تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شمار قطره هاى آبها و ستارگان آسمان و ذرات گردوغبار پراكنده در هوا وحركت مورچه برسنگ ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804514399




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مدیریت پسماندها و تفکیک زباله، ضرورت حفظ محیط زیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت پسماندها و تفکیک زباله، ضرورت حفظ محیط زیست گرگان - ایرنا - کارشناسان امور شهری می گویند مدیریت صحیح پسماندها و تفکیک زباله از مبداء نقش موثری در جلوگیری از تخریب محیط زیست و تامین سلامت بشر داشته و به عنوان یک منبع درآمدی برای کشور و شهروندان محسوب می شود.


به گفته آنان برای جلوگیری از اثرات تخریبی زباله ها بر محیط زیست، چاره ای جز مدیریت پسماند و تفکیک زباله نیست، اما لازمه اجرایی کردن نظرات کارشناسان، استفاده از راهکارهای علمی و فنی و آموزش شهروندان است.
آنان همچنین گفتند که مدیریت پسماند و زباله، مدیریت جمع آوری، حمل و نقل، پردازش، بازیافت و یا دفع و انهدام زباله ها (مواد زاید) است.
به گزارش ایرنا برگزاری همایش ملی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت بازیافت که روز دوشنبه در گرگان برگزار شد، فرصتی بود تا نظرات چند تن از کارشناسان را در این زمینه و راهکارهای آنان را برای مدیریت صحیح و اقتصادی کردن پسماندها جویا شویم.
رییس پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی تهران دراین خصوص گفت: امروز بدلیل افزایش جمعیت و تولید محصولات شیمیایی گوناگون و نیاز روز افزون انسان ها در مصرف این مواد، حجم زیادی از زباله و پسماند تولید می شود که برای محیط زیست یک تهدید جدی بشمار می رود.
هومان لیاقتی معتقد است: زباله های تولیدی یا خطرناک هستند که باید دفن شوند و یا غیر خطرناک که بایستی باشیوه های علمی آن را بازیافت و دوباره به چرخه تولید برگرداند ضمن اینکه با انجام این امر می توان از اتلاف انرژی و سرمایه جلوگیری نمود.
وی اضافه کرد: امروز در کشورهای پیشرفته و درحال توسعه، به زباله بعنوان یک ثروت ملی نگاه می شود و باید این طرز نگاه در مردم کشور ما نیز نهادینه شود تا ضمن جلوگیری از اتلاف سرمایه های ملی که هر ساله دولت برای جمع آوری و بازیافت زباله ها هزینه می کند، برای مردم نیز منبع درآمد ایجاد شود.
لیاقتی که رییس صندوق ملی محیط زیست کشور نیز می باشد، آموزش و فرهنگ سازی به مردم را امری مهم در حوزه تفیکی زباله دانست و گفت: باوجود تازه تاسیس بودن، این صندوق از پروژه هایی که توسط بخش خصوصی درحوزه پسماند و تفکیک زباله اجرا شود، حمایت مالی و تسهیلاتی می کند.
معاون پژوهشی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی تهران نیز معتقد است: براساس آمارها، توسعه بازیافت تاحد زیادی به حفظ منابع اولیه و کاهش فضای مورد نیاز به دفن پسماندها کمک می کند.
نغمه مبرقعی اظهارداشت: تنها با بازیافت یک تن کاغذ باطله می توان از قطع 17 اصله درخت و از بین رفتن 3،3 مترمربع فضا برای دفن این زباله ها، جلوگیری کرد، ضمن اینکه تا حد زیادی در مصرف آب ( 60 هزار گالن آب) و انرژی ( 225 کیلو وات ساعت انرژی) که برای تولید یک تن کاغذ بکار می رود، جلوگیری می شود.
وی با تاکید بر استفاده از روش های علمی و تکنولوژی های پیشرفته درصنعت بازیافت، اضافه کرد: نکته مهم در این خصوص فراهم کردن زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاری در این حوزه است.
مبرقعی تصریح کرد: اعطای تسهیلات کم بهره و اعمال برخی معافیت های مالیاتی می تواند مشوق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری درصنعت بازیافت کشور بویژه درسه استان شمالی باشد.
استاد گروه محیط زیست و انرژی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران نیز معتقد است، با توجه به میزبان بالای مواد آلی در زباله های شهری و ارزشیابی منابع کمپوست کنونی در کشور، توجه به این مهم می تواند علاوه بر کاهش اثرات زیست محیطی و بهداشتی به کاهش وابستگی کشور به این مواد کمک کند.
قاسمعلی عمرانی گفت: دانش کودهای ورمی کمپوست در کشور ما بومی شده است و از طریق آن می توان به کاهش پسماند بویژه در روستاها و نیز ایجاد یک درآمد پایدار و زود بازده برای آنان کمک کرد.
وی معتقد است، برای جلب مشارکت بخش خصوصی بمنظور سرمایه گذاری در حوزه بازیافت بویژه تفکیک زباله از مبداء، شهرداری ها می توانند بستر و تسهیلات لازم دراین خصوص را فراهم نمایند.
عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر نیز معتقد است، صنعت بازیافت یکی از فرصت های ارزشمند در حوزه حفاظت از محیط زیست و نیز ایجاد درآمد اقتصادی می باشد.
مزدک دربیکی گفت: توجه به صنعت بازیافت در اسناد بالادستی و قانون اساسی مورد توجه ویژه قرار گرفته است و می طلبد با حمایت های لازم از بخش خصوصی و نیز با درنظر گرفتن شرایط اقلیمی هر منطقه، نسبت به تحقق عملی اهداف پیش بینی شده اقدام نمود.
وی، برگزاری همایش های ملی در حوزه صنعت بازیافت را ار راهکارهای اساسی در معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری دراین بخش دانست و بر استمرار این همایش ها تاکید کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان نیز معتقد است: مدیریت جامع و کامل در حوزه پسماندها و بازیافت زباله می تواند در توسعه پایدار شهرها نقش کلیدی داشته باشد که در این زمینه آموزش و فرهنگ سازی در جامعه ضروری است.
رضا مروتی اظهار کرد: توسعه پایدار بدون حفاظت از سرمایه های طبیعی و زیست محیطی امکانپذیر نیست و لازم است از مشارکت های مردمی و بخش خصوصی برای تحقق این مهم استفاده کرد.
وی بااشاره به ظرفیت های حوزه پسماند و تفکیک زباله دراستان گلستان، گفت: برای جلب مشارکت های مردمی و بخش خصوصی به این حوزه تعداد 20 فرصت سرمایه گذاری تدوین شده است.
به گفته مروتی، احداث نیروگاه های زباله سوز، طرح جمع آوری کاغذ باطله از مدارس، طرح تفکیک زباله از مبدا در شهرها و روستاها، طرح جمع آوری پسماندهای بیمارستانی، طرح بازیافت کاغذ و مقوا، طرح بازیافت ضایعات چوب و تولید کمپوست چوب، طرح بازیافت زباله های ساختمانی، بازیافت لاستیک، بازیافت بطری های شیشه ای، تولید بیوگاز از زباله های شهری و تولید طلا و نقره از طریق بازیافت ضایعات الکترونیکی ازجمله فرصت های سرمایه گذاری در صنعت بازیافت استان گلستان است.
نخستین همایش ملی یک روزه فرصت های سرمایه گذاری در صنعت بازیافت صبح دوشنبه با پیام دکتر ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور مهمانانی از کشور و استان گلستان در گرگان آغاز شد.
سخنرانی مسوولان استانی و کشوری، قرائت مقالات علمی، برگزاری کارگاه های آموزشی، برپایی نمایشگاه، تجلیل از فعالان بازیافت و صاحبان مقالات برتر ازجمله برنامه های این همایش یک روزه بود.
3039/1648



11/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن