واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیدار هیات پارلمانی ایران از دانشگاه مالایا/ تقویت همکاری های علمی ایران و مالزی کوالالامپور – ایرنا – رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و مالزی و قائم مقام دانشگاه مالایا روز سه شنبه در کوالالامپور بر توسعه همکاری های علمی – آموزشی دو کشور تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، محمدمهدی زاهدی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سفیر سابق ایران در مالزی و هیات همراه روز سه شنبه با محمدامین جلال الدین، قائم مقام دانشگاه مالایا (یو.ام) و بول گیوا هاوانگ محمود، معاون و جمعی از اساتید این دانشگاه مالزی دیدار و گفت وگو کرد.
قائم مقام دانشگاه مالایا با اشاره به همکاری این دانشگاه با دانشگاه های تهران و صنعتی شریف در ایران، خواستار تقویت همکاری این دانشگاه مالزی با نهادهای علمی و دانشگاه های ایران شد.
هم اکنون 479 ایرانی در مقطع دکترا، 229 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 58 ایرانی در مقطع کارشناسی دانشگاه مالایا تحصیل می کنند و 40 نفر از کارکنان و اساتید این دانشگاه مالزی را ایرانیان تشکیل می دهند.
زاهدی نیز در این دیدار با تاکید بر فراهم بودن فرصت همکاری مراکز علمی مالزی با دانشگاه های ایران، خواستار افزایش همکاری ها در این بخش شد.
رئیس هیات پارلمانی ایران که برای رایزنی با مقامات بلندپایه مالزی به این کشور سفر کرده است، همکاری کشورهای اسلامی در خصوص موضوعات علمی را مورد تاکید قرار داد و گفت در صورت تقویت همکاری های علمی کشورهای اسلامی، جهان اسلام می تواند به ابرقدرت علمی تبدیل شود و در معادلات جهانی نقش مهمی ایفا کند.
وی در این دیدار که مجید صفار، کاردار موقت سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی نیز حضور داشت خواستار تبادل دانشجو بین دانشگاه های ایران و مالزی شد و گفت که ایران آمادگی همکاری علمی با کشورهای اسلامی برای سرافرازی جهان اسلام را دارد.
زاهدی با اشاره به رتبه بالای علمی دانشگاه های ایران و برخی رشته ها در جهان و منطقه، گفت جایگاه جمهوری اسلامی ایران در بخش سلول های بنیادی در جهان هفتم و در منطقه اول است. همچنین ایران در رشته نانوتکنولوژی در منطقه در جایگاه نخست قرار دارد و جایگاه هشتم را در جهان به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به جایگاه بالای ایران در رشته های هوا- فضا و فناوری هسته ای، گفت ایران در سیستم های فازی پس از کشورهای چین و هند در جایگاه سوم جهان قرار دارد.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت ها را تقدیم جهان اسلام می کند و آماده همکاری با مراکز علمی کشورهای اسلامی است.
وی در ادامه این نشست با اشاره به مشکلات دانشجویان ایرانی در مالزی، خواستار بررسی و حل مشکلات این دانشجویان شد.
دانشگاه مالایا، قدیمی ترین مرکز آموزشی مالزی است. قدمت نخستین کالج این دانشگاه که تنها دانشگاه ملی مالزی است به 110 سال پیش می رسد.
دانشگاه مالایا 20 دانشکده و مرکز آموزشی، 100 رشته تحصیلی با گرایش های مختلف در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد و 25 هزار دانشجو از مالزی و 70 کشور در آن تحصیل می کنند.
هیات پارلمانی ایران که عصر روز شنبه وارد کوالالامپور شد قرار است امروز با دو مقام بلندپایه پارلمانی و سیاسی مالزی دیدار و مذاکره کند.
محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان و راور، محمدمهدی مفتح نماینده تویسرکان، عباس فلاحی باباجان نماینده اهر و هریس، عبدالرحمان رستمیان نماینده دامغان، عزیز اکبریان نماینده کرج و علیرضا منظری توکلی نماینده بافت اعضای این هیات پارلمانی و گروه دوستی پارلمانی ایران و مالزی را تشکیل می دهند.
گروه دوستی پارلمانی ایران و مالزی روز گذشته نیز با عمار داگلاس یوگاه امباس، وزیر صنایع و کالاهای کشاورزی مالزی در کوالالامپور دیدار کرد و دو طرف خواستار گسترش همکاری های دو جانبه شدند.
آساق**1611
26/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]