‌الملل جشنواره فجر فعاليت داشته است، سينماگران بزرگي چون تئو آنجلو پلوس، گوستا گاوراس، فرانچسكو رزي، مصطفي عقاد، خانم انيژگا هولاند (داور بخش معناگرا) و بسياري افراد معتبر ديگر را به ايران آورده است. با «امير اسفندياري» در روزهاي بسيار شلوغ پيش از جشنواره، درباره برنامه‌هاي بخش بين‌الملل جشنواره امسال به گفت‌وگو نشسته‌ايم..

امسال بخش بين‌الملل جشنواره را چگونه مي‌بينيد؟

امسال بخش بين‌‌الملل جشنواره بسيار پربار است اگر در بخش‌هاي مختلف نگاه كنيد، از جمله جام جهان‌نما، جلوه‌گاه شرق، سينماي سعادت و ... فيلم‌هاي بسيار خوبي حضور دارند. همچنين هيات‌هاي داوري بخش بين‌الملل شامل كارگردانان، تهيه كنندگان و ديگر افراد بسيار حرفه‌اي در حوزهء سينما هستند.

چينش هيات داوران بخش بين‌الملل به چه صورت خواهد بود؟

در مجموع بيست داور در بخش بين‌الملل حضور دارند. پانزده داور خارجي داريم و پنج داور ايراني كه بخش‌هاي مختلف بين‌ا‌لملل را داوري خواهند كرد. فقط در بخش بين‌الاديان ما سه داور داريم كه يك داور ايراني و دو داور خارجي خواهند بود. بقيه‌ بخش‌ها يا چهار خارجي، يك ايراني يا پنج خارجي دو ايراني هستند. بنابراين ما هيات داوران پنج و هفت نفره داريم كه بخش‌هاي مختلف رقابتي بين‌الملل را ارزيابي خواهند كرد.

در مجموع چند كشور در جشنواره حضور خواهند داشت؟

63 كشور در جشنواره امسال با فيلم‌ها يا نمايندگانشان در بخش‌هاي مختلف از جمله بازار فيلم حضور دارند. بازار فيلم درخواست‌هاي زيادي را داشته است كه خوشبختانه ما سعي كرده‌ايم كه بهترين‌ها و موثرترين‌ها را براي حضور در پانزدهمين بازار فيلم انتخاب كنيم.

دورنماي بازار فيلم پانزدهم را چطور مي‌بينيد؟

بازار فيلم ايران يا همان (IFM) امسال پانزده ساله مي‌شود و در واقع نوجواني شده است كه من اميدوارم به حيات طبيعي خودش ادامه دهد و سال‌هاي سال عمر پربار داشته باشد. يكي از هدف‌گذاري‌هايي كه براي اين بازار شده بود اين بود كه بازار فيلم ايران به يكي از مهم‌ترين بازار فيلم‌هاي منطقه تبديل شود. الان مي‌بينيم كه اين بازار فراتر از آن هدف‌گذاري اوليه رفته و نه تنها بازار مهمي در منطقه محسوب مي‌شود كه مهم‌ترين بازار منطقه نيز هست. همچنين اين بازار، بازار قابل تاملي در خاور دور هم محسوب مي‌شود. به خصوص در مقايسه با بازارهاي ديگر منطقه، بازار فيلم ايران بسيار پر رونق است. نكته قابل توجه اين است كه وقتي بازار فيلمي به پانزده سالگي خود مي‌رسد سعي مي‌كند المان‌هاي يك مكان حرفه‌اي را رعايت كند از جمله اينكه شركت‌كنندگان تمامي هزينه‌هاي سفرشان را خودشان پرداخت كنند. اين يكي از نكات بسيار مهم است چون يكي از هزينه‌هاي اصلي بليت هواپيما است. ما تنها هزينه‌اي كه پرداخت مي‌كنيم اسكان است وگرنه شركت‌كنندگان تمامي هزينه‌هاي رفت و آمد، مواد تبليغاتي از زمان ارسال تا نصب و همه موارد مربوط به آن را خودشان پيگيري مي‌كنند، خودشان بايد غرفه‌هايشان را تزئين كنند. هزينه‌هاي پستي و غيره را بپردازند. بازار چارچوب‌هايي دارد كه بر اساس آن عمل مي‌شود. ببينيد ما هميشه درخواست مي‌كنيم از دست‌اندركاران سينما و يا پخش جهاني فيلم‌ها كه در معرفي ميهمانان بازار فيلم ما را ياري كنند. هميشه هم روالمان بر همين بوده است. بسياري از دوستان هم در اين راه كمك كرده‌اند اما اغلب درخواست مي‌كنند كه وقتي قرار است اين ميهمانان خارجي را به بازار فيلم ايران دعوت كنيم، تمامي هزينه‌هاي آنها از جمله رفت و آمدشان را بپردازيم. در حالي كه برعكس، حرف‌مان اين است كه سال‌ها براي اين بازار زحمت كشيده شده است و اينكه شركت‌كنندگان خودشان هزينه‌هايشان را تقبل مي‌كنند نشان‌دهندهء اين است كه براي آن ارزش ويژه‌اي قائلند. در واقع اين بازار برايشان بازار سودآوري است، برايشان از نظر تجاري خوب است، تعامل لازم و رد و بدل فيلم در آن انجام مي‌شود. وگرنه لزومي ندارد كه كسي بخواهد هزينه‌اي بكند و مكرر به جايي بيايد. حتي اگر از روي كنجكاوي هم باشد يكبار كافي است اما ما شركت‌كنندگاني داريم كه هر سال خودشان پي‌گيري مي‌كنند كه زودتر بيايند و اين نشان مي‌دهد اينجا براي‌شان مفيد است و اتفاق‌هاي خوبي مي‌افتد. در سال‌هاي گذشته و مخصوصا امسال هم در بخش بازار كشورهاي آسيايي و عربي و همينطور كمپاني اروپايي كه سال‌هاي متوالي در جشنواره حضور پيدا كرده‌اند، خودشان فرم‌هاي لازم را پر كرده و بليت‌ تهيه مي‌كنند. واقعا نيازي نيست ما بيشتراز چيزي كه لازم است، سرويس بدهيم. خيلي از بازارهاي اطراف ما مانند آنتاليا نه تنها كل هزينه‌ها را مي‌دادند بلكه بليت‌هايي فرست كلس و هتل پنج ستاره تهيه مي‌ديدند. ولي با اين همه امكانات و هزينه‌ها اين بازارها ادامه پيدا نكردند.

شما مهم‌ترين ويژگي بازار فيلم ايران را در چه مي‌بينيد؟

خاصيت و اتفاق خوب ديگري كه دربازار فيلم فجر مي‌افتد اين است كه عده‌اي دنبال ديدن فيلم‌هايي هستند كه در بازارهاي ديگر امكان دسترسي و ديدن آنها كم‌تر موجود است. ويژگي ديگري كه باعث مي‌شود يك بازار ادامه پيدا كند و بايد به آن اشاره كرد مجموعه اتفاقات خوبي است كه در آن مي‌افتد، با اين كه سر و شكل يك بازار هم بايد خوب و مناسب باشد اما حتي آن هم تاثير بسزايي در اعتبار بخش بين‌الملل يا بازار يك جشنواره نمي‌گذارد. به نظر من شكل ظاهري بخش بازار بين‌الملل بايد طوري طراحي شود كه به كمپاني‌هاي مختلف امكان تبليغات، نصب پوستر و ... را بدهد همچين فضاي خوبي براي گفتگو وجود داشته ‌باشد، اينكه بتوان به راحتي در آنجا فيلم ديد و اگر براي انعقاد قرارداد فيلم لازم است افراد ديگري هم آن را ببينند، امكان نمايش دوباره وجود داشته باشد. درنهايت براي اهل فن و كساني كه كارهاي تجاري فيلم را انجام مي‌دهند فضايي مناسب فراهم باشد. ولي تزئينات محيط و ... در درجه اول اهميت نيست و شايد صرفا از لحاظ بصري فضا را زيبا كند. به عقيده من بازار فيلم ايران تا به حال توانسته با روند رو به رشدي به سال پانزدهم برگزاري خود برسد و اگر در سياست‌هاي خود دچار اشتباهاتي نظير همين ارائه تسهيلات بيش از حد نشويم، اين بازار مي‌تواند به حيات خودش ادامه بدهد و بيشتر رشد كند. البته خيلي مسائل ديگري هست كه مي‌تواند در هر چه بهتر برگزار شدن بخش بازار يك جشنواره تاثيرگذار باشد. از جمله بودجه لازم براي جذب خريداران فيلم‌ها. حاشيه‌‍‌هايي كه هر سال داشتيم و كار را سخت مي‌كند ولي هيچ ربطي به بازار فيلم، جشنواره و ... ندارد. از جمله تبليغات و جوسازي‌هايي كه در غرب عليه ما اتفاق مي‌افتد، كه مي‌خواهند ايران را جايي ناامن نشان بدهد كه امكان دارد عده‌اي براي حضور در اينجا مردد شوند. اگر با توجه به تمام اين مسائل به بخش بازار نگاه كنيم مي‌بينيم كه در نهايت اتفاقات بسيارخوبي براي بخش بازار مي‌افتد و جاي رشد همچنان باز است و طبيعي است كه داشتن يك مكان مناسب كه براي برگزاري يك جشنواره ايده‌آل، لازم است. ايده‌آل از لحاظ سالن‌هاي نمايش، امكانات و... براي همين مي‌گوييم ما به يك كاخ جشنواره نياز داريم و منظورمان از كاخ يك محل تجملاتي نيست بلكه جايي است كه براي منظوري كه به آن احتياج داريم كاربردي و قابل پيگيري باشد. با سالن‌هايي متعدد براي منظورهاي مختلف مانند نمايش فيلم‌ها براي داوران، براي بخش بازار و ... همچنين جايي كه كاملا با رعايت استانداردها، راحت و با امكانات دسترسي خوب باشد. طبيعتا در چنين محلي مكان مناسبي براي بازار هم در نظر گرفته مي‌شود كه اين مكان بتواند بر اساس تقاضاها گسترش پيدا كند. كه ما اين امكانات را هيچ وقت نداشتيم و در طول اين پانزده سالي كه بازار برگزار شده حداقل 4-5 بار محل بازار را تغيير داديم، به خاطر اينكه مي‌خواستيم محل بازار را بزرگتر كنيم تا بتوانيم جوابگوي نيازها باشيم ولي همه اينها هميشه كافي نبوده و هميشه اين مشكلات وجود داشته است.

تا به حال بهترين مكان براي برگزاري بخش بازار فيلم جشنواره فجر همين برج ميلاد بوده‌ است؟

برگزاري بخش بازار جشنواره در برج ميلاد نواقص خودش را هم دارد اما محسنات و امتيازهاي زيادي دارد، خيلي از دوستان ايراني كه در بخش بازار شركت مي‌كنند، برج را دور از دسترس و رفت و آمد به آنجا را سخت مي‌دانند. جدا از اينها براي برگزاري يك بازار حرفه‌اي بايد مساحتي در حدود حداقل 3000-2000 متر را در اختيار داشته باشد. كه كاملا بتوانيم آن را طراحي بكنيم تا دسترسي به قسمت‌هاي مختلف آسان باشد و بتواند تمام درخواست‌هاي غرفه‌داران را پوشش دهد.

در حال حاضر ميهمان‌هاي بخش بازار مي‌توانند فيلم هم ببينند؟

يكي از تفاوت‌هايي كه جشنواره فجر با ديگر جشنواره‌ها دارد اين است كه ما تمام فيلم‌هاي ايراني را براي ميهمان‌هاي خارجي نمايش مي‌دهيم و دليل اصلي‌اش اين است كه سينماي ايران در جهان شهرت بالايي دارد و باعث شده اكثر ميهمانان مشتاق تماشاي فيلم‌هاي ساخته شده در يك سال گذشته باشند و فيلم‌هايي كه مورد توجه‌شان قرار مي‌گيرد در فهرست خريدشان مي‌گنجد. بنابراين برنامه نمايش فيلم‌هاي داخلي براي ميهمان‌هاي خارجي تقريبا يونيك و مختص به جشنواره فجر است. به همين خاطر ساعت فعاليت بازار جشنواره فجر كه از ساعت 23-16 است، كاملا متفاوت با ساير جشنواره‌ها است. طوري برنامه‌ريزي مي‌كنيم كه ميهمانان هم به تماشاي فيلم‌ها وهم به برنامه‌هاي بخش بازار برسند.

ميهمان‌هاي دو كنفرانس هاليووديسم و بيداري اسلامي با ميهمان‌هاي بخش بازار مشترك هستند؟

خير، مشترك نيستند، هر دو كنفرانس برنامه هاي متفاوت با ميهماناني مجزا و همچنين مديريتي مستقل دارند ولي همه ميهمانان مي‌توانند از كليه برنامه‌ها استفاده كنند.

تا به حال ارزيابي از اينكه بيشتر چه فيلم‌هايي مورد استقبال ميهمان‌هاي خارجي قرار مي‌گيرد، داشته‌ايد؟

ما يك سيستم آماري داشتيم كه هر سال بين ميهمان‌هاي خارجي برگه‌هاي نظرسنجي را پخش مي‌كرديم و از آنها مي‌خواستيم نظرشان را درباره فيلم‌هايي كه ديده‌اند، اعلام كنند. از طريق آن مي‌توانستيم تشخيص بدهيم كدام فيلم توانسته ارتباط بهتري با مخاطبان خارجي برقرار كند. ما در موضع برگزار كننده بازار فيلم فجر و از آن طرف هم فارابي سعي مي‌كنيم موقعيتي را فراهم كنيم كه كل فيلم‌هاي سينماي ايران ديده بشود و فيلمي از قلم نيفتد. به همين خاطر ما به عنوان واسطه فيلمي را حذف نمي‌كنيم و سعي مي‌كنيم اين موقعيت براي همه فيلم‌ها يكسان وجود داشته باشد تا دوستان خارجي تمام فيلم‌ها ببينند و تصميم آخر به عهدهء خود ميهمان‌ها و نمايندگان رويدادهاي مختلف خارجي است.

تمام ميهمان‌ها يازدهم بهمن ماه به ايران مي‌آيند؟

تعداد زيادي از ميهمان‌هاي ما يازدهم و دوازدهم بهمن‌ماه با ايران مي‌آيند، كساني كه داور هستند و بايد مشغول ديدن فيلم‌ها شوند طبيعتا اولين افرادي هستند كه به ايران مي‌آيند. تمامي اين ميهمانان بعد از اختتاميه بخش بين‌الملل در دو روز هفده و هجدهم بهمن كشور را ترك مي‌كنند.

امسال براي اولين بار فيلم‌هاي سه بعدي هم در جشنواره نمايش داده مي‌شوند. نظر شما چيست؟

اگر نمايش فيلم‌هاي سه بعدي آن طور كه انتظار مي‌رود اتفاق بيفتد، بسيار اتفاق خوبي است و تجربه نو و جذابي براي سينماي ايران خواهد بود.

آقاي اسفندياري پيش آمده است كه برخي از مخاطبان دچار اين تصور هستند كه فيلم‌هاي بخش بين‌الملل مميزي بالايي دارند و به همين دليل شايد استقبال از آنان در مقايسه با فيلم‌هاي ايراني كمتر باشد.

ببينيد شايد هيجاني كه در جشنواه فيلم فجر براي ديدن فيلم‌هاي ايراني وجود دارد و اين كه تكليف اكران برخي از فيلم‌ها ‌معلوم نيست، باعث شده تماشاگران بخش بين‌الملل به اندازه بخش ايران نباشند و منتقدها و مخاطبان رغبت بيشتري براي تماشاي فيلم‌هاي روز ايراني داشته باشند. شايد يكي از دلايلي كه باعث شده از فيلم‌هاي بخش بين‌الملل كمتر استقبال شود اين است كه مخاطب فكر مي‌كند كه نسخه‌اي كه ما نمايش مي‌دهيم خيلي با نسخه اصلي فيلم تفاوت دارد، در حالي كه واقعا اين گونه نيست و فقط در اندك مواردي در صورت وجود صحنه‌هايي كه با فرهنگ و عرف ما مغايرت داشته باشند تنها بخش‌هاي كوتاهي تعديل مي‌شوند كه تاثيري هم روي اتفاقات و كليت فيلم ندارند. نياز است از طريق رسانه‌ها در مورد اين فيلم‌ها كه آثار قابل توجهي هستند اطلاع رساني درست و دقيقي صورت گيرد تا رغبت مخاطبان براي تماشاي فيلم‌هاي غيرايراني بيشتر شود. اما در همين شرايط هم اكران اين فيلم‌ها وضعيت بدي ندارد. البته معمولا براي بخش بين‌الملل جشنواره فيلم فجر فيلم‌هايي انتخاب مي شوند كه كمتر دچار اين مشكل شوند و نيازي به اصلاحات زياد نباشد.

سي‌امين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر از 12 بهمن ماه در تهران و از 17 بهمن در استان‌ها آغاز خواهد شد.

سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن