تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798110660




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تاربخچه گیتار در اسپانبا


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: http://www.berkeleymusic.com/45FCE.jpg

در زمان قدیم در اسپانیا با وسیله ای با نام سیتارا (ابزار موسیقی شبیه چنگ) آشنایی داشتند .بعد از تهاجمی که از طرف اروپای شمالی انجام گرفت ، باعث از بین رفتن چیز های زیادی در هنر شد . در زمانیکه پژوهشگر و کشیشی از سویل (۶۳۶-۵۷۹) در باره سیتارا تحقیقا تی انجام داد ، تاثیر قابل توجه سیتارا مشخص شد . مراکز موسیقی که در شهرهای سویل ، تولئدو و زاراگوزا ایجاد شدند تاثیر قابل توجهی در این راه داشتند .
سانتی ایزدور خودش در یک فصل جالب به تحقیق گسترده درباره علم موسیقی اختصاص داد , جاستو را به عنوان قدیمی ترین کشیش و شاعری که در شبه جزیره مهارت در سیتارا و آواز داشت شناخته است تشویق هایی که از طرف اعضای خانواده و اطرافیان او در سال ۶۹۰ شد نشان دهنده این است که به صنعت شعر سرایی در قرن ۷ به خصوص در نواحی مانندالبزارو اهمیت می دادند.( H. Angles نویسنده کتاب تاثیر عظیم موسیقی اسپانیا در موسیقی جهان)


چند سال بعد با آمدن اعراب در قرن ۸ گیتار اعراب, مور و عود معرفی شدند.( موریش وعود ابزار موسیقی کاملا شبیه یکدیگر بودند. برای اینکه از یک خانواده هستند.).
این ابزار های موسیقی در اواخر این قرن در اسپانیا تولید شدند و به عنوان ابزارهای موسیقی آسیایی شناخته شدند گیتار لاتین با گیتار موریش کاملا متفاوت و از یک خانواده نیستند.
فرهنگ موسیقی در میان اعرابی که در اسپانیا ساکن شده بودند در قرن ۹ اشاعه پیدا کرد . آنها در تولدو ،کوردوبا ،اوبدا و سوویل مدرسه یا نوعی دانشگاه داشتند که در آن موسیقی تدریس می شد .زریاب در بین النهرین در سال ۷۸۹ متولد شد که ابتدا در دربار مشهور هارون در بغداد بود. او به کوردوبا در سال ۸۲۲ رفت ,درآن زمان او کمتر از ۳۰ سال داشت و بقیه عمر خود را در آن شهر زندگی کرد .
این موزیسین نشان داد که از هوش خود در موسیقی استفاده میکرد.


او نشان داد که فرد برجسته ای در بازسازی موسیقی میباشد .او مدرسه موسیقی در کوردوبا ایجاد کردکه بر پایه موسیقی آندالوسیا بود.او عودی ۵ سیمی اختراع کرد.
آنجلس درباره تاثیر اعراب بر موسیقی اسپانیا میگوید : بیشتر از آنچه تاثیر داشته باشد اغراق شده است ولی مسلم است که بعضی از ابزار موسیقی که توسط اسپانیایی ها به اروپا معرفی شده از طریق تاثیر موزیسین های ایرانی, عرب ,یونانی ها و کلا موسیزن های شرقی بودند که به کشور ما اسپانیا آمده بودند.
در قرن ۱۸ اسپانیا مرکز ۲ ابزار موسیقی متداول آن زمان شد که از آسیا صغیر آمده بودند. یکی ازاین سازها مخلوطی خاص از ابزار موسیقی متداول بین یونانیان بود و ابزار دیگر, آلت موسیقی با مشخصات ویزه بود که بین ایرانیان و اعراب رایج بود. .دروازه های موسیقی اسپانیا از طریق ابزار موسیقی که اعراب معرفی کردند و مشخصه هایی که در موسیقی آنها بود پایه گذاری شد . به خصوص موسیقی ملایمی که از حمایت خلیفه ها سود می بردند و باعث بوجود آمدن مدرسه های موسیقی مهم شدند .


از قرن ۱۰ تا ۱۲ در زمان پادشاهی Abderrman ۳, Aihakem ۲, Hisem۲ فرهنگ اعراب در بسیاری از موسیقی ها که مردم در کوردوبا و سویل می آموختند انعکاس یافت .
در طول قرن ۱۲ در قسمت هایی از اسپانیا که اعراب ساکن بودند ،تفکرات موسیقی آماتور به درجات بالایی از غم وعرفان رسید و موزیسین ها و شعرا از هر دو جنس ،زن ومرد کنترلی بر این نوع موسیقی در شهر های آندولوس و سویل که مرکز آن شد نداشتند اگر چه تمامی این آلات موسیقی مثل عود, گیتار و... بیشتر در سویل قابل دسترسی بود .( AI-Saqundi نویسنده کتاب Eulogy of Islam Spain ترجمه امیلیو گارسیا گومز)رقابت دیگری در نوع آواز به مراتب سخت تر و جدی تر پدید آمد که در اسپانیای مسیحی بین دربارهای لئون و کاستیلا رخ داد .این رقابت شامل شعرهایی حماسی و ابزار موسیقی که در موسیقی گروهی به کار میرفتند نیز می شد.
در حدود سال ۱۱۱۶ شعرا در دربار لئون ظاهر شدند و ما با اطلاعاتی از سال ۱۱۳۶ که در دسترسی داشتند متوجه شدیم که آنها از مزایایی دربار کاستیلا استفاده می کردند.به خصوص که باعث بزم وسرور می شد.سازهایشان سازهای زهی مثل گیتار بودند که صدای آن را با دست یا مضراب و یا با وسیله ای مثل عارشه در می آوردند .


در سال ۱۱۹۰ گروهی به نام تروبادور ظاهر شد.ویزگیهای افراد این گروه این بود که درباره شعرا اطلاعاتی داشتند . در قرن ۱۲ شعرا و تروبادورها سیدرا (نام قدیم سیتارا) یا میلی کلپتر (نام قدیم ابزاری که از تکامل سیتارا به وجود آمده) -هر دو از تکامل سیدرایونانی بوجود آمده بودند- می نواختند .
آن ها با اسب به شهر کاسیلین مسافرت می کردند.آنها کارهای ادبی را با سرودن شعرهای حماسی یا آهنگین انجام می دادند .آنها کار هایشان را دردربار همان طور که در میان مردم می نواختند ارائه می دادند .مهمترین نقشی که انها در تاریخ هنر داشتند ،ایجاد و منتشر کردن شعر و موسیقی بود.


با رسیدن قرن ۱۳ و با تاثیری که از کاخ سلطنتی آلفونسو اسپانیا داشت اسپانیا دارای پیشرفته ترین و بهترین موسیقی در اروپا شد. آلفونسو با سخت کوشی موسیقی استادی را در سالامنکو ایجاد کرد . او از بسیاری جهات معروف است و به خاطر ایجاد کردن کلاس هایی برای موسیقی شناخته شده است و دارای احترام است .
با ایجاد رشته موسیقی در دانشگاه سالامنکو نه تنها در موسیقی سر آمد شدبلکه توانست برای قرن هایی متمدن خودش رادراین مقام حفظ کند به طور کلی این دانشگاه در ۴ ضمینه معروف بود:ریاضی ،جبر , ستاره شناسی و موسیقی.


این کار در زمان پادشاهی آلفونسو انجام شد که باعث به وجود امدن چنین وضعیتی شد تا زمانی که "نبرشاد" پیدا شد . مرد عاقلی که در کاخ سلطنتی تولدانا کار میکرد با همراهی شعرا و به وسیله پادشاهی و نجیب زادگان شروع به قانون گذاری درباره آواز،رومنس ،تصنیف موسیقی کلاسیک و تقریبا همه انواع شعرها و موسیقی کرد.
به علاوه او یک ارتباط ساده ای که بین مسیحیان و مور ها وجود داشت را رهبری کرد. همچنین عباراتی که مسیحیان ازعشق خود برای تعریف دختران زیبا استفاده میکردند با موریش این دلبستگی به زنان را اعلام میکردند .از طرف دیگر زبان موسیقی پر شده از شیرینی ، فریبندگی و مهربانی و زیرکی که هرگز گم نمیشود .

سایت هنر و موسیقی






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن