تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى‏يابد، رقّت قلب پيدا مى‏كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855784695




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سی و یکمین «عصرانه ادبی فارس»/ شکارسری: آثار آورزمان ما را یاد کارهای شهریار می‌اندازد/ اوضاع غزل در روزگار ما برزخی است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سی و یکمین «عصرانه ادبی فارس»/
شکارسری: آثار آورزمان ما را یاد کارهای شهریار می‌اندازد/ اوضاع غزل در روزگار ما برزخی است
یک منتقد ادبی در سی و یکمین «عصرانه ادبی فارس» گفت: رندی در زبان از دیگر مشخصه‌های زبان آورزمان است که یک حس دلنشین به خواننده القا کرده و انسان را یاد کارهای شهریار می‌اندازد.

خبرگزاری فارس: شکارسری: آثار آورزمان ما را یاد کارهای شهریار می‌اندازد/ اوضاع غزل در روزگار ما برزخی است



به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس سی و یکمین «عصرانه ادبی فارس» ویژه بهروز آورزمان عصر روز گذشته با حضور حمیدرضا شکارسری و جمعی از علاقه‌مندان به ادبیات و شعر فارسی در خبرگزاری فارس برگزار شد. در این مراسم حمیدرضا شکارسری به عنوان منتقد پیرامون شعر آورزمان گفت: راجع به هر شعری اگر بخواهیم نگاه ساختاری داشته باشیم به دو شیوه می‌توان صحبت کرد، یکی ساختار کلی شعر روزگار که شاعر در آن ساختار قرار دارد و شعر می‌سراید، دومین مورد هم ساختار خود شعر فارسی است که در مورد هر دو سخن خواهم گفت.

*اوضاع برزخی غزل در روزگار ما وی افزود: وقتی صحبت از منزوی می‌شود می‌گوییم غزل‌سرای روزگار ماست یا وقتی از نیما حرف می‌زنیم می‌گوییم نوپرداز است اما وقتی می‌خواهیم از شخصیت آورزمان حرف بزنیم غزل‌های وی برای ما جلب‌توجه کننده است. اگر بخواهیم راجع به ساختار غزل در روزگارمان سخن بگوییم باید گفت که غزل در روزگار ما در موقعیتی برزخی قرار دارد. یعنی از یک سو شاعر به غزل نگاه سنتی دارد و از دیگر سو برای ماندگاری در زمان باید از سنت یک گسست ایجاد کند که البته تکیه بر سنت برای نوآوری دارای ارزش است. این منتقد ادبی گفت: معمولا امروز به دو شیوه عمل می‌کنند یکی به شیوه شعرای دهه 70 به این طرف به غزل نگاه می‌شود و از نظر نوع زبان و بیان شیوه جدید را انتخاب می‌کنند و یکی نیز به همان روش سنتی و با زبان کهن غزل را می‌بینند، اما در شیوه غزل‌سرایی روزگار ما یک شیوه معتدل را شاهد هستیم، در طول 10 سال اخیر نسبت به جریان تندروی دهه 70 در غزل امروز شاهد اعتدال هستیم. *آورزمان در غزل رویکردی معتدل دارد شکارسری به جایگاه آورزمان در شعر امروز اشاره کرد و گفت: آورزمان در غزل امروز یک رویکرد معتدل و میانه‌رو دارد، درخشش آورزمان را در غزل باید در نوع رویکرد به زبان و مضامین جستجو کرد. آورزمان با چرب‌دستی غزل‌هایی به معنای واقعی کلمه می‌سراید من در جلسات مختلف عکس‌العمل مخاطب نسبت به غزل وی را دیده‌ام. یک زبان دل‌نشین و کهن و دستیابی به شگردهای نو و مضامین تازه از ویژگی‌های غزل آورزمان است.

وی اضافه کرد: آورزمان غزل‌هایی دارد که توان نشستن در ذهن مخاطب را دارد و خواننده ناخودآگاه متوجه می‌شود که غزل‌های وی را زمزمه می‌کند. زبان سالم و فاقد پیچیدگی‌های زبان و تصویر از مشخصات شعر وی است. رندی در زبان از دیگر مشخصه‌های زبان آورزمان است که یک حس دلنشین به خواننده القا کرده و انسان را یاد کارهای شهریار می‌اندازد. شکارسری گفت: این شگردها در کارهای متاخر آورزمان پخته‌تر شده و تقابل زبان کهن و نو در شعرهایش  مشهود است. *آورزمان با رباعی‌هایش به نیاز کوتاه‌نویسی زمان پاسخ داده است وی افزود: طی چند سال گذشته ما احساس می‌کنیم که مخاطبان کم حوصله و یا بی‌رودربایستی اگر بگویم، تنبل هستند و همین مسئله موجب شده در شعر و حتی غزل به کوتاه‌نویسی روی بیاوریم با توجه به هجوم شعر در فضاهای مختلف از جمله مجازی موجب کوتاه و ساده‌نویسی شعر ما شده است. آورزمان با کتاب «دریا رباعی» به نیاز کوتاه‌نویسی ما پاسخ می‌دهد. این منتقد در ادامه گفت: در رباعی‌های وی چند ویژگی دیده می‌شود. خصلت معلمی آورزمان موجب می‌شود که در خلوت‌های خودش با مفاهیم درگیر شود و آثاری جلب توجه کننده خلق کند. انسجام و اتصال ابیات و استقلال ابیات از مشخصه‌های رباعی‌های وی است. شکارسری در پایان گفت:‌ آورزمان اگر روی رباعی‌هایش پا فشاری کند حتما در سال‌های آینده از جمله اسامی شناخته شده در رباعی خواهد بود.  در رباعی‌های آورزمان تمام ابیات و مصرع‌ها به هم وابسته بوده و در کنار هم معنا پیدا می‌کند و چه خوب است که شاعر در سن 30 یا 40 سالگی به پختگی زبان برسد و مسیر خود را ادامه دهد.

*آورزمان فواره‌ آبی است که همچنان بالا می‌رود در بخشی از این مراسم سیدکریم قنبری گفت: آورزمان مانند فواره‌ای است که وقتی آب از دهانه آن خارج می‌شود بعد از کمی بالا رفتن به سوی زمین باز می‌گردد ولی هنوز آورزمان به پایین نرسیده و همچنان در حال بالا رفتن است و برای ادامه این مسیر برای آورزمان آرزوی توفیق دارم. *می‌توان زندگی را شعر دید بهروز آورزمان در پایان این مراسم گفت:‌ جرقه‌ گرایش به ادبیات در سال‌های دبیرستان و از طریق معلم ادبیات در من زده شد. وی برای ما از همه مفاخر ادبی سخن می‌گفت و از همان جا به سوی ادبیات سوق پیدا کردم. وی افزود: از 18 سالگی شروع به قلم زدن و مشق شعر کردم و برای هر مناسبتی شعر گفتم اما کم کم نگاه من به ادبیات تغییر پیدا کرد و از نگاهی که به ادبیات داشتم که آن را وسیله‌ای برای تفنن و تفریح می‌دانستم فاصله گرفتم و به این نتیجه رسیدم امروز که می‌توان بهتر نگاه کرد و حتی زندگی را شعر دید.

آورزمان که شاعر مجموعه «چشم‌هایت دلیل جاذبه‌اند» است در این مراسم گفت: چند سالی است که به این نتیجه رسیده‌ام که نگاه امروز من به شعر با نگاه من در گذشته تفاوت پیدا کرده، من کتاب میوه ممنوعه را نیز در کنار دو کار دیگر خود منتشر کرده‌ام ولی با توجه به تغییری که در نگرشم به شعر ایجاد شد علاقه‌ای ندارم که از آن کار یادی بشود. *توصیه آورزمان به شعرای جوان وی در پایان گفت: به جوانان توصیه می‌کنم در انتشار کتاب شعر عجله نکنند و تا زمانی که حداقل یک پله پیشرفت نکرده‌اند کار خود را چاپ نکنند، امیدوارم بتوانیم شاعرانه زندگی کنیم زیرا بزرگانی که شاعرانه زندگی کرده‌اند شعرشان بر سر زبان‌ها افتاده است و روح لطیف شاعرانه است که در شعر ما متجلی می‌شود و شعر را ملیح می‌کند.

در پایان این مراسم از بهروز آورزمان از سوی خبرگزاری فارس تقدیر بعمل آمد. انتهای پیام/و

94/01/23 - 10:39





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن