تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798149262




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اکسیر جهانی را می‌شناسید؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اکسیر جهانی را می‌شناسید؟
فرضی‌نژاد تصریح کرد: اکنون کشف‌های مهمی در مورد این گیاه انجام شده و توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی (Global panacea) به آن داده‌ شده و از سوی این سازمان متداول‌ترین گیاه دارویی مورداستفاده در جهان ذکر شده است.
آفتاب : آیا می‌دانید گیاهی که ما آن را به نام «دنان تیژکرک» می‌شناسیم توسط سازمان بهداشت جهانی به نام اکسیر جهانی شناخته می‌شود.

«علی فرضی‌نژاد» کارشناس گیاهان دارویی اظهار کرد: «خرفه» که در زبان محلی به آن «دنان تیژکرک» یعنی تیزکننده‌ی دندان گیاهی میگویند به وفور در اکثر مناطق مختلف استان ایلام رشد می‌کند و در زمان قدیم و به‌صورت سنتی استفاده‌های زیادی از این گیاه می‌شده است. نام محلی این گیاه را به این خاطر نهادند چون معتقد بودند کندی دندان را برطرف و در اصطلاح دندان را تیز و برنده‌تر می‌کند.

وی ادامه داد: نام فارسی آن خرفه و اسم علمی آن Portulaca Oleracea و از تیره پرتولاکاسه (Portulacaceae) است که برگ‌های گوشتی و بذرهای سیاه ریز دارد و گیاهی است علفی، گوشتدار و یک‌ساله با ساقه‌هایی خوابیده به رنگ قرمز که گل‌هایی کوچک و به رنگ زرد دارد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی جهاددانشگاهی واحد استان ایلام با بیان این‌که نژادهای وحشی این گیاه عمدتاً ساقه‌های گسترده بر سطح زمین ولی نژاد پرورش‌یافته آن ساقه‌ای ضخیم، گوشتدار به وضع قائم و به ارتفاع 10 تا 11 سانتی‌متر دارند، تصریح کرد: «دنان تیژکرک» یا «پرپیلک» گیاهی است که به‌صورت سبزی مورد استفاده قرار گرفته و هم‌اکنون هم طرفداران زیادی دارد و معمولاً به‌صورت خودرو در باغچه منازل، کنار جوی‌ها و در مناطق مرطوب می‌روید.

فرضی‌نژاد تصریح کرد: اکنون کشف‌های مهمی در مورد این گیاه انجام شده و توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی (Global panacea) به آن داده‌ شده و از سوی این سازمان متداول‌ترین گیاه دارویی مورداستفاده در جهان ذکر شده است.

وی با بیان این‌که معمولاً قسمت‌های هوایی این گیاه که شامل برگ، ساقه و دانه‌های آن است، مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصریح کرد: خرفه(دنان تیژکرک) از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است و در درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری مؤثر است. در طب سنتی به‌عنوان تب بر، ضدعفونی‌کننده، ضد اسکوربوت(بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C)، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می‌شود این گیاه در مصرف داخلی قطع‌کننده و بندآورنده‌ی خون‌ریزی است.

مدیرمرکز خدمات تخصصی جهاد دانشگاهی ایلام گفت: عصاره ساقه و برگ آن برای درمان بیماری‌های کبدی مفید است و از جوشانده این گیاه که آب آن گرفته‌شده و در معالجه اسهال و برای برطرف کردن سرفه، تسکین دردهای سینه و سوزش مجرای ادرار و مثانه استفاده می‌شود.

فرضی‌نژاد ادامه داد: مصرف خوراکی «خرفه» به‌عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن برای تقویت روده‌ها، قطع اسهال و تب بر به‌عنوان میان وعده در نزد اهالی ایلام استفاده می‌شود مصرف خام برگ و ساقه آن به‌صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است.

وی خاطرنشان کرد: ضماد ریشه دنان تیژکرک(خرفه) برای رفع زگیل پوستی استفاده می‌شود. جویدن برگ آن به مقدار کم، کندی دندان را برطرف می‌کند و زیاد جویدن آن کندی دندان ایجاد می‌کند این گیاه در دامپزشکی برای درمان بیماری‌های تب‌دار و برای خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه‌ی خون به‌صورت پودر و جوشانده استفاده می‌شود.

این کارشناس گیاهان دارویی تصریح کرد: خرفه، 11 تا 15 درصد آب، مواد لعابی، پکتین، مواد چرب، هیدرات‌های کربن، کلسیم، فسفر، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، منیزیم، منگنز، پتاسیم، سدیم دارد و اگر در محیطی فقط یکبار کشت شود نه‌تنها هر سال در آنجا به‌طور خودرو ظاهر می‌شود، بلکه در اطراف آن منطقه نیز توسعه می‌یابد.




تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن