واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: داعش مسبب خراب شدن کسب و کار مهندسان کردستانی در اقلیم کردستان عراق سنندج – ایرنا – رییس سازمان نظام مهندسی کردستان گفت: تاثیرات ظهور داعش در منطقه موجب شده است که فعالیت مهندسین کردستانی در کردستان عراق کاهش یابد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد صدیق ثابتی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: با اینکه در خرداد سال جاری تفاهم نامه ای با سندیکای مهندسین کردستان عراق نوشته شد اما به دلیل شرایط پیش آمده نتوانسته ایم فعالیت مهندسان در اقلیم کردستان را افزایش دهیم و تعدادی که در این منطقه فعال بودند نیز بازگشته اند.
وی بیان کرد: مهندسین ترکیه ایی که اگر به دلیل حضور در کردستان عراق دچار ضرری شوند توسط دولت این کشور جبران می شود که دولت برای مهندسان ایرانی نیز می تواند چنین حمایت هایی در نظر گیرد.
رییس سازمان نظام مهندسی کردستان در خرداد سال جاری گفته بود: مهندسین ایرانی به اندازه مهندسین کشور ترکیه در اقلیم کردستان عراق حضور ندارند که امید می رود با بستن تفاهم نامه با سندیکای مهندسین عراقی حضور ایرانیان نیز در این منطقه افزایش یابد.
ثابتی در آن زمان اظهار کرده بود: بر اساس این تفاهم نامه فرایند آمد و شد برای فعالیت مهندسین ایرانی و عراقی آسان تر می شود.
وی در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی نمی تواند قراردادی ببندد، اظهار کرد: پروانه نظام مهندسی قائم به شخص است و سازمان نیز یک مجموعه غیرانتفاعی محسوب می شود.
وی این موضوع را یک ضعف برای سازمان خواند و گفت: اخیرا فعالیت هیات مدیره سازمان های نظام مهندسی نیز محدودتر شده است.
ثابتی به برگزاری نمایشگاهی در کشور قطر برای بستن قرارداد با مهندسان ایرانی در ساخت و سازهای مرتبط با جام جهانی 2022 اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه شرایط مناسبی از سوی دو طرف میزبان و مهمان در قطر فراهم نشد، مهندسان کردستانی در این نمایشگاه دستاوردی نداشتند.
وی با اشاره به پنج هزار و 489 نفر عضو نظام مهندسی استان کردستان، بیان کرد: نظام مهندسی علاوه بر وظایف ذاتی خود همچون برگزاری کارگاه ها و سمینارهای آموزشی و اجرا و نظارت بر ساخت و سازها، فعالیت های انسان دوستانه و فرهنگی نیز داشته است.
وی در این راستا به حمایت از برگزاری کنسرت، دیدار و کمک به چهره های فرهنگی و هنری و کمک به آورگان شنگال و کوبانی اشاره کرد.
رییس سازمان نظام مهندسی کردستان جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز را وظیفه دیگر دستگاه های اجرایی بیان کرد و گفت: این ساخت و سازها توسط کسانی انجام می شود که حتی پروانه ساختمانی نیز دریافت نمی کنند.
ثابتی ادامه داد: این ساخت و سازهای بی رویه بیشتر در بانه و مریوان رخ می دهد که افزایش بی رویه قیمت ها نیز بر آن تاثیر می گذارد.
وی از فعال بودن شورای انتظامی سازمان خبر دارد و گفت: این شورا متشکل از پنج نفر است که چهار نفر از آن توسط سازمان و یک نفر نیز توسط دادگستری تعیین می شود و بر کار مهندسین نظارت می کند.
وی تاکید کرد: هر مهندس باید این امر را مدنظر داشته باشد که چه وظایفی در مقابل جامعه بشری، نسل های آینده و محیط زیست برعهده دارد.
وی ادامه داد: برای ارتقای اخلاق باید تلاش کرد چرا که کم کاری ها آسیب جدی به جامعه و وجهه مهندسان می زند. ک/2
6108
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]