واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همه نظام بانکی ما ! هفته نامه فراخیر در شماره چهل و هفتم یادداشتی با عنوان "همه نظام بانکی ما ! " به قلم سید جلال فیاضی" به چاپ رسانده است.
اول: درسال های اخیر، موضوع یارانه به یکی از پربحث ترین مباحث محافل رسانه ای کشور تبدیل شده است.
از همان آغاز، در مورد علت پرداخت یارانه ها، میزان آن و موضوع پرداخت یارانه ی پردرآمدها در دولت روحانی، یکی از جنجالی ترین مباحث اجتماعی و اقتصادی کشور بوده است، به طوری که پس از ماهها کش و قوس، سرانجام نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه ی کشور از حذف یارانه تدریجی پر درآمدها خبر داده است.
اما همه این بحث ها در مورد مبلغ اندکی است؛ 45500 تومان!
دوم: هر ایرانی، در زندگی به مرحله ای می رسد که باید برای خود همسر و زندگی و کاری تدارک ببیند و لذا درآغاز سر و کارش به نظام بانکی کشور می افتد؛ یکی برای ازدواج، دیگری برای رهن یا خرید خانه، سومی برای بیماری و دیگری برای اشتغال ...
و همه می دانند که برای یک وام کمتر از ده میلیونی باید؛ کفش آهنین بپوشند، پارتی جستجو کنند، ضامن ردیف کنند و از دوست و آشنا برای ضمانت منت کشی کنند، دهها برگه و محکم کاری های اداری را تکمیل کنند و در نهایت جان به لب شوند تا مثلا 5 میلیون تومان وام بگیرند، آنهم با سود 27 تا 30 درصد!
سوم: رئیس قوه ی قضائیه اعلام کرده است که شخصی 000/000/000/500/6 تومان (شش هزار و پانصد میلیارد تومان) به صورت بی حساب و کتاب، وام گرفته است که بخشی از این وام به صورت ارز از کشور خارج شده است.
این مبلغ تقریبا معادل دو ماه یارانه ی همه ی 77 میلیون ایرانی است که اکنون ماههاست درباره حذف پردرآمدها از دریافت آن بحث می شود و نیز اگر متوسط نیاز هر ایرانی را به وام حدود پنج میلیون تومان فرض کنیم، به عبارتی این آقا به اندازه ی نیاز 000/300/1 ایرانی از نظام عزیز و محبوب بانکی کشور وام گرفته است!
پیش از این بارها رییس جمهور روحانی نیز از نظام بانکی و بنگاه داری در آن گلایه کرده است و تقریبا همه ی رؤسای جمهور پس از انقلاب از اصلاح نظام بانکی سخن گفته اند ولی ظاهرا هیچ قدرتی حریف سیستم بانکی مقتدر و آبکش شده کشور نیست.
حالا دیگر سخن درباره ی بیش از 000/150 میلیارد تومان معوقه ی بانکی است؛ یعنی چند صد نفر صاحب قدرت و نفوذ، معادل دو میلیون تومان ازسرمایه ی هر ایرانی در بانک ها وام گرفته اند و قصد دارند به راحتی آن را قورت بدهند و یک لیوان آب سرد هم پس از آن نوش جان کنند و هیچ کس هم از گل نازک تر به آنها نگوید!
مردم می پرسند: بالاخره چه کسی وچه زمانی قرار است نظام بانکی کشور را از این ناکارآمدی و فسادآفرینی نجات دهد و به بیان بهتر؛ چه کسی قرار است مردم را از دست نظام بانکی نجات دهد؟
تا کی باید سرمایه های این کشور از مسیر نظام بانکی به تاراج رود و برای مردم نیازمند هم مثل یک لولو، ترسناک و دست نیافتنی باشد؟ مگر نه این است که نظام بانکی کشور یا دولتی است یا تحت نظارت دولت فعالیت می کند، پس چرا برای آن تدبیری نمی اندیشید؟
البته رئیس قوه قضائیه از نیت خیر این دولت سخن گفته و تصریح کرده است: «من بارها به رئیس جمهور و معاون اولش گفته ام که این دولت موفق می شود زیرا همه بدون قصد دارند کار می کنند و چرخه های اقتصادی دارد می چرخد.»
حال که رییس دستگاه قضا نیز سلامت دولت را تأیید می کند، انتظار می رود دولتی که دیگر شعار «پاکترین دولت تاریخ» را نمی دهد اما در عمل قصد دارد درکمال سلامت به مردم خدمت کند، عزم خود را برای تحول عظیم در نظام بانکی جزم کند و کشور را از این نظام بانکی ناکارآمد، فسادآفرین و آبکش شده نجات دهد، تا دیگر هر دم از این باغ بری نرسد!ک/1
7496
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]