تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نصيحت كردن در حضور ديگران، خُرد كردن شخصيت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802980661




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ذخایر طلای خراسان رضوی در عمق مانده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ذخایر طلای خراسان رضوی در عمق مانده است مشهد - ایرنا - کارشناسان می گویند رگه های طلا در معادن زیرزمینی خراسان رضوی بسیار عمیق هستند اما ماشین آلات موجود برای استخراج آن در این استان، قدیمی و فاقد کارایی لازم است.


کشف طلا در خراسان رضوی به سال 1382 بازمی گردد اما به گفته متولیان امر آنچه تاکنون از معادن زیرزمینی طلا در این استان استخراج شده، در سطح انجام گرفته است.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی روز سه شنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: طلا از کانسنگ استخراج می شود که شیوه جداسازی آن به صورت ذوب سنگ صورت می گیرد و از هر تن کانسنگ حداکثر دو گرم طلا به دست می آید.
"مهدی اعتمادی مقدم" افزود: خراسان رضوی پس از استانهای اصفهان و آذربایجان غربی رتبه سوم را از نظر برخورداری ذخایر طلا در ایران دارد اما تاکنون به دلایل مختلف موفق به بهره برداری مطلوب از این ذخایر به عنوان یک سرمایه گرانسنگ نشده است.
وی بیان کرد: متوسط عیار طلای استان خراسان رضوی یک گرم در تن است و کانسنگ طلا از معدن به روش انفجاری جدا شده و توسط اسید شسته می شود.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: ذخیره قطعی کانسنگ طلادار با عیار متوسط 1.7 پی.پی.ام در این استان حدود 11 میلیون تن است که از این میزان ذخیره تاکنون چهار فقره گواهی کشف و سه فقره پروانه بهره برداری صادر شده است.
وی ظرفیت اسمی پروانه های بهره برداری معادن طلا در خراسان رضوی را نیز 306 کیلوگرم در سال اعلام کرد.
اعتمادی مقدم علت پایین بودن این میزان بهره برداری را به رغم ذخیره قابل توجه، فقدان فناوری پیشرفته برای استخراج در عمق دانست.
وی گفت: معادنی که گواهی کشف آنها صادر می گردد به مزایده گذاشته می شوند و برنده مزایده تا دو سال فرصت دارد پروانه بهره برداری بگیرد اما شروع کار بهره برداری مستلزم گذراندن روند اداری تا دریافت آخرین مجوز است که سه ماه تا یک سال به طول می انجامد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: اکتشاف معادن توسط سازمان زمین شناسی در سطح کلان کشور و توسط بخشی خصوصی در جزء انجام می گیرد.
وی گفت: در این چارچوب سازمان زمین شناسی "اکتشافات ناحیه ای" و بخش خصوصی "اکتشافات موضعی" را انجام می دهند.
معاون سازمان صنعت خراسان رضوی افزود: معدنکاران بخش خصوصی از بنیه مالی قوی برخوردار نیستند که اکتشافات را به صورت عمقی انجام دهند و سازمان زمین شناسی نیز به دلیل کمبود بودجه نمی تواند اکتشاف همه ذخایر معدنی را در کشور برعهده گیرد.
اعتمادی مقدم ادامه داد: سازمان زمین شناسی اکتشافات مکانهایی را که درصد امیدبخشی بالایی از ذخیره معدنی دارند و نیز در مناطق اولویتدار را انجام می دهد.
وی گفت: به دلیل تحریمهای اقتصادی فناوری پیشرفته برای استحصال عمقی طلا در معادن خراسان رضوی نداریم لذا استحصال فقط در سطح انجام می گیرد.
او افزود: در کشورهای دارای فناوری پیشرفته استخراج از معادن، کار استخراج و جداسازی طلا از سنگ بسیار سریع و تمیز انجام می گیرد اما در کشور ما به دلیل نداشتن فناوری لازم این کار کند و با کیفیت نازلتر انجام می شود.
اعتمادی مقدم گفت: ماشین آلات مورد نیاز برای استخراج طلا که از کشورهای همسایه یا چین وارد ایران می شود فاقد فناوری استحصال از عمق است لذا تنها می توان از آنها برای استحصال از سطح و حداکثر تا عمق 20 متر استفاده کرد.
وی افزود: این در حالی است که رگه های طلا در خراسان رضوی عمیق هستند و می توانند سرمایه ای گرانسنگ برای اقتصاد منطقه به شمار آیند لذا باید سرمایه های سرگردان به سمت استخراج بیشتر و بهره برداری بهتر سوق یابد.
او گفت: جدا از قدیمی بودن ماشین آلات، مردم محلی نیز مشکلات بسیاری برای بخش معادن طلا بوجود می آورند و آن را جزو مایملک خود محسوب می کنند در حالی که معدن جزو انفال و متعلق به دولت است و زمانی که به بخش خصوصی نیز واگذار می شود اختیار فروش یا واگذاری آن برای دولت باقی می ماند.
وی بیان کرد: در کل معادن طلا خراسان رضوی 100 نفر مشغول به فعالیت هستند و کل طلای استخراج شده از معادن در این استان فرآوری و مورد استفاده قرار می گیرد.
اعتمادی مقدم افزود: هم اکنون در بیش از 20 نقطه کشور مناطق امیدبخش طلا کشف شده اما به دلیل دیربازگشت بودن سرمایه، عقبماندگی فناوری استخراج و تحریمهای اقتصادی بهره برداری از همه این ذخایر میسر نیست.
رییس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در این استان در مورد اکتشاف مواد معدنی از جمله طلا در مرحله دوم و سوم اکتشاف نیاز به سرمایه گذاری گسترده داریم.
"جمال روشن روان" افزود: در اجرای طرحهای اکتشافی مواد معدنی تاکنون 11 میلیون و 526 هزار و 408 تن ذخیره طلا کشف و شناسایی شده است.
وی بیان کرد: آخرین کشف ذخایر معدنی در خراسان رضوی در محدوده شهرستان کاشمر شامل 889 هزار تن کانسنگ طلا با عیار میانگین یک گرم در هر تن است.
رییس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور گفت: از کل ذخایر شناسایی و کشف شده تاکنون حدود شش و نیم تن در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته که در حال بهره برداری و یا انجام مقدمات کار بهره برداری است.
وی افزود: پنج تن از ذخایر واگذار شده به بخش خصوصی در مناطق بردسکن، کوه زر تربت حیدریه، تاریک دره و اولنگ فیروزکوه تربت جام و هزار و 300 کیلوگرم در منطقه ارغش قرار دارد.
روشن روان گفت: همچنین از پلاسرها(مواد معدنی تجمع یافته در دشت و رودخانه) در زرمهر تربت حیدریه حدود 600 کیلوگرم، در بخش کوچکی از کلاته تیمور کاشمر 100 کیلوگرم و در کبودان بردسکن حدود هزار کیلو گرم طلا شناسایی شده است.
وی افزود: برای شناسایی دقیق میزان ذخیره طلا در برخی مناطق دیگر خراسان رضوی از جمله شهرستانهای کاشمر، بجستان، بردسکن، مشهد، تربت حیدریه و خواف و انجام اکتشافات عمومی و تفصیلی پروژه هایی توسط دولت و بخش خصوصی در حال اجرا است که با انجام آن ذخایر طلای استان افزایش می یابد.
رییس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور ادامه داد: اکتشافات ژئوشیمیایی سیستماتیک در خراسان رضوی از مهمترین فعالیتهای اکتشافی توسط سازمان زمین شناسی با همکاری شرکتهای مختلف بوده است.
وی گفت: این اکتشافات ضمن ایجاد اطلاعات بسیار برای محققین کشور، افقهای روشنی از توان معدنی خراسان به ویژه در زمینه طلا و اکتشاف آن را آشکار نموده است اما برای استخراج مطلوب نیازمند همکاری بخش خصوصی و سرمایه گذاری در این بخش هستیم.
7489/1858



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن