تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد ، و نماز را برای دوری از تکبر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834604999




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه اقتصادي با كدام برنامه؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توسعه اقتصادي با كدام برنامه؟
نویسنده : مليحه مرادي شجاع 
با بررسي شرايط توسعه اقتصادي كشور طي سال‌هاي گذشته به اين نتيجه مي‌رسيم كه حوزه اقتصاد هيچ‌گاه از يك برنامه مدون و مشخص جهت توسعه برخوردار نبوده است و اين دولت‌ها بوده‌اند كه به فراخور نگاه غالب بر دولت جهت توسعه هدايت بخش اقتصاد را بر عهده گرفته‌اند.
متأسفانه آثار برجاي مانده از طرح‌هاي توسعه‌اي دولت‌ها ما را به اين مهم مي‌رساند كه سياست‌هاي دولت در رابطه با توسعه گاهي با يكديگر متضاد بوده است و حركت‌هاي ناهماهنگ موجب شده تا خسارت‌هاي قابل ملاحظه‌اي به اقتصاد ايران وارد آيد و در اين ميان نيز نتيجه‌اي در رابطه با توسعه اقتصادي حاصل نشده است.
حال اين سؤال مطرح مي‌شود كه در شرايط فعلي كه با محدوديت‌ها و مسائل متعدد در اقتصاد روبه‌رو هستيم براي توسعه اقتصادي كشور بايد چه كرد؟
برنامه‌ريزي براي توسعه صنعتي آينده در كشور بدون توجه به تحولات گذشته و نگاه به وضع موجود امكان‌پذير نيست. اين نكته نيز مورد توجه است كه صرفاً با تحليل تحولات گذشته نمي‌توان براي توسعه اقتصادي و صنعتي درازمدت جامعه برنامه‌ريزي كرد. به ويژه كه تجربيات امروز جهاني، راهبردهاي بديعي براي رشد و گسترش صنعتي و اقتصادي پيش روي بشريت گشوده است. اما در هر صورت شناخت تحولات گذشته و دستاوردهاي آن مي‌تواند ما را در انتخاب مسير و بهره‌گيري مناسب از راهبردهاي توسعه، سازگار با شرايط جامعه خود، براي حركت از شرايط موجود به سوي وضعيت مطلوب ياري دهد.
ترديدي نيست كه جريان ايجاد و گسترش ظرفيت‌هاي توليدي و زيربنايي اقتصادي- صنعتي در ايران آينده به چند عامل اساسي نيز وابسته است.
نخست: نيروي انساني سازنده، آموزش ديده و با تخصص در سطوح مديريت كه توانايي ايجاد، ‌سازماندهي، توليد و اداره امور صنعتي – تجاري را متناسب با ضرورت‌هاي اقتصاد ملي و بين‌المللي داشته باشد.
دوم: وجود يا امكان دستيابي به سرمايه مورد نياز به صورت ماشين‌آلات و ابزار كار و تجهيزات صنعتي كه نيروي كار به كمك آن، توان مادي و توليدي كشور را به گونه‌اي پيوسته و مداوم افزايش دهد.
سوم: وجود زمينه مناسب و آمادگي محيط و فضاي مساعد براي رشد و تكثير بخش خصوصي توليدكننده از يكسو و شكوفايي علمي و فني گسترش تحقيقات و دستيابي به تكنولوژي پيشرفته و تطبيق آن با نيازهاي توليدي كشور از سوي ديگر كه در پرتو تحولات آن به تدريج بتوان طي دوراني بلندمدت به جرگه كشورهاي پيشرفته صنعتي پيوست.
تحولات اقتصادي- صنعتي سال‌هاي گذشته در ايران حاكي از فراز و نشيب‌هايي از دوره‌هاي رونق صنعتي و  ركود توليدي حاصل از درآمدهاي نفتي بوده است. همه قراين نشان مي‌دهد كه توسعه صنعتي و اقتصادي كشور در سال‌هاي آينده در راستاي بنيانگذاري يك بخش صنعتي پويا و نيرومند با گرايش صادراتي رشد يابنده، قابل انعطاف و رقابت‌پذير در عرصه بازارهاي جهاني، بيش از عامل درآمدهاي نفتي به فضاسازي، بازآرايي اقتصادي براي توسعه بخش خصوصي مولد و سازنده، سرمايه‌گذاري‌هاي فزاينده، نوسازي ظرفيت گستري صنعتي و ايجاد زيربناهاي مادي و از همه مهم‌تر توسعه منابع انساني و ارتقاي سطح تكنولوژي در بخش‌هاي مختلف صنعتي بستگي دارد.
در پايان يادآور مي‌شويم كه هر برنامه توسعه‌اي ايران بايد بر مبناي سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري تدوين و تهيه شود زيرا برنامه توسعه‌اي كه با تكيه بر دانش يا تكنولوژي غربي تهيه و تدوين شود امكان دارد همچون سال‌هاي گذشته ايران را با چالش مواجه كند زيرا غربي‌ها تنها با يك راهكار و آن هم تحريم اقتصادي مي‌توانند تمامي برنامه‌هاي توسعه‌اي صنعتي ايران را به چالش بكشند، از اين رو پيشنهاد مي‌شود پايه برنامه‌هاي توسعه‌اي و صنعتي ايران سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي در نظر گرفته شود تا هيچ عامل بيروني نتواند برنامه توسعه‌اي ايران را تهديد كند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن