تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه حقيقت خوشبختى آن است كه پايان كار انسان خوشبختى باشد و حقيقت بدبختى آن ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818902525




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- سازمان بهزیستی بهترین یاور قوه قضاییه در پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی از وقوع جرم است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سازمان بهزیستی بهترین یاور قوه قضاییه در پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی از وقوع جرم است تهران- ایرنا- مدیر کل پیشگیری فرهنگی اجتماعی قوه قضاییه سازمان بهزیستی را بهترین یاور و همکار قوه قضاییه در پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی از وقوع جرم دانست و از نقش این سازمان و مداخله آن در سه سطح «پیش»، «حین» و «پس» از طلاق یاد کرد و گفت: در سطح یک یا همان مرحله پیش از طلاق، سازمان بهزیستی و وزارت ورزش و جوانان می توانند نقش محوری ایفا کرده و با آموزش ها و مشاوره های خود مانع از طلاق شوند.


علی محمد زنگانه روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: دیگر دستگاه های مرتبط با این امر نیز باید با کمیته ملی پیشگیری از طلاق همکاری کنند. در سطح مرحله حین طلاق، قوه قضاییه نقش محوری دارد و دیگر دستگاه ها باید با آن همکاری کنند. در سطح سه یا همان مرحله پس از طلاق، بار دیگر سازمان بهزیستی نقش محوری می یابد و دیگر دستگاه ها باید همکار آن باشند. چرا که سازمان بهزیستی که سازمانی حمایتی است از بالاترین ظرفیت موجود برای آموزش و مشاوره والدین و فرزندان طلاق، مددکاری اجتماعی و ... برخوردار است.
مدیر کل پیشگیری فرهنگی اجتماعی قوه قضاییه با بیان اینکه سازمان بهزیستی یکی از شرکای اصلی قوه قضاییه در کنترل ناهنجاری های تهدید کننده بنیان خانواده است، به سابقه همکاری میان این دو نهاد اشاره کرد و گفت: پیش از شکل گیری این معاونت در قوه قضاییه و علی رغم خلاء قانونی برای مداخله در بحران خانواده به منظور کاهش طلاق، همکاری نزدیکی میان سازمان بهزیستی و وزارت دادگستری وجود داشت.
علی محمد زنگانه افزود: این همکاری به دلیل نگرانی از نرخ بالا و شتابنده طلاق در کشور شکل گرفته بود که گلوگاه آن در دادگاه های خانواده بود. پس از شکل گیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضاییه، تصمیم گرفتیم که از آن تجربیات در همکاری با معاونتهای تخصصی اجتماعی و پیشگیری سازمان بهزیستی استفاده کنیم.
وی گفت: در همین راستا این دو نهاد در تمامی استان ها با مشارکت معاونین اجتماعی و پیشگیری روسای کل و معاونین مرتبط اداره کل بهزیستی استان ها اقدام به معاضدت می کنند.
وی ادامه داد این همکاری مشترک بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و سازمان بهزیستی کشور از سال 91 آغاز شده و تا کنون به لحاظ کمی و کیفی توسعه یافته است، در این مدت پرونده های طلاق از سوی قوه قضاییه به سه مرجع شامل مراکز مداخله در بحران سازمان بهزیستی و یا مراکز مشاوره مستقر در دادگاه های خانواده، و یا به مشاورین معتمد اعم از سازمان بهزیستی یا سازمان نظام روانشناسی ارجاع می شد.
به گفته وی، با تصویب و ابلاغ قانون حمایت از خانواده در سال 92، این همکاری از پشتوانه قانونی لازم نیز برخوردار شد. چرا که در ماده 16 این قانون آمده است به منظور تحکیم مبانی خانواده و جلوگیری از افزایش اختلافات خانوادگی و طلاق و سعی در ایجاد صلح و سازش، قوه قضائیه موظف است ظرف سه سال از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون مراکز مشاوره خانواده را در کنار دادگاههای خانواده ایجاد کند.
همچنین در تبصره این قانون نیز تاکید شده است که «در مناطقی که مراکز مشاوره خانواده وابسته به سازمان بهزیستی وجود دارد دادگاهها می توانند از ظرفیت این مراکز نیز استفاده کنند».
مدیر کل پیشگیری فرهنگی اجتماعی قوه قضاییه تاکید کرد به دلیل این صراحت قانونی است که قوه قضاییه سازمان بهزیستی را شریک خود در حل بحران های خانوادگی و پیشگیری از طلاق می داند.
زنگانه در پاسخ به سوالی که به تعدد مراکز مشاوره در نهادهای مختلف از نیروی انتظامی گرفته تا وزارت ورزش و جوانان اشاره داشت و علت همکاری قوه قضاییه با سازمان بهزیستی در این باره را جویا می شد، بار دیگر از تکلیف قانونی قوه قضاییه بر این همکاری یاد کرد و افزود: سازمان بهزیستی کشور سالهاست که در این زمینه فعالیت دارد و ظرفیت گسترده ای در استان ها به لحاظ تعداد دفاتر مشاوره، مربیان آموزش دیده و منابع دارد که می تواند با قوه قضاییه همکاری کند.
وی از دستگاه هایی چون وزارت ورزش و جوانان نیز دعوت کرد که در این زمینه با قوه قضاییه برای تحکیم و حفظ بنیان خانواده مطابق منویات رهبر معظم انقلاب، همکاری کند.
این مقام در قوه قضائیه معتقد است: آموزش های مهارت زندگی به فرزندان، آموزش های پیش از ازدواج، مشاوره ازدواج، آموزش مهارت های زندگی به زوجین، آموزش های زندگی خانواده و مشاوره های پس از ازدواج، آموزش های فرزند پروری وحتی مشاوره های پیش از طلاق، حین طلاق و پس از آن، مشاوره به والدین و فرزندان طلاق، مشاوره و آموزش زنان سرپرست خانوار پس از طلاق و ... زنجیره به هم پیوسته ای است که نیازمند همکاری تمامی دستگاه هایی است که در این زمینه وظایف ذاتی بر عهده دارند.
وی با رد هرگونه عملکرد جزیره ای در این مسائل، از همکاری موفق قوه قضاییه با سازمان بهزیستی و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران یاد کرد که در صدد تشکیل یک کمیته ملی برای تحکیم بنیان خانواده هستند تا یک بسته ملی تحکیم بنیان خانواده استخراج شود.
زنگانه با اشاره به تفاهم نامه ای که اخیرا بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با دو معاونت اجتماعی و پیشگیری سازمان بهزیستی منعقد شده است؛ ادامه داد: خوشبختانه سازمان بهزیستی در اقدامات مجموعه ای و به هم پیوسته در فرآیند آموزش و مشاوره به خانواده پیشرو است.
وی ادامه داد: طرح بشیر در این سازمان نیز موید این نکته است که انتظار است با همکاری دیگر دستگاهها، توانمندی ها و ظرفیت های موجود به هم افزایی رسیده و نتیجه ای ثمر بخش ارائه دهد.
زنگانه در پاسخ به سوالی که به اصرار وزارت ورزش و جوانان برای جدا سازی مشاوره ازدواج و خانواده از دیگر مراحل مشاوره در امور خانواده اشاره داشت، گفت: اگر هدف حفظ بنیان خانواده است باید ظرفیت دستگاه های مسئول و معاضدت آن ها را به کار ببریم و با مذاکرات صورت گرفته با معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت متبوع مشارکت آنها نیز در قالب کمیته ملی مذکور اخذ می شود و همه ظرفیت ها بدور از موازی کاری و اقدامات جزیره ای به اشتراک گذاشته خواهد شد .
مدیر کل پیشگیری فرهنگی اجتماعی قوه قضاییه متذکر شد: مشاوره های ازدواج با سایر انواع مشاوره ، غیرقابل تفکیک اند و باید به آنها یک نگاه سیستمی و فرآیندی داشت.
زنگانه گفت: عمده مداخلات پیشگیرانه از سنین کمتر از 8 سال آغاز می شود. چرا که فرایند «اجتماعی شدن»، «نگرش های درست»، «قداست خانواده» و «سبک زندگی افراد» عمدتا در سنینی شکل می گیرد که فرد در خانواده ، دوره مهد کودک و پیش دبستانی حضور دارد. برای هر یک از این سنین باید آموزش ها و طراحی های خاص خود را داشت.
به گفته وی، از آنجا که مسائل و آسیب های جوانان جدای از معضلات سایر اقشار اجتماعی نیست لکن این گروه به دلایل و اقتضائات خاص سنی نیاز به برنامه ریزی و توجه ویژه دارند و وزارت ورزش و جوانان متولی مسائل جوانان است باید با تمام دستگاه های فعال در عرصه پیشگیری از آسیب ها و جرایم همکاری و جلب مشارکت کنند که نافی وظایف تخصصی دستگاه های مرتبط نیست و با توافق صورت گرفته با معاونت ذی ربط در وزارت ورزش و جوانان نظر تخصصی آنها در تقسیم کار ملی اخذ و مشارکت ایشان جلب خواهد شد.
وی گفت: خوشبختانه انسجام و نگاه خوبی در مجموعه عملکرد بخش های مرتبط وجود دارد و این سازمان می تواند شریک اصلی در آموزش و نگرش رشد مدارانه جوانان باشد.
زنگانه از دستگاه ها خواست که به جای دامن زدن به اختلافاتشان در رسانه ها، مسائل شان را به گونه ای حل کنند که دود این منازعات به چشم مردم نرود.
وی در این باره افزود: برای این منظور باید «تقسیم کار» ملی کرد و برنامه های هم افزا ترسیم کرد و از اصطکاک ها کاست.
اجتمام**9188 ** 1418



27/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن