تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798036697




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بی نهایت کوچک،عدد بزرگی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بی نهایت کوچک،عدد بزرگی است تهران - ایرنا - روزنامه شهروند نوشت: آیا تا به حال توجه کرده ایم که تغییرات چهره افرادی که به آنها نزدیک هستیم و کسانی را که روزانه و هر هفته می بینیم متوجه نمی شویم. در حالی که اگر چند سال آنان را ندیده باشیم و تغییرات چند ساله را یکباره ببینیم، به روشنی متوجه تغییرات خواهیم شد. علت روشن است.


در ادامه این مطلب که روز چهارشنبه در روزنامه شهروند منتشر شد، می خوانید: ما از هر پدیده ای یک تصویر پیشینی داریم و مشاهدات خود را با آن تصویر مقایسه می کنیم.
فرزندی را که هر روز یا هر هفته می بینیم، از نظر ما تغییری نکرده است. فرض کنید، هر روز یک دهم یک میلی متر به قد او اضافه شود. این مقدار بسیار اندک است، ولی در طول سال حدود ٤ سانتی متر می شود و اگر کسی پس از ٢ سال او را نبیند، به یکباره با جوانی مواجه می شود که حدود ٨ سانت بلندتر است و این خیلی زیاد است. ما هم می توانیم با عکس های گذشته اش او را مقایسه کنیم تا متوجه تغییرات او شویم. البته ممکن است یک حادثه مثل تصادف یا سکته تغییر شدیدی را در ظاهر فرد ایجاد کند که حتی برای کسانی که هر روز هم او را می بینند قابل دیدن باشد.
به طور دقیق این مسأله برای جامعه هم رخ می دهد. با این تفاوت که حوادث احتمالی کمتر رخ می دهد، ولی تغییرات اجتماعی زیاد است.
مشکل اینجاست که ما به تغییرات کوچک روزانه، عادت می کنیم و آنها را طبیعی می دانیم یا حداقل غیرطبیعی نمی دانیم. انحرافات کوچک برای ما بی اهمیت می شوند، در حالی که متوجه نیستیم همین افزایش قد بسیار اندک روزانه، طی ٢ سال به مقدار بسیار زیادی می رسد. نکته مهم دیگر اینکه تبعات این تغییرات را دستکم می گیریم. اینکه قد فرزند ما بلندتر شده، به معنای آن است که کفش و لباس و نیز احتیاجات فرهنگی و عاطفی او نیز تغییر کرده است، فقط قد نیست که بزرگ شده. جامعه ما در چنین وضعی قرار گرفته است.
تغییرات کوچک آن طی ده ها سال چنان متراکم شده و به تغییرات فاحشی منجر شده که هیچ ربطی به آن تصویر اولیه ندارد یا اینکه ارتباط کمی با آن دارد. اجازه دهید مثال کوچکی بزنیم، هرچند قصد ما این نیست که بگوییم به گذشته برگردیم، ولی باید متوجه روند تحولات حال و آینده نیز بود و از خوش خیالی پرهیز کرد.
اجازه دهید مثالی بزنیم تا مقصودمان روشن شود. وقتی انقلاب شد، به یکباره نمادهای ثروت از ظاهر شهر رخت بربست. البته از میان نرفت و دلیلی هم نداشت که از میان برود، ولی واجد ارزش عمومی نبود. به همین دلیل کمتر می دیدیم که کسی با لباس های مارک دار یا خودروهای آخرین مدل در انظار عمومی ظاهر شود. این ویژگی در مسئولان کشور بیشتر بود.
ساده زیستی و تعلق خاطر نداشتن به دنیا رواج داشت. این یادداشت درصدد آن نیست که بگوید این رفتار خوب بود یا بد، بلکه یک واقعیت بود.
امکانات عمومی به مردم داده می شد، کمتر مسئولی پیدا می شد که امکانات را برای خود یا نزدیکانش اختصاص دهد. اولین جرقه در ترورهای سال ١٣٦٠ رخ داد. به عبارت دیگر، ضرورت حفظ امنیت و حراست از جان مسئولان وارد معادلات شد. این عامل موجب چند تغییر شد؛ اول استفاده از ماشین ضدگلوله بود، که پیکان توان ضدگلوله شدن
نداشت، لذا بنز وارد چرخه حمل ونقل مقامات شد. در مرحله بعد، زیاد شدن تعداد محافظان بود که به خدم و حشم مسئولان افزود.
سوم تغییر مکانی، به این معنا که مسئولان از میان مردم که معمولا می توانست نا امن باشد به مناطق امن کوچ کردند، ضمن آنکه اندازه مسکن آنان نیز متناسب با این تحولات بزرگ و بزرگتر شد. کم کم، مسأله امنیت حل شد، ولی اثرات آن باقی ماند و اعتبار و رتبه بالای افراد نزد دیگران به اندازه قطر شیشه ضد گلوله و تعداد خودروهای اسکورت و افراد محافظ شد.
به رغم حل مشکل امنیت این فرهنگ و ساختار ماندگار شد. کم کم به دلایلی جدایی گزینی آموزشی در مدارس خاص شکل گرفت و مجموعه این مسایل موجب جدایی گزینی فرهنگی میان عامه مردم و آنان شد. به طوری که به نظر می رسد دیگر حل نخواهد شد. وقتی این اتفاق در ساختار رخ داد، بازتولید آن در میان جامعه نیز دیده شد، نمادهای فخرفروشی ابتدا از مجالس اختصاصی به ویژه مجالس زنان حکومتی ها آغاز شد.
کم کم به عرصه ساختمان و مبلمان و خودرو رسید. آقازاده هایی که درحال بزرگ شدن بودند، دست به کار شدند. سایر مردم نیز از قافله عقب نماندند، تا جایی که امروز بیشترین پورشه و خودروهای لوکس را در تهران می بینیم که درحال دوردور کردن و فخرفروشی هستند.
اینها طی ٣٥ سال رخ داده، و آن قدر آهسته بوده که در هیچ روزی متوجه تغییرات با روز قبل نمی شدیم، ولی وقتی به ٣٥ سال نگاه می کنیم تغییرات ١٨٠ درجه ای است.
عین این تغییرات در دیدگاه ها و شیوه های تبلیغی مذهبی رخ داده است. ابتدای انقلاب کتاب های مرحوم مطهری و سایر اندیشمندان اسلامی مبنای تبلیغ و بحث درباره اسلام بود. سخنرانان و مبلغان اسلامی همه از واعظان باسواد و مشهور بودند، این بدان معنا نبود که روضه و سایر موارد وجود نداشت.
آنها نقش مناسکی داشتند و جلادهنده گرایش مذهبی بودند و نه پایه آن. کم کم
به دلایلی که مجال بحث آن اینجا نیست، کار به جایی رسید که بار اصلی اسلام شناسی برعهده این گروه قرار گرفته که اگر وجه مناسکی آنها را کنار بگذاریم، چیز دندان گیری از تبلیغ دین باقی نمی ماند. متولیان دینی به جای پرداختن به پرسش های روز و قانع کردن آنان و به روز نمودن فقه و تعمیق اندیشه دینی در پی توسعه مناسک برآمدند تا از این طریق برای جوانان هویت یابی کنند.
یکی دیگر از عوارض تغییرات مهم که به نظر می رسد مورد کم توجهی قرار گرفته است، استخدام نیروهای امنیتی و محافظ برای افرادی است که ثروتمند هستند و اخیرا اجازه آن داده شده است. البته امنیت باید برای همه تأمین شود و فرقی میان فقیر و غنی ندارد، ولی خصوصی کردن امنیت آن هم در ایران خطرناک است و مسایل دیگر را تقویت خواهد کرد و محدود به موضوع اخیر نخواهد شد. دولت بهتر است مالیات ثروتمندان را بگیرد و آن را صرف تأمین امنیت جامعه کند تا به فکر تأمین امنیت آنان از طریق بخش خصوصی باشد. این کار نهاد خطرناکی را در کشور پایه گذاری خواهد کرد.
مشکل اینجاست که تغییرات کوچک و نزدیک به صفر وقتی در زمان های بلند ضرب شود، تغییرات بزرگی می شود که دیگر کسی توان مقابله با آنها را ندارد. متاسفانه بارها و بارها بر ضرورت توجه به این تغییرات کوچک تأکید شده است، ولی کمتر توجهی به آن شده است. به نظر می رسد که باز هم درگیر این مشکل هستیم.
منبع: روزنامه شهروند
اول ** 1346



16/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن