تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798248063




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مبانی نگهداری و محافظت از محصولات نقره


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اشياء و ظروف نقره اي، زيبايي با شکوهی به ميز و ویترین منزل شما مي بخشند که با استفاده مرتب و صحيح، اين اشياء زيبايي خود را براي سال ها حفظ خواهند كرد. بسياري از مردم از ترس سياه شدگي نقره، اشياء نقره اي را بكار نمي برند، غافل از اين كه استفاده مرتب و صحيح از اشياء نقره اي آن ها را درخشان و براق خواهد ساخت. نقره بيش از هر چيز ديگري از رطوبت موجود در هوا سياه مي شود. سياه شدگي نقره محصول اكسيداسيون آن بوده كه در اثر واكنش نقره با عناصري چون اكسيژن، گوگرد ، کلر و همين طور برخي اسيدها و نمکها ايجاده مي شود. مناسب ترين ميزان رطوبت موجود در هوا جهت نگهداري و حفظ نقره از سياه شدگي، ۴۵ تا ۵۰ درصد است. البته اين ميزان رطوبت بصورت يكنواخت و هميشگي تنها در موزه ها وجود دارد و چون ما در موزه زندگي نمي كنيم، نمي توانيم رطوبت هوا را بصورت ثابت نگهداريم، كاري كه دراين زمينه مي توانيم انجام دهيم اين است كه نقره را در محيط هاي خيلي مرطوب قرار ندهيم، به اين ترتيب تا حد زيادي از سياه شدگي آن جلوگيري خواهد شد. در اشیاء نقره ای، بین محصولات خوردگی حاصل از نقره نسبتاً خالص و محصولات خوردگی حاصل از آلیاژهای نقره ـ مس اختلاف عمده ای وجود دارد ، محصول خوردگی نقره نسبتاً خالص سولفور نقره سیاه متمایل به سبز و کلرور نقره یا شاخ نقره سیاه مایل به ارغوانی است ولی محصول خوردگی آلیاژهای نقره ـ مس غالباً کوپریت قرمز و مالاکیت سبز رنگ است .

نکاتی پیرامون رطوبت
□ هنگام حمام و سونا گرفتن و یا شتستشوی دست هـا، جـواهر آلات نقره خـود را در بیاورید.
□ نگهداری نقره در یك كیسه در بسته كدر شدن آن را بتعویق می انــدازد . اما هیچگاه مروارید را درون كیسه پلاستیكی قرار ندهید.
□ ظروف نقره ای یا سینی ها و گلدان هایی که آب طلا داده شده اند، در مجاورت هوا و رطوبت، سیاه می شوند. به همین دلیل، بهتر است زمانی که احتیاج ندارید آن ها را داخل زرورق یا ورقه های نازک آلومینیومی بپیچید. این کار از زنگار گرفتن و سیاه شدن، ظروف، جلوگیری می کند. برای پیشگیری از اکسیده شدن و سیاه شدن سریع می توانید در ظرف نگهداری ظروف یک تکه گچ یا یک عدد قرص کافور بگذارید. این مواد رطوبت را گرفته و مانع از اکسید شدن می شود.
نکاتی پیرامون دما و حرارت
□ با جواهر آلات آشپزی نكـنیـد زیـرا گـرمای شـدید و روغــن موجب صدمه زدن به نگین جواهرآلات می گردد و سطح نقره را تحریک برای دریافت رطوبت و گوگرد محیط می کند.
□ هيچ گاه شمعدان را داخل فريزر قرار ندهيد زيرا فلزات مختلفي كه در تركيب آلياژ شمعدان وجود دارند در اثر تغييرات دمايي واكنش نشان داده و حتي در مواردي باعث شكسته شدن شمعدان مي شود.
□ توصيه مي شود كه ظروف نقره اي(مخصوصا استرلينگ سيلور) را هيچ گاه داخل ماشين ظرفشويي قرار ندهيد، زيرا گرماي ايجاد شده در طول مدت شستشو توسط اين ماشين ها، برروي نقره تأثير مي گذارد. در صورتي كه قصد شستشوي ظروف نقره اي توسط ماشين ظرف شويي را داريد، ابتدا مواد غذايي باقي مانده برروي ظروف را با آب شسته، سپس آن ها را در داخل ماشين قرار دهيد و از مواد پاك كننده اي استفاده كنيد كه حاوي اسانس و عطر ليمو و يا كلر نيستند. به خاطر داشته باشيد كه قبل از دور خشك كن ماشين ظرفشويي، ظروف نقره اي را از ماشين بيرون آورده و با يك پارچه نرم كاملا خشك نماييد.
□ وسايل و ظروف نقره اي را نزديك شعله آتش يا شومينه قرار ندهيد.
نکاتی پیرامون مواد شیمیایی
□ همواره پایان اقدامات آرایش و یا عطر زدن جواهر آلات نقره خود را به تن كنید.
□ در استخر و یا شستشوی ظروف و یا لباسها جواهر آلات خود را در بیاوریـد زیـرا كـلـر سبب تغییر رنگ و یا شل شدن نگین ها می گردد.
□ اگر انگشتر نقره شما به هر دليل مثلأ مجاورت با مايع سفيد كننده (وايتكس) سياه شد ناراحت نباشيد، براي براق كردن يا پاكيزه نمودن می توانید آن را مدتي داخل آب نمك غليظ بيندازيد سپس چند دقيقه آن را روي فرش كه پرزدار است محكم بكشيد مي بينيد كه مثل اول سفيد مي شود.
□ اگر جواهرات نقره اي شما كدر شده است بايد آنها را مدتي در آب ليمو یا سرکه بگذاريد و سپس با آب گرم بشوييد و بعد با يك تكه پارچه جير آنها را جلا دهيد.
□ راه ديگر براي پاك كردن نقره جات اين است كه يك ظرف به حجمي كه بتوان نقره ها را درون آن قرار داد تهيه كنيد و مقداري سركه در آن بريزيد، روي شعله گاز تا بجوشد و بعد آب بكشيد و خشك كنيد.
□ البته گاهی عدم دقت در نگهداری نقره باعث می شود نقره اصل هم بنا بر مرور زمان سیاه شود. برای به تعویق انداختن سیاه شدن نقره بهتر است آن را در یك كیسه دربسته بیندازید.
□ در صورتي كه از ظروف نقره اي به صورت دائم استفاده مي كنيد، بيش از يك يا دوبار در سال احتياج به پوليش ندارند. براي اين كار ابتدا دستكش پلاستيكي پوشيده(هرگز از دستكش هاي لاستيكي استفاده نكنيد، چون محتوي گوگرد بوده و با نقره واكنش مي دهند)، ظروف نقره اي را بر روي يك حوله نرم قرار دهيد. با يك پارچه كتاني نرم، مواد شيميايي مخصوص پوليش برروي ظروف بماليد.
□ براي پوليش زدن به زيورآلات نقره اي، ابتدا مطمئن شويد كه برروي جواهر، سنگ ها، نگين ها يا قسمت هاي آسيب ديده وجود ندارد، از تماس سنگ هاي قيمتي با جلادهنده ها، جدا خودداري كنيد. به محض اين كه اشياء و ظروف نقره اي تميز و پاك به نظر رسيدند، كار پوليش زدن را حتي با وجودي كه پارچه مورد استفاده هم چنان سياه مي شود، متوقف سازيد. از پوليش و مالش دادن بيش از حد بپرهيزيد زيرا اين كار باعث از بين رفتن كنده كاري هاي موجود برروي اشياء نقره اي شده و فلز آن ها را نازك مي سازد.
□ پس از پوليش زدن، مجددا اشياء و ظروف نقره اي را شسته و كاملا خشك نماييد. اشياء نقره اي را كه مصرفي بعنوان ظروف غذاخوري ندارند، مي توان توسط لايه بسيار نازكي از موم، اندود كرد تا از سياه شدن آن ها جلوگيري بعمل آيد. بعد از پاك و خشك كردن اشياء نقره اي، آن ها را بصورت جداگانه در دستمال هاي بدون پرز، پارچه هاي شسته شده كتاني يا پوليستر بپيچيد.
□ هرگز ظروف نقره اي را در پشم، نمد، جير يا روزنامه نپيچيد، چون بخاطر وجود گوگرد در آن ها باعث سياه شدگي نقره و از بين رفتن آبكاري آن مي شوند.
□ مواد غذايي كه داراي گوگرد هستند در صورتي كه براي مدت طولاني برروي ظروف نقره باقي بمانند، باعث سياه شدگي آنها مي شوند. اثرات نمك مي بايست خيلي سريع از ظروف و نمكدان هاي نقره اي پاك شود زيرا باعث خوردگي نقره و لكه دار شدن آن مي گردد. پس از شستشو و آبكشي نقره ها، با يك پارچه نرم بدون پرز آن ها را سريعا خشك نماييد. از سشوار با باد ملايم نيز مي توان براي خشك كردن قسمت هايي از ظروف كه قابل دسترسي نيستند، سود جست. به خاطر داشته باشيد كه ظروف نقره اي را پس از شستشو و خشك كردن، بعد از اين كه كاملا سرد شدند در جايشان بگذاريد.
□ در صورتي كه از داروهايي استفاده مي كنيد كه ميزان اسيديته پوست را تغيير مي دهند، زيورآلات نقره اي را روي لباس بياندازيد تا از تماس مستقيم آن ها با پوست جلوگيري شود.
□ اگر می خواهید ظروف نقره برق اولیه و طبیعی داشته باشند می توانید آنها را درون شیر لخته شده بخوابانید و بعد به کمک یک دستمال نرم آنها را تمیز کنید.
□ یکی از راه های زودودن خوردگی اشیاء نقره ای استفاده از ظرف آلومینیومی و جوش شیرین به شکل احیای الکتروشیمیایی می باشد .
□ مواد شیمیایی پاک کننده محصولات خوردگی نقره عبارتند از : سودسوزآور، اسید سیتریک، اسید فرمیک، اسید استیک، سیانید پتاسیم و سدیم ، تیوکربامید، اسید فسفریک، آمونیاک ، تیوسولفات آمونیوم .
نکاتی پیرامون صدمات مکانیکی
□ فلزات قیمتی را تنها با یك پارچه ویژه پرداخت و یا پارچه نمدی پاك كنـیـد زیـرا حوله و یـا پارچه به خاطر آن كـه گـرد و غبـار را در خــود دارنـد باعث خراش برداشتن جواهر آلات می گردند.
□ جواهر آلات را بمنظور جلوگیری از خراشیده شدن بطور مجزا نگهداری كنید.
□ بهترین روش تمیز كردن جواهر آلات استفاده از آب و صابون اندك بهمراه یـك قلم موی نرم می باشد. در نظر داشته باشید که اکثر برس ها و مسواک ها بر روی نقره اثر گذارند.
□ براي پاك كردن اثر شمع و پارافین روی شمعدان ها، هرگز از چاقو بكار نبريد زيرا نقره را خراش مي دهد. می بایست پس از پاك كردن گرد و خاك و پارافين شمع، ظروف نقره اي را با آب گرم و صابون مايع ملايم شستشو داده تا مواد غذايي باقي مانده برروي ظروف، پاك شوند ولي هيچ گاه ظروف نقره اي را به مدت طولاني در آب خيس نكنيد.
□ در موقع پوليش و پاك كردن اشياء نقره اي، اين كار را از درازا و بصورت طولي انجام داده، از انجام حركات دايره اي يا متقاطع پرهيز نماييد.
نکاتی پیرامون نور
□ نور مستقيم خورشيد، باعث سياه شدگي نقره نمي شود ولي سرعت ايجاد لايه برروي ظروف نقره اي را تشديد مي كند، از اين رو توصيه مي شود ظروف نقره اي را در معرض پنجره هاي روبه آفتاب قرار ندهيد. هم چنين بهتر است هنگام استفاده از اين ظروف از دستكش هاي سفيد كتاني استفاده شود زيرا نمك ها، چربي ها و اسيدهاي موجود در پوست دست باعث خوردگي نقره مي شوند.
□ برای نگهداری بهتر، پیچاندن ظروف نقره در یک تکه کاغذ ابریشمی یا پارچه ترجیحا تیره را به شما توصیه می کنیم.







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1709]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن