تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843230741




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مدیریت منابع انسانی شرط لازم تحول در آموزش و پرورش است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس مسایل آموزش و پرورش: مدیریت منابع انسانی شرط لازم تحول در آموزش و پرورش است تهران - ایرنا - کارشناس مسایل آموزش و پرورش، با بیان اینکه آموزش و پرورش دچار بحران در زمینه مدیریت منابع انسانی است، گفت: مدیریت منابع انسانی شرط لازم هر گونه تغییر و تحول در این وزارتخانه است.


علی پورسلیمان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار کرد: نگاه نازل و سیاسی افراد بیرون از آموزش و پرورش به ویژه مجلس که به این دستگاه به عنوان یک بنگاه کاریابی نگاه می کنند، راه را بر هرگونه نوآوری و تحول مسدود کرده است.
وی با بیان اینکه برای دستیابی به چشم انداز پیش بینی شده در سال 1404 نیازمند آموزش و پرورشی به روز، علمی و دارای سبک به عنوان موتور محرکه یک توسعه پایدار هستیم، یادآور شد: نظام آموزشی موجود با ساز و کارهای پیش بینی شده، به طور قطع نمی تواند پیش شرط چنین وضعیتی باشد.
پورسلیمان افزود: به نظر می رسد مهم ترین مشکل پیش روی این وزارتخانه بزرگ و مادر، کمبود بودجه و اعتبارات است.

* ساز و کارهای موجود مدیریت منابع انسانی را پیچیده کرده است
کارشناس حوزه آموزش و پرورش اظهار کرد: شاید آسان ترین و کوتاه ترین راه این است که بگوییم بودجه این وزارتخانه باید بیشتر شود؛ اما با ساز و کاری که اکنون در مدیریت منابع انسانی این دستگاه عریض و طویل وجود دارد وضعیت را بسیار پیچیده و تقریبا لاینحل کرده است.
پورسلیمان با بیان اینکه وجود 650 هزار معلم در برابر 350 هزار نیروی ستادی و اجرایی، راه را بر هرگونه تحول بسته است، تصریح کرد: آنگونه که مسوولان این وزارتخانه عنوان می کنند ردیف های استخدامی در دولت قبل پیش خور شده است.
وی ادامه داد: اکنون بیش از 50 هزار نیروی مازاد در آموزش و پرورش وجود دارد اما از سوی دیگر با فشار مجلس شورای اسلامی قرار است 40 هزار نیروی پیش دبستانی بار دیگر جذب این وزارت شود.
پورسلیمان افزود: در کنار همه این ها می توان به خیل عظیم معلمانی اشاره کرد که به دلایل مختلف انگیزه خود را برای تدریس از دست داده اند و از نظر علم مدیریت رفتار سازمانی، بهره وری چندانی برای سیستم و پردازش داده ها ندارند.
مدیر سایت سخن معلم تصریح کرد: شاید بهترین تمثیل این باشد که آموزش و پرورش را به آبکشی تشبیه کنیم که هر چقدر فشار و سرعت آب بیشتر شود به همان نسبت نیز خروجی اش بیشتر خواهد شد و در آخر چیزی نصیب نمی شود.
پورسلیمان با اشاره به اینکه برخی از مسوولان وزارت آموزش و پرورش، سبک کردن این سیستم را در بازنشستگی می دانند، گفت: فرمول بازنشستگی زمانی می تواند به ارتقای سیستم آموزشی منجر شود که ورودی های این سیستم را نیروهای کیفی تشکیل دهند در غیر این صورت این فرمول به ضد خود تبدیل شده و خروج نیروهای با تجربه و کیفی فلسفه آموزش را زیر سوال خواهد برد.

* نگاه علمی و آینده نگر به آموزش و پرورش داشته باشیم
وی گفت: نخستین راهکار آن است که دخالت نیروهای بیرونی در مجموعه وزارت آموزش و پرورش به حداقل برسد و یک نگاه علمی و آینده نگر نسبت به ساز وکار استخدام در آموزش و پرورش حکم فرما شود.
این کارشناس مسایل آموزش و پرورش ادامه داد: در پیش نویس سند تحول بنیادین، تشکیلاتی با ساز و کار "سازمان نظام معلمی" پیش بینی شده بود که در نسخه نهایی حذف شد.
پورسلیمان اضافه کرد: برگرداندن این تشکیلات در تغییرات آینده سند تحول می تواند روزنه ای برای جلوگیری از اعمال سلیقه ها و نفوذ افراد و جریانات درمورد مساله "استخدام" در آموزش و پرورش باشد.

* آموزش و پرورش وزن نیروهای اجرایی و ستادی را کاهش دهد
وی توضیح داد: وزارت آموزش و پرورش باید هرچه زودتر وزن نیروهای اجرایی و ستادی را در بدنه و ستاد وزارت آموزش و پرورش کاهش دهد.
مدیر سایت سخن معلم تاکید کرد: مطابق سند تحول بنیادین اگر قرار است "مدرسه" به عنوان مرکز ثقل فعالیت آموزشی تعریف و تببین شود، وجود ساختار سنگین و طولانی "وزارت -اداره کل - مناطق و سرانجام مدرسه" ضرورتی ندارد و پر رنگ کردن نقش "نظارت" برای بخش ستاد می تواند ساختار آموزش و پرورش را واقعی تر کند.
پورسلیمان با بیان اینکه درمورد نیروهای اجرایی مدرسه می توان با کاهش تعداد برخی از آن ها و ارایه بسته های تشویقی و مالی، انگیزه و کارایی نیروهای باقیمانده را افزایش داد، گفت: پس از اعمال یک مدیریت منابع انسانی به روز و کارآمد و ایجاد یک پایداری و بهره وری در ورود و خروج نیروها، می توان درمورد بودجه آموزش و پرورش پرسش هایی مطرح کرد.
وی اختصاص 9.7 از کل بودجه کشور برای وزارت آموزش و پرورش که بیش از یک سوم کارکنان دولت را تشکیل می دهند، امری غیرقابل قبول خواند و افزود: دولت باید با تجمیع کارکردها و وظایف در قالب "فرهنگ و آموزش" بودجه نهادهایی را که کار فرهنگی می کنند اما خروجی قابل توجه و یا قابل دفاعی ندارند را به حداقل رسانده و آن را در وزارت آموزش و پرورش توزیع کند.

* بر عوارض و درآمدهای آموزش و پرورش نظارت شود
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اعمال این یکپارچگی می تواند کارکرد آموزش و پرورش را نیز اثربخش تر و کاراتر کند، یادآورشد: راهکار دیگر که باید مد نظر مسوولان وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد،نظارت مستمر و جدی بر عوارض و درآمدهایی است که قانون پیش بینی کرده است.
پورسلیمان اظهار کرد: با توجه به بحث تجمیع عوارض که در ساختار مالیات بر ارزش افزوده دیده شده است، تاکنون ساز و کار مشخصی برای تحصیل این مبالغ پیش بینی نشده است و این امر هرچه سریع تر باید عملیاتی شود.
وی تشکیل "معاونت اقتصادی" در وزارت آموزش و پرورش به منظور تحصیل درآمدهای ویژه علاوه بر بودجه فعلی آموزش و پرورش را دیگر راهکار برای برون رفت از چالش های موجود در این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: اجرای این ساختار می تواند شکلی نظام مند و علمی به روند تحصیل درآمد بدهد و آن را از حالت پراکنده و یا سلیقه ای خارج کند.
کارشناس حوزه آموزش و پرورش اضافه کرد: در کنار همه این موارد توجه رسانه ها به عنوان رکن چهارم یک جامعه دموکراتیک به مقوله آموزش و پرورش و مسایل آن می تواند تضمینی برای سلامت و دریافت بازخورد صحیح از گردش کار باشد.
فراهنگ**1883**1027



26/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن