واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۵۶ق.ظ)
نقش صنايع خلاق در توسعه اقتصادي کشور بيست و دومين نشست صبحانه کاري بازار سرمايه با محوريت هم افزايي فرهنگ و هنر و بازارهاي مالي با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، کانون ها و انجمن هاي علمي و تخصصي و فعالان بازار سرمايه صبح امروز در هتل استقلال تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان نخستين سخنران اين جلسه، ضمن ابراز خوشحالي از حضور در اين جلسه گفت: ايران يک کشور صاحب فرهنگ و تمدن است. فرهنگ، مقوله اي است که نمي شود بدون اقتصاد و سياست آن را تعريف کرد، بلکه سبقه اي است که تمام فعاليت هاي اقتصادي و سياسي ما را پوشش مي دهد و هر کشوري براي توسعه و پيشرفت خودش، بايد به فرهنگ به عنوان يک محور توجه کند.
وي در ادامه افزود: هيچ توسعه اي در سياست، اقتصاد و مسايل بين المللي اتفاق نمي افتد، مگر اينکه توجه ويژه اي به فرهنگ شود. اگر کشور منابع عظيمي از ثروت و منابع و نيروي انساني داشته باشد، اما فرهنگ و وجدان کار نباشد، همه سرمايه ها از بين مي رود.
جنتي تصريح کرد: وقتي سخن از فرهنگ مي شود، بيشتر جنبه زيباشناختي در ذهن متصور مي شود، يعني هر نوع هنري که از ذهن انسان، منشا بگيرد، به عنوان فرهنگ و هنر از آن ياد مي شود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: در جوامع در حال توسعه که عمدتا روي اقتصاد تمرکز دارند و عموما توسعه را با بعد اقتصادي نگاه مي کنند، به تدريج دريافته اند که در حوزه فرهنگ نيز بايد سرمايه گذاري بيشتري کنند.
وي در اين باره به کشورهاي توسعه يافته اشاره کرد و گفت: کشورهاي توسعه يافته براي اينکه تمرکز بيشتري بر مسايل فرهنگي داشته باشند، صنايع سخت را به کشورهاي در حال توسعه و کمتر توسعه يافته منتقل کرده اند تا با نيروي کار ارزان، کار خود را سامان دهند. اين کشورها تکيه عمده خود را بر صنايع خلاق بنا کرده اند، آنچه که زايده فکر و انديشه انسان ها است.
جنتي با اشاره به آمارها، ابزار داشت: در کشور آلمان در سال 2009 از منظر شاخص اقتصادي، صنايع خلاق و فرهنگي سومين صنعت کشور بعد از خودروسازي بوده است، همچنين تعداد نيروي انساني درگير در صنايع خلاق و فرهنگي بعد از صنعت خودرو، دومين حجم نيروي انساني را به خود اختصاص داده است. در انگلستان در سال 2002، 11 درصد از صادرات و سه درصد شاخص اقتصادي به صنايع خلاق ربط داشته است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: سهم صنايع خلاق در آمريکا در 2011، معادل 1500 ميليارد دلار بوده است که 6.48 درصد GDP به اين صنايع اختصاص داشته است. بر اساس آمار بانک جهاني در 2011 گردش مالي صنايع خلاق در بازارهاي جهاني 8500 ميليارد دلار بوده است.
وي در توضيح صنايع خلاق گفت: بخشي از صنايع خلاق ميراث فرهنگي، صنايع دستي و اماکن تاريخي است. بخش ديگر از اين صنايع خلاق مجموعه هاي هنري است که يک کشور دارد که در اين زمينه ايران بسيار غني است. موسيقي، نمايش، نقاشي و هنرهاي تجسمي که هم در حوزه هاي فرهنگي و اقتصادي ارزش بسياري براي ما دارد.
جنتي رسانه ها را هم از جمله صنايع خلاق دانست و گفت: رسانه ها به طور عام از راديو و تلويزيون گرفته تا نشريات مکتوب و حتي بازي هاي رايانه اي، تبليغات، فضاي مجازي، از جمله صنايع خلاق است که ما در کشور منابع انساني خوبي در اين حوزه داريم. به طوري که در حوزه صنعت تبليغات در سال 92، معادل 1900 ميليارد تومان گردش مالي داشته ايم.
وي تصريح کرد: تنوع شبکه هاي ماهواره اي فرصتي را براي ما ايجاد مي کند که در جهت رشد اقتصادي از آنها بهره بگيريم. در حوزه انيميشن به سرعت در کشور رشد کرديم. براي مثال فيلم انيميشن رستم و سهراب در کن 10 ميليارد تومان فروش داشته است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان خاطرنشان کرد: هنرهاي تجسمي و تابلوهاي فاخر که در بازارهاي جهاني با قيمت هاي بالا به فروش مي رود از جمله اتفاقاتي است که از نظر فرهنگي و هنري مي توان به آن اشاره کرد، در مجموع بهتر اين است که اين امکانات را هم افزايي کرده و براي پيشبرد و توسعه کشور از آن استفاده کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]