تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه دیدید که مردی باکی ندارد که چه می گوید و چه درباره اش گفته می شود،چنین ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798175723




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

*دانشگاه و دفاع‌مقدس؛ديروز،امروز* استاد دانشگاه: نتايج جنگ بر پيشرفت‌هاي علمي كشور بررسي شود وجود نظام هماهنگ‌كننده تحقيقات جنگ ضروري است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *دانشگاه و دفاع‌مقدس؛ديروز،امروز* استاد دانشگاه: نتايج جنگ بر پيشرفت‌هاي علمي كشور بررسي شود وجود نظام هماهنگ‌كننده تحقيقات جنگ ضروري است


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و حماسه

يك استاد دانشگاه گفت: جنگ و الزامات زمان جنگ باعث انقلاب علمي در كشور شد.

دكتر مصطفي ملكوتيان استاد علوم سياسي دانشگاه تهران و مديركل آموزشهاي آزاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در مورد نقش دانشگاه‌ها در دفاع مقدس و جنگ تحميلي اظهار داشت: دانشجويان و اقشار دانشگاهي در دفاع مقدس و جنگ تحميلي شركت گسترده‌اي داشتند، اين حضور، داوطلبانه و بر اساس احساس تكليف صورت مي‌گرفت، حضور دانشجويان و دانشگاهيان در جنگ فقط براي مبارزه با صدام نبود، بلكه براي مبارزه با نظام سلطه بين المللي و استكبار جهاني بود. با نگاهي به تعداد شهدا و اسراي دانشجو در زمان جنگ متوجه حضور گسترده آنها مي‌شويم، از نظر صنفي بيشترين تعداد شهدا مربوط به دانشجويان و طلاب و حدود 4000 شهيد است.

به گفته وي، حدود 70 درصد فرماندهان جنگ چه سپاهي و چه ارتشي را دانشجويان تشكيل مي‌دادند تا آنجاكه آثار اين حضور در ابتداي جنگ نيز آشكارا مشاهده مي‌شود چراكه با پيش‌بيني‌هاي دشمن خرمشهر خيلي زودتر بايد سقوط مي‌كرد اما مقاومت دليرانه رزمندگان به ويژه دانشجويان، اين موضوع را به تاخير انداخت. مقاومت حماسي و شهادت حدود 120 دانشجو در هويزه نيز اوج ايثار و رشادت دانشجويان در دفاع مقدس را نشان مي‌دهد.

وي يادآور شد: موضوع حائز اهميت ديگر در راستاي حضور دانشگاهيان در دفاع مقدس، نقش آنها در مديريت جنگ است، همانطور كه دانشجويان در تحولات كشور نقش دارند در جنگ هم پشتيباني بسيار خوبي از نيروها داشتند و الگويي براي ساير اقشار شركت‌كننده در جنگ بودند. خلاقيت دانشجويان را در مديريت جنگي و پيشبرد اهداف رزمي نيروهايمان در زمان جنگ به وضوح مشاهده مي‌كنيم.

دكتر ملكوتيان با تاكيد بر اينكه دانشگاهيان با تلاش‌هاي علمي خود در زمان جنگ در هموار كردن راه پيروزي نقش بسزايي داشتند، ادامه داد: دانشگاهيان به ويژه اساتيد به منظور بهره‌گيري نيروها از شناخت شيوه‌هاي جنگ رواني اقدامات قابل توجهي انجام دادند،كارهاي ويژه‌اي نيز توسط دانشگاهيان در جهاددانشگاهي صورت مي‌گرفت. از جنبه ديگر مي‌توانيم بگوئيم كه جنگ و الزامات زمان جنگ باعث انقلاب علمي در كشور ما شد. پيشرفت در برخي از كشورهاي ديگر نيز وابسته به جنگ بوده است.

وي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو اظهار كرد: شرايط جنگي و تحريم كامل سبب شد تا براي رفع نيازهاي جبهه و نيازهاي زمان جنگ و دفاع در مقابل متجاوز تلاش‌هاي علمي پرثمري صورت پذيرد كه پيش‌زمينه‌اي لازم براي تحولات علمي بزرگ در كشور بود.

اين استاد دانشگاه در مورد ضرورت تلاش‌هاي انجام شده توسط دانشگاه‌ها براي انتقال ارزش‌هاي دفاع مقدس و جنگ تحميلي به نسل امروز تصريح كرد: تاكنون پژوهش‌ها، همايش‌ها و پايان‌نامه‌هاي دانشگاهي ابعاد مختلف جنگ تحميلي را به بحث گذاشته‌اند و در اين زمينه كتاب‌ها و مقالات متعددي منتشر شده است. در عين حال براي انتقال سريع‌تر و دقيق‌تر افكار و عقايد نسل حاضر در جنگ كه كشور را در مقابل جهان استكباري حفظ كردند توجه به چند محور اساسي كه لازم است كه پيشنهاد مي‌كنم به صورت جدي توسط دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشي مورد تحقيق قرار گيرد:

1-اهداف عراق و حاميانش از شروع جنگ كه بحثي راهبردي است.

2-نقش رهبري حضرت امام (ره) و ديدگاه‌هاي ايشان در مورد دفاع مقدس.

3- ويژگي‌هاي مقاومت دليرانه مردم ايران در جنگ مانند نقش شهادت‌طلبي و ايثار.

4- رمز مقاومت جانانه و عدم شكست ايران در جنگ: چراكه امروزه اين سؤال براي بسياري در جهان مطرح است كه به چه دليل علي‌رغم اين همه كمك‌هاي شرق و غرب صدام نتوانست كاري ازپيش ببرد.

5- بازتاب جنگ بر تحولات منطقه‌اي و جهاني: براي نمونه اگر به قدرت‌هاي اصلي حامي صدام در جنگ نگاه كنيم مشاهده مي‌كنيم كه آنها بعد از جنگ 8 ساله، دچار بحران‌هاي بزرگ شده‌اند؛ شوروي دچار فروپاشي شد، آمريكا‌ئي‌ها اساسا درگير جنگ‌هاي منطقه‌اي شده‌اند و سرنوشت آينده آمريكا و غرب در هاله‌اي از ابهام قرار گرفته است.

6- نتايج جنگ بر پيشرفت علمي كشور.

7- راهبردهاي جمهوري اسلامي ايران در جنگ: بسيار با اهميت است كه راهبردهاي ما در جنگ مورد بررسي قرار گيرند؛ بعد از چند ماهه اول جنگ كه مورد هجوم واقع شديم، قهرمانانه پيش افتاديم كه اين امر تا پايان جنگ تحميلي ادامه داشت.

8-مقايسه جنگ تحميلي با نبردهاي 150 ساله اخير ايران: در جنگ‌هاي 150 سال گذشته ما شكست خورده‌ايم، نظير جنگ ايران و روس و جنگ هرات كه در اين جنگ‌ها دشمنان ما به اهدافشان رسيدند و ما بخشي از كشور را از دست داديم، اما در دفاع مقدس توانستيم دشمن را زمين‌گير كنيم. در اين جنگ دشمن با همه پشتيباني‌هائي كه از قدرت‌هاي بزرگ مي‌گرفت، نتوانست به اهدافش برسد و شكست را پذيرفت. علت اين امر اعتماد بنفسي است كه انقلاب اسلامي به ملت ما داده است.

او درباره‌ وظيفه‌ امروز دانشگاهيان و دانشگاه‌ها تاكيد كرد: امروز بايد موضوعات مربوط به دفاع مقدس و جنگ تحميلي در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به صورت كاربردي مورد پژوهش قرار گيرد. هم‌چنين بايد يك نظام هماهنگ‌كننده تحقيقات جنگ وجود داشته باشد تا آثار و نتايج تحقيقي پيرامون جنگ را بازخواني و بر حسب شرايط و نيازها منتشر كند.

وي در پايان گفت: در بعد آموزشي جنگ نيز در سال‌هاي گذشته تلاش‌هاي خوبي صورت گرفته و درسي تحت عنوان آشنايي با دفاع مقدس جزو درسهاي دانشگاهي قرار گرفته است كه شايان توجه خاص توسط برنامه‌ريزان آموزشي است.

انتهاي پيام
 جمعه 5 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6189]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن