تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خدا داناست به هر رازى كه مردم در دل نهان داشته اند، و به نجواى آهسته رازگويان و به هر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851279045




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خوب بخواب جوان!


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


نسخه سه کلمه‌ای یک محقق اختلال خواب برای موفقیت جوانان: خوب بخواب جوان!
جام جم سرا: هر روز صبح در راه خانه تا محل کار، یاد «کریستوفر نولان» می‌افتم. انگار همه جوانان شهر بازیگر فیلم او هستند. مردی که در صندلی عقب تاکسی کنارم نشسته چنان غرق خواب است که سرش را روی شانه‌ام که نه، روی شکمم گذاشته!
حالا اوضاع او خوب است چون خر و پف نمی‌کند، اما صدای خر و پف مسافری که روی صندلی جلو نشسته با سرضرب‌های موسیقی‌ای که از رادیو پخش می‌شود، هماهنگ است.
هر روز صبح یاد فیلم «بی‌خوابی» می‌افتم و آل پاچینو که نقش یک کارآگاه جوان را بازی می‌کرد. او و همسر جوانش وقتی به شهر کوچکی در آلاسکا سفر می‌کنند تا موضوع قتل یک دختر ۱۷ ساله را بررسی کنند، دچار بی‌خوابی می‌شود. آن شهر شبانه‌روز روشن بود و خورشید در نیمه شب هم می‌درخشید. بی‌خوابی بلایی سر کارآگاه دورمر می‌آورد که تلاش‌هایش به نتیجه نمی‌رسد. وقتی اول صبح که مردم باید در اوج نشاط و انرژی باشند، خواب‌آلود و کسل هستند و در راه خانه به محل کار انگار خوابگردی می‌کنند، به این فکر می‌کنم که کار‌های آنان هم مثل کارآگاه دورمر به مشکل می‌خورد؟! چه چیزی سر جایش نیست؟ تفاوت کسانی که صبح‌ها در تاکسی خر و پف می‌کنند با کارآگاه دورمر این است که او در شهری دچار بی‌خوابی شده بود که نیمه شب هم خورشید می‌درخشید اما روز و شب در کشور ما سر جای خودش است. چه چیزی سر جایش نیست که این اتفاق می‌افتد؟
دکتر خسرو صادق نیت، رئیس مرکز تحقیقات اختلال خواب شغلی جواب این سوال را می‌دهد: «ساعت خواب سر جایش نیست.»
او درباره علت‌های بی‌خوابی توضیح می‌دهد و می‌گوید علت اصلی بی‌خوابی در جوانان، «رعایت نکردن بهداشت خواب است.» یعنی سر ساعت نمی‌خوابند: «در نوجوانان و جوانان، بی‌نظمی زمان خواب علت اصلی بی‌خوابی است. آنان با کارهایی مثل درس خواندن شب امتحان، اینترنت و فیلم مشغول می‌شوند و از خواب، جا می‌مانند.»
او معتقد است بی‌خوابی مشکل جوانان در همه کشور‌هاست: «در دنیا خواب جوانان نسبت به دهه‌های قبل تغییر کرده. زمان خوابیدن آنان دیر‌تر شده و هم اینکه از میزان خوابشان کاسته شده است.»
خیلی از جوانان ساعت ۲ به رختخواب می‌روند و ساعت ۸ هم سر کار هستند. حساب کنی بیش از ۴ ساعت خواب مفید ندارند، اما خودشان می‌گویند به این روش عادت دارند و با همین میزان خواب همیشه سر حال و هوشیارند. دکتر صادق نیت این حرف را قبول ندارد: «بدن انسان تا یک هفته می‌تواند کمبود خواب چند ساعتی را تحمل کند، طوری که تاثیر زیادی در فعالیت‌های روزانه فرد نداشته باشد. اما اگر این کمبود خواب آخر هفته جبران نشود، آثارش در زندگی آن شخص مشخص می‌شود.»
به گفته او، افرادی که تصور می‌کنند به کمبود خواب عادت دارند، حتما در تعطیلات آخر هفته این کمبود را جبران می‌کنند وگرنه نمی‌شود کم‌خوابی تاثیری در کار روزانه آن‌ها نداشته باشد.

دردسر‌های خواب عصر شب‌هایی که مجبوریم زود‌تر به رختخواب برویم خیلی زجرآور است. غلت زدن در حالی که چشم‌ها را بسته نگه می‌داریم نه تنها ما را به خواب نمی‌برد که خواب را از چشممان دور می‌کند. اما وقتی مشغول انجام کاری هستیم و حسابی خواب‌آلود می‌شویم با خیال راحت به رختخواب می‌رویم حتی اگر چند ساعتی از وقت خوابمان گذشته باشد.
رئیس مرکز تحقیقات اختلال خواب شغلی، دیر خوابیدن را راحت‌تر از زود خوابیدن می‌داند: «دیر خوابیدن با ریتم بیولوژیک ما تطابق بیشتری دارد تا زود خوابیدن. همین موضوع، دیر خوابیدن را راحت می‌کند و باعث می‌شود خیلی از جوانان ساعت خواب خود را به تاخیر بیندازند.»
او خواب عصر را هم اگر برای کمبود خواب شب باشد، خوب نمی‌داند: «عصر می‌خوابند تا کمبود خواب دیشب را جبران کنند. نیاز به خواب بدن جبران می‌شود و به همین دلیل، شب خوابشان نمی‌برد. دوباره عصر فردا مجبورند بخوابند و این سیکل معیوب ادامه می‌یابد.» خواب هم باید کیفیت داشته باشد البته فقط ساعت خواب مهم نیست که کیفیت خواب هم برای داشتن یک روز با نشاط خیلی اهمیت دارد. خیلی از افرادی که روز‌ها سر کلاس چرت می‌زنند، تصور می‌کنند کمبود خواب ندارند و به اندازه کافی می‌خوابند: «ممکن است ۸ ساعت در رختخواب باشند اما فقط سه ساعت‌اش را درست خوابیده‌اند. ۵ ساعت دیگر را یا بیدارند یا این قدر خوابشان سبک بوده و مدام بیدار شده‌اند که خوابیدن به حساب نمی‌آید.» چه‌کار کنیم که کیفیت خوابمان بالا باشد؟ پاسخ دکتر صادق‌نیت این است: «جوانان باید زمان خواب را رعایت کنند. هر شب سر ساعت مشخصی بخوابند و ۸ و نیم تا ۹ ساعت خواب کامل داشته باشند. اگر این موضوع را رعایت کنند به احتمال زیاد خواب با کیفیتی خواهند داشت. در غیر این صورت لازم است به کلینیک‌های خواب مراجعه کنند تا مشکل خواب مانند دیگر بیماری‌ها بررسی شود.»
او تاکید می‌کند هرگز بدون مشورت با پزشک از دارو‌های خواب‌آور استفاده نشود چون این کار نه تنها کیفیت خواب را بالا نمی‌برد بلکه باعث کاهش کیفیت خواب هم می‌شود. دردسر‌های مشترک با کارآگاه دورمر رئیس مرکز تحقیقات اختلال خواب شغلی صحبت‌هایش را به جایی می‌رساند که باز هم یاد کارآگاه دورمر می‌افتم: «خواب برای یادگیری و موفقیت شغلی یک ضرورت است. جوانی که خواب خوب و کافی نداشته باشد در درس خواندن و انجام کار‌هایش به مشکل برمی‌خورد.»
او تاکید می‌کند هر قدر خواب از ۹ ساعت کمتر شود، سطح هوشیاری در روز پایین می‌آید، درست مثل کسی که نوشیدنی الکلی مصرف کرده است: «میزان هوشیاری در افرادی که کمتر خوابیده‌اند مثل کسانی است که الکل مصرف کرده‌اند. یعنی هر قدر خواب کمتر شود هوشیاری کاهش می‌یابد.»
او برای موفقیت جوانان، در کنار تلاش و امیدواری، خواب خوب و کافی را تجویز می‌کند. (ایران جوان)


دوشنبه 25 اسفند 1393 12:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن