تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798243945




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تقویم تاریخ7مهر(29 سپتامبر)


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: ايران

روزي که جنگ دريايي سالاميس روي داد

امروز ، 29 سپتامبر ، سالروز جنگ دريايي سالاميس است كه در سال 480 پيش از ميلاد ميان ايران و اتحاديه يونانيان روي داد و ايران در آن موفق نشد . نيروي زميني يونانيان در برابر ارتش ايران توان مقاومت نداشت و همه اميد ژنرالهاي يوناني به جنگ دريايي بود . مورخان تعداد كشتي هاي ايران را 400 تا 700 نوشته اند ، ولي بيشتر اين كشتي ها به دست عنصر ايراني هدايت نمي شد . اين كشتي ها متعلق به وابستگان به ايران از جمله فينيقيه ، مصر و ايوني ها بودند كه نسبت به ايران تا پاي جان وفاداري نداشتند و فرماندهي يونانيان اين را مي دانست .
در آن زمان با اين كه آبراه درياي سرخ به رود نيل به تصميم داريوش بزرگ ساخته شده بود ، ولي انتقال كشتي از خليج پارس به مديترانه از طريق آن آبراه هنوز چندان متداول نشده بود. زيراکه ، ناويان خليج پارس با اوضاع مديترانه آشنا نبودند . بنابراين ، فرماندهي ارتش ايران تصميم گرفته بود که در لشکر کشي سال 480 پيش از ميلاد به يونان از کشتي هاي ايالات خارجي ايران استفاده کند و اين کشتي ها ضمن حمل تدارکات و ملزومات نيروي زميني ، وظيفه حمله و دفاع هم داشتند.
بامداد 29 سپتامبر به خشايارشا اطلاع رسيد كه يونانيان كه از آتن به جزيره سالاميس فرار كرده بودند قصد رفتن به منطقه « كرنت » و مقاومت از آنجا را دارند كه يك فريب جنگي بود. خشايارشا به كشتي هاي مصري نيروي خود دستور داد كه در باريكه ميان دو قسمت جزيره، راه را بر آنان ببندند كه اين كشتي ها با حمله متقابل غير منتظره يونانيان رو به رو شدند و چون اين باريكه عرض كمي داشت و جاي مانور نبود براي نجات خود با بي نظمي دست به عقب نشيني زدند. كشتي هاي ايوني
( مناطق يوناني نشين غرب آسياي صغير و جزاير مجاور ـ تركيه امروز ) نيروي ايران هم كه علاقه مندي بيشتري به همنژادهاي يوناني خود داشتند تا به ايران اقدام موثر نكردند ، و از كشتي هاي فينيقي هم در برابر سيصد كشتي سه رديف پاروزن يوناني كاري ساخته نشد و ....
باوجود اين، اگرهمه نيروي زميني ايران كه آتن را در تصرف داشت در يونان مانده بود ، اتني ها ياراي بازگشت به ساحل را نداشتند . در آن روز بعضي مشاوران به خشايارشا گفتند كه اگر سريعا به وطن باز نگردد ممكن است كشتي هاي يوناني پل متحرك ( قايق و زنجير ) را كه ميان اسيا و اروپا زده است از ميان بردارند و در اروپا سرگردان شود كه وي بي درنگ با دو سوم نيروهايش به اسيا باز گشت كه يك اشتباه نظامي ديگر بود.
جنگ سالاميس درس بزرگي است براي قدرتهاي بزرگ كه در صدد استيلاء بر كشورهاي كوچكتر برمي آيند. ولي ، تا اين لحظه همه از آن استفاده نكرده اند از جمله فيليپ دوم پادشاه اسپانيا در قرن 16 ، كه ناوگان انگلستان را حقير شمرد، آما از آن شكست خورد و دوران برتري اسپانيا پايان يافت و نوبت به انگلستان رسيد.جنگ سالاميس و جنگ ماراتن كه 13 سپتامبر سال 490 پيش از ميلاد روي داد اهميت ويژه نيروي دريايي به ثبوت رساند .



[تصویر: 0929salamis.jpg]

منظره جنگ دريائي سالاميس

پيام تاريخي فرهاد دوم به امپراتوري روم


در پي برافتادن جانشينان اسكندر در شرق مديترانه به دست ايران و در غرب آن توسط امپراتوري نوپاي روم، فرهاد دوم شاه وقت ايران از دودمان اشكاني پس از عقد معاهده دوستي با چين، 29 سپتامبرسال 115 پيش از ميلاد به دولت روم پيام فرستاد كه قلمرو ايران همان قلمرو هخامنشيان ( پيش از حمله اسكندر ) و پايتخت ان شهر تيسفون (كنار دجله) خواهد بود كه اخيرا ساخته شده است و اين قلمرو بايد از تعرض مصون باشد تا ميان دو كشور كه اينك همسايه شده اند صلح پايدار بماند. فرهاد دوم به روميان پيشنهاد كرد كه بهتر است اختلاف نظرهايي كه پيش خواهد آمد از راه مذاكره و داوري حل شود تا جنگ و خونريزي.


زاد روز خواجوي كرماني

طبق روايات متعدد، خواجوي كرماني 29 سپتامبر سال 1290 ميلادي، هفت سال پس از وفات مولوي، صوفي وشاعر بزرگ پارسي گو، به دنيا آمده است . آن زمان اوج ادبيات فارسي بود.


حزب توده تاسيس شد


[تصویر: 0929todeh.jpg]


دكتر يزدي و ايرج اسكندري دوتن از موسسان حزب توده
9 تن از كمونيستهاي قديمي ايران هفتم مهر 1320 تاسيس حزب توده را اعلام داشتند. هيات موسس عبارت بودند از :سليمان ميرزا اسکندري ، ايرج اسکندري ، رضا روستا ، دکتر مرتضي يزدي ، محمد يزدي ، بزرگ علوي ، عبدالحسين نوشين ، دکتر محمد بهرامي ، علي امير خيزي و.... هدف اين حزب که خود را مارکسيست _ لنينيست معرفي کرده بود ترويج و برقراري سوسياليسم ، حذف کامل استثمار و استعمار در هر شکل آن ، دمکراسي توده اي ( شورايي _ ساويت ) ، آزادي گروهي و تامين رفاه همگاني و رفع نگراني انسانها و ... اعلام شده بود.


کمونيستهاي ايران در زمان سلطنت رضا شاه هم تلاش کرده بودند که تشکيل حزب دهند که سرکوب شده بودند . ريشه سوسياليسم از ايران است و مزدک که او را پدر سوسياليسم مي دانند در قرن پنجم ميلادي از ايران برخاست . در اواخر دوران قاجارها هم جنبش هاي کمونيستي زودگذر در ايران مشاهده شده بود.
تيراندازي به شاه در 15 بهمن 1327 خورشيدي در دانشگاه تهران بهانه غير قانوني کردن حزب توده قرار گرفت. ولي اين حزب در دوران حکومت دکتر مصدق با استفاده از فضاي آزاد کشور دست به فعاليت - اسما نيمه علني - زد و اعضاي فراوان به دست آورد که باعث وحشت غرب شد که با شوروي در جنگ سرد بود و ايران در خط اول جبهه قرار داشت.
حزب توده در پي براندازي 28 مرداد1332 ، و يک سال بعد از آن کشف شبکه نظامي اش ، شديدا سرکوب شد و اين سرکوبي تا سال 1357 کاهش نيافت . سران اين حزب که درخارج از کشور به حالت تبعيد زندگي مي کردند و پيامهايشان را با راديويي که داشتند براي ايرانيان مي فرستادند در انقلاب 1357 فعالانه شرکت کردند و پس از پيروزي انقلاب فعاليت علني خود را در ايران از سرگرفتند. فعاليت تازه بيش از سه سال طول نکشيد و ....

پيامها و پاسخي که لازم است در تاريخ ايران بمانند

درشهريور ماه 1381 پيامي دريافت شد كه در آن سئوال شده بود كه آيا به اين سايت از جايي كمك مالي مي شود؟. در دو پيام هم پيشنهاد شده بود كه (بمانند سايت هاي مشابه به زبانهاي ديگر) زادروزها به صورت آگهي درآيند تا هركس که بخواهد بفرستد. در چند پيام هم سئوال شده بود كه چرا براي سايت آگهي گرفته نمي شود تا در حواشي آن انتشار يابد. به اين چند پيام پاسخي كلي مي دهيم که هدف مولف است:

مولف اين سايت مطلقا براي كار خود كه هدف ميهني و آموزشي دارد نه در گذشته، نه در حال حاضر و نه در آينده كمك مالي هيچكس، هيچ سازمان و هيچ دولتي را نمي پذيرد. خدمت به ميهن ، هموطنان، همتباران و همزبانان لذتي دارد مافوق همه لذتها، مخصوصا اگر بدون دستمزد و كمك مالي انجام گيرد. صدها پيام قدرداني از افراد (مردم) دريافت شده است كه همين ها بزرگترين پاداش است. درست است كه ممکن است دولتها، سازمانهاي ملي و بين المللي مثلا يونسكو ، كه وظايفشان گسترش فرهنگ است به اين امور كمك كنند، ولي مولف اين سايت تاكنون نه پيشنهاد كمك از اين موسسات دريافت داشته و نه چنين کمکي را خواهد پذيرفت. كار ميهني را نمي توان با پول آلوده كرد. وجود ما از خاك اين كشور است و جسد ما همچون اجساد پدران و نياکانمان در اين سرزمين تبديل به خاك خواهد شد؛ پس تمام وجود ما مديون و متعلق به اين سرزمين است كه در هر وجبش مردي در خون خود غلتيده تا اين ميراث مشترك ما محفوظ بماند و اين كار کوچک در قبال فداكاري آنان "هيچ" است. هزينه فني اين سايت در ماه به سيصد دلار هم نمي رسد كه نيازي به كمك ديگران باشد. هرماه 25 دلار به Host آن كه يك كمپاني آمريكايي است داده مي شود و مابقي آن به وب مستر، اديت عکس و .... مابقي كار، دانش و تجربه مولف است كه با هزينه قبلي ايرانيان و ايران به دست آمده است. پس، ما متعلق به يكديگر هستيم و نبايد اين صحبتها را بكنيم. اين سايت در حين حال آموزش همگاني تجربه ملل در طول قرون و اعصار تا به امروز است. انتظار ما اين است که ايرانيان و ايراني تبار ها و ساکنان ايران زمين (پرشيين امپاير) در هرجا که هستند عکس و بيوگرافي بزرگاني را که مي شناسند و باور دارند، در صورتي که از قلم افتاده باشند براي ما ارسال دارند. مطالب ارسالي با سپاس فراوان از آنان درج خواهند شد و در مجموعه چاپي حاوي مطالب اين سايت که بزودي انتشار خواهد يافت گنجانده خواهند شد.
با اين توضيحات، اين سايت تجاري نيست و هرگز آگهي نمي پذيرد و با دريافت پول براي كسي تبليغ نخواهد كرد. معرفي كارهاي ديگران در معيارهاي تاريخ به تشخيص مولف خواهد بود.
در شهريور ماه 1382 پيامي دريافت شد به اين مضمون : آيا در طول يک سال و نيم گذشته که اين سايت داير است، هيچيک از مقامات جمهوري اسلامي به خاطر اين زحمت (آموزش عمومي ايرانيان و اين که چنين سايت گسترده اي به زبان فارسي در اينترنت است) با شما تماس گرفته و قدرداني کرده است. قسمتي از درآمد نفت بايد صرف آموزش عمومي و تاريخ و فرهنگ ايرانيان شود تا بدانند که چگونه و با چه فداکاريهايي مناطق نفتخيز براي آنان محفوظ مانده که در حفظ اين ميراث خود بکوشند. چنين کاري سنگين چون سايت شما تنها از عهده يک دولت و يک نشکيلات بزرگ بر مي آيد و ....
پاسخ مولف منفي است. مولف در ماه مه 2003 در جريان برگزاري نمايشگاه کتاب تهران به وطن رفت تا بتواند يک ناشر براي انتشار اين مطالب به صورت کتاب بيابد که موفق نشد! که تاسف آور است. البته انتشار اين اين مجموعه، ولو در گوشه ديگري از دنيا قطعي است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن