تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798203243




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

لرزه‌هاي جهاني فروپاشي يورو


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: لرزه‌هاي جهاني فروپاشي يورو
خبرگزاري فارس: برخي ديگر از تحليلگران نگران آنند كه زنجيره خروج از حوزه يورو - كه با يونان شروع خواهد شد و پرتغال، ايتاليا و اسپانيا مي‌توانند كشورهاي بعدي باشند- احتمالا با اثرات فجيعي همراه خواهد بود و صرفا بخش‌هاي محدودي از اقتصاد جهاني از گزند آن مصون مي‌مانند. پيش‌بيني مي‌شود كه حوزه يورو 10 درصد از سهم خود در اقتصاد جهاني را كه حدود 12 هزار ميليارد دلار در سال برآورد مي‌شود، به سرعت از دست بدهد.


لرزه‌هاي سقوط يورو مي‌تواند در سطح جهان فراگير باشد و حتي ايالات متحده آمريكا را نيز دچار ركود اقتصادي سازد.

براي داشتن ديدگاهي از اينكه فروپاشي يورو تا چه حد بر اقتصاد ايالات متحده تاثيرگذار است، بايد قبل از هر چيز به ميزان صادرات آمريكا به كشورهاي حوزه يورو اشاره كرد كه رقم آن بالغ بر 153 ميليارد دلار در شش ماه اول سال 2011 است. اضافه مي‌شود چند صد ميليارد دلار سرمايه‌گذاري بانك‌هاي آمريكايي در اين حوزه و چندين هزار ميليارد دلار ارزش ديگر قراردادهاي مالي كه بين فعالان اقتصادي ايالات متحده و كشورهاي حوزه يورو منعقد شده‌اند.

در آن حال كه رهبران اروپايي در اجلاس بروكسل به منظور تلاش جهت حل بحران فزاينده كشورهاي عضو گرد هم آمدند، سياستمداران ايالات متحده، مديران بنگاه‌هاي اقتصادي و تحليلگران مالي اين كشور چگونگي برون رفت از اين معضل را با نگراني پي مي‌گيرند.

راه حل هر چه باشد بر اقتصاد ايالات متحده تاثيرگذار خواهد بود. بانك‌ها و ديگر بنگاه‌هاي اقتصادي آمريكا با هر كشوري كه يورو را ترك گفته و مجددا پول ملي را جايگزين سازد، دچار مناقشه خواهند شد.

اجلاس اخير سران كشورهاي اتحاديه اروپا در پي چندين سري ملاقات‌هاي متعدد برگزار شد تا در آن به بررسي مسائلي بپردازند كه از نگراني در خصوص ميزان بالاي بدهي‌هاي يونان تا خطر جدي فروپاشي يورو گسترده بود.

گرچه در جلساتي كه طي دو سال گذشته برگزار شده راه‌حلي به دست نيامده است، ليكن مقامات اروپايي اصرار دارند از بدترين رخداد؛ يعني خروج يك يا چند كشور از حوزه يورو اجتناب شود.

با اين حال كاهش فزاينده اعتماد به رهبري اروپا و شكست برنامه‌هاي قبلي مقابله با بحران، سبب شده است تا اين مبحث نگران كننده همواره بخشي از مذاكرات باشد. اينك رهبران اروپا آشكارا صحبت از آن مي‌كنند كه هر كشور بايد سهم خويش براي خروج از بحران را بپردازد. آنجلا مركل، صدراعظم آلمان و نيكلاي ساركوزي گفته‌اند كه براي كمك به اطمينان بخشي نسبت به مصون ماندن پول واحد اروپا، از تغييرات گسترده در معاهدات بنيادين اتحاديه اروپا حمايت مي‌كنند.

در عين حال تحليلگران سناريوهاي متفاوتي را در نظر گرفته و ايده‌هايي را براي به اجرا درآمدن آنها مطرح مي‌سازند.

مارك كليف، مدير بخش پژوهش بازارهاي مالي در موسسه ING در تحليل خود معتقد است كه خروج يونان به تنهايي از حوزه يورو مي‌تواند با كمك صندوق بين‌المللي پول و بقيه كشورهاي اين حوزه طراحي شود بدون آنكه عواقب جهاني قابل ملاحظه‌اي داشته باشد.

بانك‌ها، شركت‌ها و سرمايه‌گذاران خصوصي از ماه‌ها پيش با بيرون كشيدن پول خود از سيستم بانكي يونان، خروج سرمايه و فروش اوراق قرضه اين كشور به ثمن بخس، آماده مواجهه با احتمال فوق شده‌اند. اين اقدامات مشكلات يونان را براي كوتاه‌مدت تشديد كرده است، اما از سوي ديگر منافع ديگر كشورهاي جهان در اين كشور هم‌اكنون كمتر از آغاز بحران در خطر است و در صورت خروج يونان از حوزه يورو معضلات كمتري گريبانگير آنها خواهد شد.

برخي از تحليلگران حتي معتقدند كه آتن براي رهايي از بحران در ترك يورو پيشقدم خواهد شد. به‌كارگيري دراخما پول قبلي يونان اين كشور را قادر خواهد كرد تا صادرات و سرمايه‌گذاري‌ها را ارزان‌تر كرده و كنترل سياست‌هاي پولي خود را از دستان بانك مركزي اروپا مستقر در آلمان خارج كند.

بر اساس داده‌هاي بانك معاهدات بين‌المللي در سوئيس، بانك‌هاي آمريكايي هم اكنون كمتر از صد ميليارد دلار در يونان دارند كه مي‌تواند با خطر مواجه شود، و ميزان اوراق قرضه دولتي و سرمايه‌گذاري‌هاي بانكي آنها نيز فقط 7/4 ميليارد دلار است. با اين حال در صورت بروز بحران، ايالات متحده بيش از همه در خطر ضرر و زيان قرار مي‌گيرد.

اما برخي ديگر از تحليلگران نگران آنند كه زنجيره خروج از حوزه يورو - كه با يونان شروع خواهد شد و پرتغال، ايتاليا و اسپانيا مي‌توانند كشورهاي بعدي باشند- احتمالا با اثرات فجيعي همراه خواهد بود و صرفا بخش‌هاي محدودي از اقتصاد جهاني از گزند آن مصون مي‌مانند. پيش‌بيني مي‌شود كه حوزه يورو 10 درصد از سهم خود در اقتصاد جهاني را كه حدود 12 هزار ميليارد دلار در سال برآورد مي‌شود، به سرعت از دست بدهد. سقوط بخش‌هاي بازرگاني و مالي ايالات متحده و تاثيرات ديگر، به طور قطع مي‌تواند مجددا آمريكا را در ركود فرو برد. اين خطري است كه دولت اوباما با خاطرنشان ساختن آن مقامات اروپا را تحت فشار قرار داد تا در ارتباط با يافتن راهي براي خروج از بحراني كه گريبانگيرشان شده است مصمم‌تر باشند.

با تقلاي مداوم اروپا براي ساماندهي اوضاع، ممكن است شوك بزرگي به رشد اقتصادي ايلات متحده وارد نشود، ليكن عدم ثبات واقعي و در هم شكستن يورو تاثيرات منفي قابل ملاحظه‌اي خواهند داشت.

اين تاثيرات تاكنون خاموش بوده‌اند. حتي با وجود آنكه بحران يورو در هفته‌هاي اخير شدت يافته است، رشد اقتصادي آمريكا بهبود نشان مي‌دهد. مديران شركت‌هاي چند مليتي آمريكايي ابراز مي‌دارند كه بخش عمده محصولات براي فروش در اروپا همان جا و نه در ايالات متحده، توليد مي‌شود. بنابراين ركود در اروپا در عين حال كه مي‌تواند به منافع اين شركت‌ها صدمه بزند، تاثيرات زيانبار مستقيمي‌متوجه تاسيسات و خطوط توليد در اروپا خواهد ساخت.

به هر حال مبادلات تجاري ايالات‌متحده با حوزه يورو بنيادين بوده و يك بحران عميق مي‌تواند ضربه سختي به منافع شركت‌هاي آمريكايي وارد كند. بخش مبادلات مالي گذرگاه ديگري براي انتقال معضلات اقتصادي است. بانك‌هاي آمريكايي تنها در آلمان و فرانسه بيش از 220 ميليارد دلار را به واسطه سرمايه‌گذاري در بانك‌هاي اين دو كشور به خطر انداخته‌اند. چنان‌چه اين موسسات به لرزه افتند بنگاه‌هاي مالي آمريكايي نيز متزلزل خواهند شد.

صندوق بين‌المللي پول در گزارش اخير خود خاطرنشان مي‌سازد كه تشديد بحران در كشورهاي حوزه يورو بيشترين تاثيرات مستقيم را در خود منطقه خواهد داشت. به اين ترتيب انگلستان و كشورهاي اروپاي شرقي بيش از همه در خطر قرار مي‌گيرند.

اما هر چه مسائل در كشورهاي محور اروپا مثل فرانسه و آلمان عمق بيشتري يابد اثرات گسترده‌تري پديدار مي‌شود و خطراتي متوجه بانك‌هاي آمريكايي خواهد شد كه مي‌تواند بحراني خطرناك‌تر از سه سال پيش به وجود آورد.

گزارش بانك جهاني به اين نتيجه ختم مي‌شود كه پريشان‌حالي در مركزيت بانكي حوزه يورو مي‌تواند رخدادي سيستماتيك باشد كه بانك‌ها را در سطح دنيا متاثر مي‌سازد.

واشنگتن پست

مترجم: فرهاد نجف‌زاده

منبع : روزنامه دنياي اقتصاد 10/11/1390

انتهاي پيام/

دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن