تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798126965




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

190 پژوهش اجتماعي و فرهنگي در حوزه مديريت شهري تهران


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: 190 پژوهش اجتماعي و فرهنگي در حوزه مديريت شهري تهران
عمومي- گروه دانش :
دومين جشنواره انتخاب برترين‌هاي پژوهش و نوآوري در حوزه مديريت شهري طي مراسمي به كار خود پايان داد.

يكي از غرفه‌هاي فعال در اين جشنواره كه مورد استقبال پژوهشگران و بازديدكنندگان قرار گرفت غرفه دفتر مطالعات اجتماعي و فرهنگي معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران بود.

در گزارشي كه پيش رو داريد به مهم‌ترين فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي اين مركز پرداخته شده است.در حال حاضر جوامع بشري چنان رشد و گسترش يافته‌اند كه برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري در شهرها بدون مطالعه و پژوهش موجب بروز مسائل عديده فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي براي شهر و شهروندان خواهد شد.

شهرداري تهران در پي احساس چنين ضرورتي دفتر مطالعات اجتماعي و فرهنگي را در مجموعه معاونت امور اجتماعي و فرهنگي با هدف انجام پژوهش‌هاي توسعه‌اي و كاربردي در حوزه اجتماعي و فرهنگي و ترسيم وضعيت اجتماعي و فرهنگي شهر تهران تاسيس كرد.

اين دفتر همچنين موضوعاتي همچون توسعه و بسط پژوهش در مورد مسائل اجتماعي و فرهنگي شهر تهران، تدوين راهبردهاي معاونت اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران و ارائه پيشنهادهايي براي كاهش تنش‌ها و پيامدهاي منبعث از مسائل اجتماعي شهر تهران را بر عهده دارد.

به گفته سيدرضا مصطفوي، مديركل مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري دفتر مطالعات در سال 1387، 40 عنوان پژوهش، 25عنوان فراتحليل و 124نظر سنجي ( جمعا حدود 190 مورد ) را برنامه‌ريزي كرده است كه در دومين جشنواره انتخاب برترين‌هاي پژوهش و نو‌آوري در حوزه مديريت شهري، اين دفتر با 57عنوان كتاب، 23‌عنوان مقاله فارسي، 35 عنوان مقاله انگليسي، 51 عنوان نظرسنجي، 45‌عنوان طرح پژوهشي و 40‌عنوان پايان‌نامه دانشجويي كارشناسي ارشد و دكتري و يك مورد طرح جامع توسعه فرهنگي و اجتماعي شهر تهران شركت كردند.

با توجه به اهميت ارزيابي اجتماعي و فرهنگي طرح‌ها و طرح‌هاي شهري، يكي ديگر از وظايف مهم اين دفتر بررسي و تدوين پيوست اجتماعي كليه طرح‌هاست. اين پيوست اجتماعي و فرهنگي، ملاحظات و الزاماتي را به مديران و مجريان طرح‌ها ابلاغ مي‌كند تا با به كارگيري آنها از مشكلات و معضلات آتي بكاهند.

تهيه شناسنامه اطلاعات اجتماعي و فرهنگي محلات و مناطق شهر تهران، تاليف و ترجمه كتاب‌هاي مرتبط با حوزه اجتماعي و فرهنگي، چاپ و انتشار فصلنامه و برگزاري همايش‌هاي محله‌اي و منطقه‌اي از ديگر برنامه‌ها و سياست‌هاي پيش‌بيني شده در دفتر مطالعات است.

احمد نوريان معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران مي‌گويد: تحقيق و پژوهش، قادر است ارتباط بين مسائل، راه‌حل‌ها، نخبگان، مديران و سياستگذاران را برقرار كند.

عبدالكريم بابارضا، قائم مقام معاونت امور اجتماعي و فرهنگي مي‌گويد: نظرات علمي و كارشناسي در قالب پژوهش مي‌تواند فرضيات و پرسش‌هاي مختلف را مورد آزمون و تحقيق قرار دهد.

فصلنامه مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهر

مهدي اميني رئيس دبيرخانه همايش‌ها و فصلنامه مي‌گويد: اين واحد مسئوليت برگزاري و حسن اجراي همايش‌هاي منطقه‌اي و محله‌اي و گردآوري و آماده‌سازي‌ فصلنامه را عهده‌دار است. در واقع اين واحد با هدف ارائه نتايج و خروجي‌هاي طرح‌ها و مطالعات اين دفتر در قالب همايش‌ها، نشست‌ها و فصلنامه‌هاي علمي تشكيل شده است.

همايش‌ها با هدف تبادلات علمي در شهرداري تهران و معاونت اجتماعي و فرهنگي شهرداري و ارائه آخرين دستاوردها در 3سطح همايش‌هاي محلي، همايش‌هاي داخلي و سمينارها و كنفرانس‌هاي شهري طراحي شده است.

فصلنامه مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهر با چشم‌انداز يك نشريه علمي پژوهشي و براي ارائه آخرين مقالات علمي حوزه اجتماعي و فرهنگي شهر در آستانه انتشار قرار دارد.

مصطفي‌پاكدل‌نژاد،مدير برنامه‌ريزي و كنترل عملكرد اين معاونت نيز مي‌گويد: در راستاي تحقق بهينه برنامه‌ها و اهداف معاونت اجتماعي و فرهنگي، واحد برنامه‌ريزي و كنترل عملكرد، در برنامه‌ريزي كوتاه‌مدت و بلندمدت يكساله تا5ساله همكاري داشته و نسبت به تهيه و تدوين دستورالعمل‌هاي اجرايي، طرح‌ها و برنامه‌ها و كنترل عملكرد، اقدامات لازم را انجام مي‌دهد.

مهم‌ترين فعاليت‌هاي اين واحد در سال 1387 تدوين طرح جامع فرهنگي و اجتماعي شهر تهران، تهيه برنامه و بودجه سال 1387، تدوين برنامه 5 ساله دفتر مطالعات، همكاري در تدوين راهبردها و استراتژي‌هاي معاونت اجتماعي و فرهنگي بوده است.

همچنين به‌منظور بررسي و شناخت ديدگاه و نگرش شهروندان تهراني درباره اثربخشي برنامه‌هاي معاونت امور اجتماعي و فرهنگي و فعاليت‌هاي شهرداري تهران در حوزه‌هاي مختلف شهري در طول سال، نظرسنجي‌هاي طولي و مقطعي توسط اداره افكارسنجي طراحي و اجرا مي‌شود.

پايگاه داده‌هاي اجتماعي و فرهنگي

برنامه‌ريزي و سياستگذاري در عرصه عمومي شهر همواره مستلزم آگاهي از مسائل و امكانات شهري و آگاهي از عوامل تاثيرگذار بر آن است. از اين رو در نيمه دوم سال 85 با هدف ترسيم وضعيت اجتماعي و فرهنگي شهر تهران پايگاه داده‌ها راه‌اندازي شده است.

پايگاه داده‌هاي اجتماعي و فرهنگي در آينده نزديك قادر خواهد بود داده‌هاي پايه مورد نياز جهت سياستگذاري و برنامه‌ريزي در حوزه‌هاي زير را فراهم آورد.

موارد زير از جمله اين داده‌هاست: آسيب‌هاي اجتماعي شهر به تفكيك مناطق، نواحي و محلات تهران؛ مصرف كالاهاي فرهنگي شهروندان در مقياس منطقه‌اي، ناحيه‌اي و محله‌اي؛

سرمايه اجتماعي شهر شامل اعتماد و ميزان مشاركت شهروندان در سطح مناطق، نواحي و محله‌ها؛ توزيع فراواني و پراكندگي فضاهاي فرهنگي و اجتماعي به تفكيك مناطق، نواحي و محلات؛

ارزش‌ها و نگرش‌هاي شهروندان به تفكيك مناطق، نواحي و محلات تهران و بررسي سلامت اجتماعي شهروندان در سطح مناطق، نواحي و محله‌هاي تهران.

پيمان ضيايي، رئيس اداره خدمات پژوهشي اين معاونت مي‌گويد: اين اداره به‌منظور ايجاد و توسعه زيرساخت‌هاي مطالعاتي و پشتيباني علمي و تخصصي پژوهشگران حوزه مسائل اجتماعي و فرهنگي باساختاري متشكل از واحدهاي كتابخانه و مركز اسناد، تاليف و ترجمه و سايت آموزش به فعاليت مي‌پردازد.

همچنين به گفته سمانه زماني، اداره پژوهش معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران، يكي از واحدهايي است كه در تعامل نزديك با پژوهشگران و صاحب‌نظران حوزه‌هاي مختلف اجتماعي و فرهنگي است و به رصد علمي و تخصصي چالش‌ها و تنگناهاي موجود در حوزه‌هاي مرتبط مي‌پردازد و جهت رفع و يا اصلاح وضعيت موجود راهكارهايي ارائه مي‌نمايد.

اين اداره از نظرات متخصصان و اساتيد عاليرتبه دانشگاهي در قالب شوراي پژوهشي و گروه‌هاي پژوهشي بهره مي‌برد.
 شنبه 23 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن