واضح آرشیو وب فارسی:مهر: همراه با جشنواره پویانمایی
شاهزاده خانمی که آهو شکار نکرد/ قصه «هفت پیکر، گنبد سیاه»
شناسهٔ خبر: 2513293 دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۶
هنر > سینمای ایران
کارگردان انیمیشن «هفت پیکر، گنبد سیاه» از ساخت این اثر که فضایی ایرانی دارد و برای مخاطب معاصر به روز شده است سخن گفت. کیاوش جاهدپارسا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره انیمیشن «هفت پیکر، گنبد سیاه» که در جشنواره پویانمایی تهران حضور دارد، بیان کرد: این انیمیشن برداشتی آزاد از داستان «هفت پیکر» نظامی است.وی ادامه داد: داستان نظامی گنجوی از نوعی عرفان و فلسفه برخوردار است و من برای اینکه داستان کمی آسان فهم تر باشد از نوعی المان های فانتزی هم بهره گرفتم.
جاهد با اشاره به انیمیشن های خارجی که داستان های کهن را با شیوه ای مدرن به اجرا درمی آورند، بیان کرد: غربی ها در انیمشن های خود داستان ها و اسطوره هایشان را بهروز می کنند و به این ترتیب این داستان ها را برای مخاطب جذاب درمی آورند. من هم خواستم ابتدا از یک داستان ایرانی استفاده کنم و آن را با حال و هوایی ایرانی به تصویر بکشم. برای این منظور سراغ اصل داستان «هفت پیکر» رفتم و از المان های نمادین آن بهره گرفتم.
این کارگردان اضافه کرد: این کار فضای نقاشی ها و تصویرسازی های قهوه خانه ای را دارد چون خواستیم کمی به لحاظ بصری با دیگر انیمشن ها متفاوت باشد. بنابراین انیمیشن را با فضای شرقی که رمز و راز داستان های «هزار و یک شب» را هم دارد ساختم.جاهد با بیان اینکه خود «هفت پیکر» هم فضایی رمزآمیز دارد، عنوان کرد: من در این اثر از پتانسیل های تصویری استفاده و سعی کردم از نمادهای شرق و فانتزی هایی هم در آن بهره ببرم تا به زبان امروز با مخاطب ارتباط برقرار کند.
کارگردان «هفت پیکر، گنبد سیاه» درباره داستان این انیمیشن توضیح داد: محتوای اصلی داستان «هفت پیکر» رسیدن به سعادت است و تلاش دارد به حقیقتی که مورد نظرش است برسد. وی درباره خلاصه داستان فیلم بیان کرد: این فیلم درباره شاهزاده جوانی است که در یک جنگل به دنبال شکار یک آهوست و زمانیکه این آهو از دستش فرار می کند و می خواهد از روی یک درخت آهو را شکار کند. او عکس آهو را در دریاچه در شکل یک پری می بیند و می فهمد که او یک آهوی معمولی نیست. این آهو در حین شکار شدن دوباره فرار می کند و این بار وارد یک گنبد سیاه می شود که این گنبد نمادی از دنیاست و شکارچی در آن با دنیای عجیب و غریبی وارد می شود.
جاهد در پایان درباره تکنیک این انیمیشن تصریح کرد: «هفت پیکر، گنبد سیاه» یک انیمیشن دو بعدی و دیجیتال است و کاملا کامپیوتری کار شده است که تولید آن یک سال زمان برد. انیمیشن «هفت پیکر، گنبد سیاه» در مدت زمانی ۱۰ دقیقه ساخته شده و به نهمین جشنواره پویانمایی تهران ارایه شده است. این جشنواره از ۱۷ تا ۲۱ اسفند ماه در ۷ سالن برگزار می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]