واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رویکرد سازمان بنادر ودریانوردی آموزش و پیشگیری از سوانح است بوشهر- ایرنا - معاون اموردریایی سازمان بنادر و دریانوردی کشور گفت: آمادگی همه جانبه، آموزش و پیشگیری مهمترین رویکرد این سازمان است و سرمایه گذاری دراین زمینه ضروری است.
به گزارش ایرنا، هادی حق شناس روزچهارشنبه درپنجمین نشست مدیران دریایی و مانور ملی جست و جو و نجات و مقابله با آلودگی دریایی دراستان بوشهر افزود: برگزاری چنین مانورهایی دردو بخش جست وجو و نجات و مقابله با آلودگی دریایی از اساسی ترین رسالت های سازمان بنادر و دریانوردی است.
وی با تاکید بر اشاعه فرهنگ دریانوردی درمیان مردم اظهارکرد: یکی از دغدغه های تاریخی این است که با داشتن مرزهای طولانی دریایی اما استفاده مطلوبی از این مرزها و نعمت خدادادی نکرده ایم.
حق شناس بیان کرد: این درحالی است که کشورهای پیشرفته با توجه به رشد و شکوفایی که در بنادر خود ایجاد می کنند، بیشترین تمرکز جمعیتی را در کنار سواحل دارند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر نیز در این نشست گفت: سواحل استان بوشهر براساس آخرین اندازه گیری در قالب طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور 937 کیلومتر مرز دریایی دارد و در طول این سواحل 11 بندر تجاری و تعدادی بندر تخصصی نفت و گاز و پتروشیمی وجود دارد.
محمد راستاد افزود: از نظر حجم کل حمل و نقل دریایی با در نظرگرفتن بنادر نفتی، استان بوشهر از نظر تناژ بیشترین میزان حمل و نقل دریایی در بین استانهای ساحلی کشور را داراست.
وی بیان کرد: بندر بوشهر از مهمترین بنادر تجاری و درجایگاه سوم بنادر کشور در این زمینه قرار دارد.
راستاد گفت: بندر بوشهر از نظر برخی تقسیم بندی ها در میان بنادر کشور دارای جایگاه های نخست و دوم است طوری که در بخش حمل و نقل کانتینری این بندر با ظرفیت 450 هزار TEU و عملکرد 300 هزار TEU در سال پس از بندر شهید رجایی در جایگاه دوم قرار دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر بیان کرد: این بندر مهمترین و اولین وارد کننده میوه با استفاده از کشتی های یخچال دار است و این نوع کشتی ها فقط به بندر بوشهر تردد دارند که از این نظر یک مزیت رقابتی است.
وی یادآور شد: با توجه به شرایط بندر بوشهر و جهش ترافیکی که در سالهای اخیر در این بندر رخ داد، باعث شده تا انگیزه برای سرمایه گذاری کلان درآن بوجود آید و آغاز عملیات اجرایی توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین با حضور رییس جمهوری در 24 دیماه امسال گواهی براین مدعا است.
راستاد افزود: در قالب این پروژه ظرفیت کانتینری بوشهر به حدود یک میلیون تن افزایش پیدا می کند و با احداث یک پایانه کانتینری به مساحت 30 هکتار و اسکله 600 به طول متر با سرمایه گذاری دو هزارو 800 میلیارد ریال برای نخستین بار یک پایانه کانتینری کامل به صورت الگوی مدیریت صاحبخانه ای توسط بخش خصوصی سرمایه گزاری می شود.
وی گفت: در کنار احداث پایانه کانتینری، پایانه نفتی یا مواد فله مایع به ظرفیت 180 هزار متر مکعب مخزن و سرمایه گذاری 500 میلیارد ریال احداث می شود.
راستاد بیان کرد: همچنین موافقت نامه یک پایانه چند منظوره نیز منعقد شده است که آن هم با 300 متر اسکله و سرمایه گذاری دو هزار میلیارد ریال، ظرفیت خیلی خوبی را برای بوشهر فراهم می کند.
وی اضافه کرد: برنامه زمانبندی پیش بینی شده برای توسعه بندر بوشهر حدود پنج سال است که سه سال اول آن برای ایجاد پایانه کانتینری پیش بینی شده است.
با میزبانی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر پنجمین نشست مدیران دریایی کشور درسالن جلسات برج این بندر برگزار شد. ک/2
6047/6043
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]