تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798236542




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اثرگذارترين رويدادهاي فناوري در سال 2011


واضح آرشیو وب فارسی:ايران اکونوميست: اثرگذارترين رويدادهاي فناوري در سال 2011
ايران اكونوميست: سال 2011 ميلادي سرانجام به پايان رسيد، سالي كه در آن اينترنت و فناوري اطلاعات تاثيرگذاري خود بر ديگر عرصه ها و به خصوص سياست، فرهنگ و اجتماع را به اثبات رساندند.

به گزارش فارس، برخي از مهم‌ترين تاثيرات فناوري در حوزه هاي مختلف را مي توان به شرح زير تقسيم بندي كرد.

** نقش اينترنت در تسريع سرنگوني ديكتاتورهاي عرب
اينترنت و امكانات مختلف موجود در فضاي مجازي به تضعيف و سرنگوني تعدادي از ديكتاتورهاي عرب خاورميانه كمك شاياني كردند. در اين ميان مي توان به طور خاص به كشورهاي مصر و ليبي اشاره كرد.
مخالفان مبارك و قذافي از اينترنت براي اطلاع رساني در مورد فعاليت هاي خود به جهان خارج و همين طور سازماندهي اعتراضات و مخالفت هايشان تا حد زيادي استفاده كردند. همين مساله موجب شد تا مبارك و قذافي دسترسي به اينترنت را محدود و در مواردي به طور كامل قطع كنند. خدمات تلفن همراه هم در اين كشورها بارها مختل شده يا به طور كامل مسدود شدند.
برخي صاحب نظران بر نقش شبكه هاي اجتماعي در اين رويدادها تاكيد كردند و حتي انقلاب مصر را اولين انقلاب رسانه هاي اجتماعي توصيف كردند، هر چند عده ديگري از صاحب نظران اين نظرات و توصيف ها ار اغراق آميز دانسته اند.
به هر حال شكي نيست كه در نهايت اعتراضات و نبرد فيزيكي مردم مصر و تونس و ليبي بود كه باعث به ثمر رسيدن انقلاب ها در اين كشورها شد، اما نمي توان از اهميت وبلاگ ها، شبكه هاي اجتماعي و سايت هاي به اشتراك گذاري عكس و فيلم هم در اين زمينه گذشت.
به هر حال فضاي سايبر ضمن تسهيل اعتراضات به رساندن صداي معترضان به جهان كمك كرد.
** رسانه هاي اجتماعي بلاي جان سرمايه داران غربي
در حالي كه در يك سال گذشته مقامات و رسانه هاي آمريكايي و اروپايي در مورد نقش موثر شبكه هاي اجتماعي در جهت تسريع پيروزي انقلاب هاي عربي و سرنگوني ديكتاتورهاي خاورميانه داد سخن سر داده و به اين فناوري ساخت غرب مباهات مي كردند، در جريان اعتراضات خياباني در شهرهاي مختلف بريتانيا و همين طور در جريان تظاهرات حاميان جنبش 99 درصد در آمريكا به طور گسترده از همين شبكه ها و امكانات سايبري براي سازماندهي اعتراضات و اطلاع رساني استفاده شد و رسانه هاي غربي كه سعي داشتند چشم خود را بر اين حوادث ببندند در برابر سيل ويديوها، عكس ها و متون منتشر شده در وب قدرت خود را از دست دادند و ناگزير به انعكاس گوشه هايي از واقعيت شدند.
در حالي كه اعتراضات مردمي در شهرهاي لندن، منچستر و بيرمنگام ادامه داشت مقامات انگليسي به فكر فيلتركردن فيس بوك و توييتر ، مختل كردن شبكه هاي تلفن همراه و پيامك و كنترل پيام هاي رد و بدل شده از طريق موبايل و اينترنت افتادند تا بلكه سازماندهندگان اين اعتراضات را شناسايي كنند.
حتي نمايندگان مجلس عوام در اين كشور هم خواستار فيلتر شدن توييتر و همين طور سرويس مسنجر گوشي هاي هوشمند بلاك بري شدند تا از ايجاد هماهنگي ميان سازمان دهندگان اعتراضات جلوگيري شود.
البته به دنبال اعتراضات شديد نسبت به اجراي چنين ايده هايي پيگيري آنها از سوي دولت فعلا متوقف شد، اما ممكن است با شعله ور شدن آتش زير خاكستر اين اعتراضات در بريتانيا مجددا اقداماتي در اين زمينه صورت بگيرد.
** تولد هكرهاي LulzSec و Anonymous
نابساماني هاي اقتصادي و سياسي در غرب باعث شد تا اعتراضات به سياست هاي دولت هاي اروپايي و آمريكايي و همين طور شركت هاي اقتصادي همكار اين دولت ها به فضاي مجازي كشيده شود و گروه هاي هكري شكل بگيرند كه به جاي تلاش براي دستيباني به منافع مالي و مادي در تلاش براي رساندن صداي اعتراض خود به جهان از اين طريق باشند.
از جمله مشهورترين اين گروه ها مي توان به LulzSec و Anonymous و همين طور TeamPoison اشاره كرد كه با نفوذ به سرورهاي سايت هاي گوگل، ياهو، مايكروسافت، پنتاگون، سيا، موساد، MI6 و همين طور شركت هاي نظامي، اقتصادي و رسانه اي حامي كاخ سفيد ضمن سرقت اطلاعات حساس آنها تلاش كردند نسبت به سياست هاي اين دولت ها اعتراض كنند. رفتار هوشمندانه و در عين حال هرج و مرج طلبانه اين گروه ها مقابله پليس با آنها را تا حد زيادي دشوار كرده است.
شكي وجود ندارد كه اين گروه ها بخش عمده اي از سرخط خبرها را در سال 2012 هم از آن خود مي كنند.
** جدي‌تر شدن سانسور اينترنت در غرب
در حالي كه با تصويب احتمالي طرح جنجالي SOPA در مجلس نمايندگان آمريكا، سانسور اينترنت در ايالات متحده به بهانه حفاظت از حقوق مالكيت معنوي كاربران ساده تر مي شود، در برخي كشورهاي اروپايي هم طرح هاي مشابهي در جريان است.
به عنوان مثال در بريتانيا اتحاديه تصاوير متحرك در تلاش است حتي ISP ها و شركت هاي سرويس دهنده اينترنت را هم در نقض كپي رايت فيلم هاي سينمايي و قطعات موسيقي مقصر جلوه دهد و اين مساله تداوم آزادي بيان در فضاي مجازي را دشوارتر از گذشته خواهد كرد.
البته قانون Digital Economy Act هم در بريتانيا نگراني هاي قابل توجهي به همراه آورده است.
** تقلاي گوگل براي حضور در دنياي مخابرات و شبكه هاي اجتماعي
در سال 2011 گوگل بسيار تلاش كرد دامنه كاري خود را گسترش دهد و از يك شركت نرم افزاري و تحت وب به بازيگري فعال در دنياي مخابرات و عرصه شبكه هاي اجتماعي مبدل شود.
خريد واحد موبايل شركت موتورولا با پرداخت 12.5 ميليارد دلار و به روزرساني مكرر سيستم عامل همراه آندرويد در كنار عرضه برنامه هاي كاربردي سازگار با آن نشانگر عزم جدي گوگل در اين زمينه است.
البته گوگل در اين زمينه رقبايي همچون سامسونگ، اپل و مايكروسافت دارد كه از پتانسيل هاي خوبي برخوردارند. ضعف هاي امنيتي بي پايان آندرويد هم يك مشكل جدي ديگر مسحوب مي شود . اين شركت در سال 2011 شبكه اجتماعي خود يعني گوگل پلاس را راه اندازي كرد كه آن طور كه انتظار مي رفت با استقبال مواجه نشد و سخت گيري هاي گوگل در مورد لزوم حضور كاربران در اين سايت با استفاده از نام و نام خانوادگي واقعي و همين طور دستكاري و حذف اطلاعات شخصي كاربران به بهانه آزاردهنده بودن يا نقض حريم شخصي باعث واكنش هاي تندي شد.
گوگل در سال 2011 برخي خدمات كم طرفدار و به حاشيه رفته خود را هم تعطيل كرد و تغييراتي هم در سرويس هايي مانند گوگل ريدر به وجود آورد كه به مذاق كاربران خوش نيامد.
** درگذشت مدير افسانه‌اي اپل
در مهر ماه امسال خالق محصولات استثنايي مانند رايانه ها و نوت بوك هاي مك، آيفون، آي پد، آي پاد، آي تيونز و ... در سن 56 سالگي به علت ابتلا به بيماري سرطان درگذشت.
فوت استيو جابز مردي كه با اختراعاتش سبك زندگي ميليون ها نفر را در سراسر جهان تغيير داد، انعكاس خبري گسترده اي در سطح جهان داشت و علاقمندان وي در دهها كشور به شيوه هاي مختلفي نسبت به اين مساله واكنش نشان دادند و با خانواده جابز همدردي نمودند.
دامنه اظهار نظر و اعلام تسليت در اين مورد از مديران شركت هاي فناوري و فعالان عرصه آي تي فراتر رفت و به سطح روساي جمهور، غول هاي اقتصادي، بازيگران و ورزشكاران مشهور رسيد و حتي رقباي اپل مانند سامسونگ و مايكروسافت هم در اين اظهار تاسف سهيم بودند.
** تداوم نبردهاي بي پايان حقوقي
در سال 2011 نبرد حقوقي شركت هاي آي تي بر ضد يكديگر به بهانه نقض حق اختراع و استفاده بي اجازه از توليدات و دستاوردهاي يكديگر ادامه و گسترش چشمگيري يافت. در اين ميان نبرد اپل و سامسونگ بر سر كپي برداري سامسونگ از طراحي آي پد و آيفون و همين طور اپل با نوكيا وموتورولا به دلايل مشابه باعث شد وكلا و حقوق دانان ميليون ها دلار به جيب بزنند.
گوگل و اوراكل هم بر سر سيستم عامل آندرويد با يكديگر درگير شدند و شكايت ناشران و نويسندگان از گوگل به علت نقض كپي رايت كتب و نشريات از طريق سرويس Google Books هم ادامه يافت. با توجه به اينكه تعداد محدودي از اين شكايات به نتيجه رسيده اند پيگيري آنها در سال 2012 هم قطعا ادامه يافته و خبرساز خواهد بود.

يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران اکونوميست]
[مشاهده در: www.iraneconomist.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن