تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بهترین چیزی را که دوست دارید درباره شما بگویند ، درباره مردم بگویید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819208087




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- سمنوپزان؛ آیینی ریشه دار در بروجرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سمنوپزان؛ آیینی ریشه دار در بروجرد بروجرد- ایرنا- یکی از آداب و رسوم ویژه و ریشه دار بروجرد در ایام نوروز، پختن سمنو است که ریشه در اعتقادات مذهبی مردم این دیار دارد.


اگر چه پختن سمنو در فرهنگ غذایی ایرانیان جایگاه خاصی دارد اما بروجردی ها در تهیه این خوراکی مهارت ویژه ای دارند؛ به طوری که دقت آنان در تهیه سمنو، کیفیت، طعم و رنگ مطبوعی به آن می بخشد.
تهیه سمنو و فروش آن یکی از مشاغل رایج برخی از مردم بروجرد در هفته های پایانی سال است و تعدادی از خانواده ها بطور سنتی هر سال در این حرفه موقت مشغول به کار می شوند.
معمولا با شروع اسفند ماه، بسیاری از خانواده های بروجردی اقدام به رویاندن جوانه های گندم و در یکی 2 هفته پایانی سال، آیین سمنوپزان را آغاز می کنند.
زنان بروجردی به صورت گروهی کار پختن سمنو را مانند سایر آش های نذری انجام می دهند و در این کار با ذکر دعا و صلوات با وضو دیگ را کنترل و هم می زنند.
در گذشته های نه چندان دور سعی می شد از آب باران برای تهیه سمنو استفاده شود.
مردم نیز بسته به میزان علاقه ای که به سمنو دارند، ظرفی کوچک یا بزرگ از آن را خریده و به خانه می برند.
کار پختن سمنو معمولا در شب انجام می شود و تا سپیده دم ادامه می یابد.
به هرحال ظرف کوچکی از سمنو به صورت جداگانه برای زینت بخشیدن به سفره هفت سین نگهداری می شود.
سمنو فروشان بروجرد در سال های اخیر و با تسهیل حمل و نقل، دامنه فعالیت خود را گسترش داده و سمنوی تولیدی را به شهرهای بزرگ کشور بویژه تهران، اهواز و اصفهان منتقل می کنند و به فروش می رسانند.
سمنو در فرهنگ غذایی ایران، افغانستان، تاجیکستان و بیشتر در حوزه غذایی فارسی زبان ها مصرف می شود.
در ایران تقریبا سمنو را همان سمنوی پای سفره هفت سین می شناسند اما در شهرهای قم، گلپایگان، اصفهان، نهاوند و... مردم به سمنو به عنوان یک باور اعتقادی و مذهبی نگاه می کنند و به نیت حضرت زهرا(س) سمنو نذر می کنند تا حاجت های آنها برآورده شود.
سمنو به دلیل خاصیت و ارزش غذایی و انرژی فراوانی که دارد باعث افزایش شیر در زنان باردار، آرامش اعصاب و روان، طول عمر و حتی درمان دیابت می شود.
گرچه در میان عوام؛ خرافاتی نیز در این زمینه وجود دارد اما این آیین مورد تایید بزرگان دین قرار گرفته است و اشکالی ندارد که به نیت حضرت زهرا(س) پخته شود.
6052/3022/6001/1358



13/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن