واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش/
رقابت پذیری نبض بازارهای اقتصادی / وقتی مالیات از رقابت حمایت می کند
ظرفیت جهان امروز به قدری است که در حوزه اقتصادی میتواند به جهاني سازي اقتصاد، توليد انبوه ، افزایش قدرت روزافزون مشتري و برقراری رقابت سالم کمک کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، ایجاد رقابت یکی از معقوله های مهم در پایهی اقتصادی به شمار میرود. با نگاه به اطرافمی توان به راحتی دریافت جهان امروز در حوزه اقتصادی متفاوت با گذشته ظاهر شده است.در اقتصادی که بوی رقابت پذیری به مشام میرسد، واحدهای تولیدی در بهترین مسیر تولید قرار دارند و سرمایه گذاری برای بخش خصوصی ممکن میشود. در چنین اقتصادی دولت در قیمت گذاری محدودیتی برای بنگاه ها قرار نمیدهد و در تعیین قیمت مواد، نرخ بهره وام های دریافتی و مالیات به طور ثابت برخورد می کند.
باید توجه کرد نظام مالیاتی به عنوان یکی از ابزارهای کلیدی در چگونگی رقم خوردن یک اقتصاد از جایگاه مهمی برخوردار است چرا که نظام مالیاتی به هدایت کردن اقتصاد در مسیر درست و موفق خود کمک میکند. دولت ها در تلاش هستند با اعمال نظام مالیاتی مناسب و کارآمد حاکمیت خود را تثبیت کنند و اقتصاد کشور را به نقطه ی موفقیت خود، یعنی اقتصاد رقابتی سوق دهند.
اجرای درست قوانین مالیاتی و اتخاذ سیاست های مالیاتی مشخص در جامعه نه تنها باعث کاهش فاصله طبقاتی میشود بلکه عدالت اجتماعی را توسعه می بخشد.معمولا دولت های برای گسترش بستر رقابت در اقتصاد دیدگاه خود را نسبت به مالیات تغییر می دهند. دراین خصوص اغلب مالیات بردرآمد جای خود را به مالیات بر فروش میدهد. با این عمل مالیات متمرکز به مصرف و فروش میشود و انگیزه برای سرمایهگذاری در بنگاه ها فراهم می شود. در چنین شرایطی حتی زمینه ی اشتغالزایی و عرضه ی مناسب کالا نیز فراهم میگردد.
طبیعتا یکی از اهداف مهم اقتصادی توزیع مجدد ثروت و درآمد است.اتخاذ مالیات بر مصرف و فروش شرایط را برای تحقق این هدف بنیادین اقتصادی هموار میکند چرا که زمینه ی افزایش درآمد را فراهم می کند.
به عقیده کارشناسان یکی از انواع مالیات بر مصرف مالیات بر ارزش افزوده است که مالیات بخش تولید را سبکتر میکند و پرداخت عمدهی مالیات بر عهدهی مصرف کننده است. مالیات در حوزهی صادرات و واردات نیز نقش مهمی در اقتصاد را ایفا میکند. اتحاذ مالیات در حوزهی واردات قدرت رقابت پذیری داخلی را افزایش داده و از واردات محصولات غیر ضروری جلوگیری میکند. این امر هم از نظر حمایتی جای بحث دارد و هم منابع کسب درآمد برای دولت را از طریق افزایش تولیدات داخلی فراهم میکند.
بنابر نظر اقتصاددانان سياست هاي دولت در خصوص هدفمندسازي معافيت هاي مالياتي و شفاف سازي حمايت هاي مالي در اقتصاد کشور نيز مي تواند، سرمايه گذاري ها را افزايش دهد و از اين طريق به تقويت انگيزه هاي سرمايه گذاري و ایجاد رقابت كمك كند و نظام مالياتي هم قادر خواهد بود ظرفيت درآمدهاي مالياتي کشور را به صورت سالانه تخمين زده و آمار هاي روشن و نزديک به واقعيتي را به منظور برنامه ريزي دقيق نظام اقتصادي کشور به دست آورد. این اتفاق زمانی رخ خواه داد که سیاست گذاری های مالیاتی مطلوب و مناسب با شرایط اقتصادی باشد و به راحتی بتوان آثار مثبت آن را در خلال بازارهای رقابتی مشاهده کرد.
از این رو برای بهبود شرایط بازارها و ایجاد رقابت سالم و مناسب بین بنگاههای مختلف اقتصادی سازمان امور مالیاتی و تمامی مسئولان مالی و مالیاتی کشور باید در صدد برقراری نظام مالی مناسب و تنظیم برنامه های ضروری باشند.این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که هم دولت و هم ملت به اهمیت منابع مالیاتی پی ببرند و آن را جزئی از وظایف دولتی و شهروندی خود قرار دهند.
گزارش از عطیه اسکندری
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
افزایش آمار مطالبات غيرجاري/نحوه محاسبه مالیات مطالبات مشکوک الوصول
رقابت سالم كمهزينهترين راهكار براي افزايش كارايي اقتصاد
نقش پر رنگ بازار سرمایه در تامین مالی
نقش و جايگاه بهره وری در برنامه ششم توسعه
۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]