تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832647051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ضرورت ارزیابی زیست محیطی پروژه های عمرانی به عنوان دو نیاز اصلی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت ارزیابی زیست محیطی پروژه های عمرانی به عنوان دو نیاز اصلی نوشهر - ایرنا- حفاظت از محیط زیست و اجرای پروژه های عمرانی دو نیاز اصلی محسوب می شوند که گاهی با یکدیگر منطبق نبوده و پرداختن صرف به یکی، دیگری را مورد تهدید قرار می دهد و ضروری است با ارزیابی درست بین این دو نیاز توازن منطقی ایجاد کرد.


به گزارش ایرنا، یکی از راه های تامین مصالح برای پروژه های عمرانی در استان مازندران و به ویژه شهرستان تنکابن، برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه ها است که علاوه بر آسیب هایی که به محیط زیست وارد می کند، زمینه را برای وقوع بلایای طبیعی و به ویژه طغیان رودخانه ها آماده می سازد.
رودخانه ها تحت تاثیر تغییرات طبیعی و غیرطبیعی محیط اطراف خود، در معرض دگرگونی های ژرفی قرار دارند وبرخی مواقع نمی توانند خود را نسبت به هرگونه شرایط تنظیم می کنند. این تغییرات شامل دگرگونی آب و هوا، پوشش گیاهی و یا در اثر برخی فعالیت های بشر مانند ساخت سد، عملیات حفاظت سواحل ، ساخت ابنیه های عمود بر جریان رودخانه مانند پل، جاده و برداشت مصالح شن و ماسه است.
یکی از فعالیت های مخربی که بر رودخانه ها تحمیل می شود ، بهره برداری بی رویه از شن و ماسه بستر آنها جهت استفاده در پروژه های عمرانی است.
کارشناسان معتقدند، از آنجایی که آبرفت های شن و ماسه در طی میلیون ها سال منبعی را به وجود می آورند که تجدید حیات آنها خیلی کند صورت می گیرد ، به همین دلیل برداشت آنها باید با احتیاط صورت گیرد و با تعیین محل های مناسب رسوبگذاری و فرسایش در رودخانه ها از تخریب این سرمایه ملی جلوگیری کرد.
به همین سبب آنان مطالعه رفتار رودخانه ها را امری ضروری می دانند و بر این باورند که رودخانه ها با تغییر در شیب ، ضریب زبری ، اندازه مواد بستر ، شکل مقطع عرضی و مهاجرت رودخانه به صورت عرضی خود را با شرایط جدید وفق می دهد .
یک شهروند تنکابنی در این زمینه با انتقاد از عملکرد نهاد های مربوط در عدم برخورد با برداشت کنندگان شن و ماسه از بستر رودخانه های شهرستان ، گفت : متاسفانه در طول شبانه روز شاهد برداشت شن و ماسه از رودخانه چشمه کیله هستیم و معلوم نیست این شرکت ها با چه مجوزی دست به این کار می زنند و بستر رودخانه را جولانگاه ماشین آلات سنگین خود کرده اند .
کامران بهرامیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : برداشت ها به حدی است که در برخی از نقاط رودخانه ، گودال هایی حفر شده است که برای پر شدن آن به سالها زمان نیاز است .
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از افراد با برداشت همین شن و ماسه و فروش آن به ثروت هنگفتی دست پیدا کرده اند و با نفوذی که در دستگاه های اجرایی دارند همچنان به کار خود ادامه می دهند .
یک کارشناس منابع طبیعی برداشت شن و ماسه از رودخانه های شهرستان را تقریبا اجتناب ناپذیر دانست، اما بر ضرورت قانونمند کردن آن تاکید کرد و اظهار داشت : باید محل برداشت شن و ماسه در بازه رسوب گذاری انتخاب شود تا مدت زمان پر شدن گودال به حداقل کاهش یابد.
علی افسری به خبرنگار ایرنا گفت : در صورت حفر گودال و انحراف جریان به سمت گودال ها میزان تخریب بستر در مقاطع پایین دست بیشتر می باشد و همین امر صدمات جبران ناپذیر زیست محیطی را به همراه خواهد داشت .
وی ادامه داد : با اندازه گیری تغییرات رسوب دهی رودخانه ها ، تعیین محل های در معرض فرسایش و رسوب گذاری ، تاثیر سیل های متوالی روی گودال ها و تغییرات ابعاد گودال ها روی فرسایش بستر می توان خسارت های ناشی از برداشت های بی رویه از رودخانه ها را به حداقل رساند .
فرماندار تنکابن نیز برخورد قانونی با برداشت کنندگان غیر قانونی شن و ماسه از رودخانه های شهرستان را ضروری دانست و گفت : برداشت ها باید براساس قانون و در جهت تامین مصالح برای پروژه های عمرانی شهرستان باشد تا در روند احداث این پروژه ها خللی ایجاد نشود .
سید ابراهیم هاشمی در جلسه شورای اداری شهرستان ، افزود : در تنکابن با محدودیت مصالح مواجه هستیم و به همین دلیل روند اجرایی برخی از پروژه ها از قبیل زیر سازی جهت آسفالت راه ها و احداث چند دهنه پل به کندی صورت می گیرد .
وی اظهار داشت : تعداد معادن شن و ماسه در منطقه کم است و بنابراین چاره ای جزء برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه ها نیست .
هاشمی خواستار همکاری شورای حفظ حقوق بیت المال در ارائه مجوزهای لازم برای تامین مصالح پروژه های عمرانی شد .
نماینده مردم تنکابن ، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی برداشت مصالح از بستر رودخانه ها حتی برای استفاده پروژه های عمرانی را امری غیر منطقی دانست و تصریح کرد : برداشت چه به صورت قانونی و چه غیر قانونی ، تخریب محیط زیست را به همراه دارد و باید از آن اجتناب کرد .
شمس اله شریعت نژاد در جلسه شورای اداری شهرستان تنکابن بر ضرورت شناسایی و استخراج معادن جدید شن و ماسه توسط دستگاه های اجرایی مربوطه تاکید کرد و اظهار داشت : با شکستن انحصار در بخش معادن شن و ماسه منطقه و افزایش واگذاری معادن به متقاضیان واجد شرایط می توان مشکل تامین مصالح را کاهش داد .
وی اضافه کرد : دهیاری ها در قالب شرکت های تعاونی می توانند با در اختیار گرفتن معادن شن و ماسه نیاز منطقه را تامین کنند .
این نماینده مجلس یاد آور شد : کسانی که باعث تخریب محیط زیست می شوند حتی به خودشان هم رحم نمی کنند و عواقب این کارها دامن خود و خانواده شان را نیز خواهد گرفت .
طبق آمار منابع رسمی از 13 میلیون مترمکعب بـرداشت سالانه شن و مـاسه از بستر رودخانه های مـازندران فقـط چهار میلیون مترمکعب آن دارای مجوز است .
رییس حفاظت محیط زیست شهرستان تنکابن نیز در این باره گفت : بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی ، از آذر ماه 1390 استعلام از محیط زیست در خصوص اکتشاف و برداشت از معادن در خارج از مناطق چهار گانه الزامی نیست و افراد می توانند از معادن خود بهره برداری کنند .
هادی منصور کیا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : مناطق حفاظت شده ، پارک ملی ، اثر طبیعی ملی و پناهگاه های حیات وحش جزء مناطق چهار گانه محسوب می شوند و احداث معدن در آن مستلزم اخذ مجوز از محیط زیست است .
وی خاطر نشان کرد : در صورت تخریب محیط زیست به هر شکل ممکن ، این اداره به عنوان متولی این امر بر اساس ماده 690 قانون مجازات اسلامی و با کمک دستگاه های قضایی جلوی فعالیت افراد یا شرکت ها را در این زمینه بگیرد .
بر اساس قوانین بین المللی همه کشورها موظف شده اند تا برای حفظ و نگهداری چشم اندازهای طبیعی و با ارزش خود حدود 13 درصد مساحت کشورشان را به عنوان مناطق حفاظت شده اعلام کنند .
رییس صنعت ، معدن و تجارت تنکابن هم با اشاره به تعداد معادن شن و ماسه این شهرستان ، گفت : از سه مجوز صادر شده برای بهره برداری از معادن شن و ماسه ، تنها یک معدن فعال است و مابقی هیچگونه فعالیتی در این زمینه ندارند .
علی رحیمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : هم اکنون 6 کارخانه با مجوز های لازم کار برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه های شهرستان را بر عهده دارند و نیاز منطقه را تامین می کنند.
وی با انتقاد از عملکرد ضعیف برخی پاسگاه های انتظامی در برخورد با برداشت کنندگان غیر مجاز شن و ماسه از بستر رودخانه ها ، تصریح کرد : پاسگاه ها باید برخورد با این گونه اقدامات را در اولویت کاری خود قرار دهند و با نهاد های مربوط همکاری لازم را داشته باشند .
یکی از دلایل بالا بودن خسارت های ناشی از سیل ،تجاوز به حریم و بستر رودخانه های مازندران است.
نکته مهمی که در این مجال می توان بر آن تاکید کرد ضرورت ایجاد توازن در فعالیت ها است به گونه ای به بهانه عمران و آبادانی ضربه مهلک بر محیط زیست منطقه وارد نشود و از سویی به نام حفظ محیط زیست، پروژه های عمرانی متوقف نشود که این مهم با هنر مدیریت قابل تحقق است.
شهرستان 150 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
گزارش از: علیرضا پورعلم
7513/1535/1899



04/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن