واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بیانیه دانشکده فنی دانشگاه تهران خطاب به مسئولان وزارت نفت
وزارت نفت به استفاده از توانمندیهای داخلی برای توسعه میادین نفتی و گازی بی توجه است
آنچه که از اظهارات برخی از مدیران وزارت نفت برمیآید این است که بسیاری از برنامهریزیهای این وزارتخانه بر مبنای لغو تحریمها طراحی شدهاند در صورتی که منطقا اگر لغو تحریمها را در آینده نزدیک محتمل بدانیم، باید احتمال عدم لغو تحریمها را نیز از یاد نبرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران در بیانیه ای خطاب به مسئولان وزارت نفت اعلام کرد: آنچه که از اظهارات برخی از مدیران وزارت نفت برمیآید این است که بسیاری از برنامهریزیهای این وزارتخانه بر مبنای لغو تحریمها طراحی شدهاند در صورتی که منطقا اگر لغو تحریمها را در آینده نزدیک محتمل بدانیم، باید احتمال عدم لغو تحریمها را نیز از یاد نبرد و برای آن هم برنامهریزی داشت. متن این بیانیه به شرح زیر است: وقوع و تداوم جنگ تمام عیار اقتصادی و تمرکز دشمن در این حوزه لزوم برنامهریزی و تلاش در عرصهی اقتصاد مقاومتی را بیش از پیش حائز اهمیت کرده است. در چنین موقعیتی همه سازمانها و نهادهای نظام جمهوری اسلامی باید تلاش خود را بر رفع آسیبهای داخلی و کاهش وابستگیهای اساسی کشور به کار ببندند. در این شرایط وزارت نفت که طبق گفته وزیر محترم نفت خط مقدم جبهه مبارزه با دشمن است جایگاه ویژهای داشته و مقابله با دشمن از طریق فعالسازی ظرفیتهای درونی کشور و اتکا به توانمندیهای داخلی در این حوزه اهمیت به سزایی دارد. در همین راستا به چند نکته میتوان اشاره کرد: شرایط پیش آمده ناشی از وقوع جنگ اقتصادی فرصت بی نظیری را ایجاد کرده است که مسئولان محترم این وزارتخانه راه را برای ورود ایدههای جدید و استفاده از سرمایهها و توانمندیهای داخلی بیش از پیش هموار کنند. اما اولویتدهی به ورود شرکتهای غربی به صنعت نفت کشورو تلاش فراوان برای تسهیل فعالیت مجدد آنها در توسعه میادین نفتی و گازی کشور در یکسال و نیم اخیر، این شائبه را پیش میآورد که وزارت نفت برنامه مشخصی برای استفاده از این فرصت بینظیر ندارد این در حالی است که ظرفیتها و فرصتهای فراوان داخلی در عرصه صنعت نفت کشور وجود دارد. به عنوان یک نمونه، نقدینگی 650 هزار میلیارد تومانی در کشور نشان دهنده ظرفیت اقتصاد داخلی در تامین مالی پروژههای نفتی از طریق سازوکارهایی نظیر صندوق پروژه است. چنانکه برخی از بانک های خصوصی و شرکت های توسعه گردشگری داخلی با درک این ظرفیت عظیم، موفق به جذب چندین هزار میلیارد تومان از سرمایههای مردمی شده اند.
آنچه که از اظهارات برخی از مدیران وزارت نفت برمیآید این است که بسیاری از برنامه ریزیهای این وزارتخانه بر مبنای لغو تحریمها طراحی شده اند در صورتی که منطقا اگر لغو تحریمها را در آینده نزدیک محتمل بدانیم، باید احتمال عدم لغو تحریمها را نیز از یاد نبرد و برای آن هم برنامهریزی داشت. این وضعیت را می توان به جنگی تشبیه کرد که فرماندهانی در خط مقدم آن می خواهند فرماندهی کنند اما در عمل کاری نمی کنند و در واقع منتظر توافق و صلح دشمن با خودشان هستند.
چشم امید داشتن به معرفی سرمایه گذاران صنعت نفت در سمینار لندن «پایتخت استعمار پیر و موذیترین دشمن کشور در مذاکرات اخیر» برای ورود مجدد شرکتهای نفتی غربی برای توسعه میادین نفتی و گازی ایران در شرایطی که تحریمها هنوز به قوت خود باقی است و امید چندانی هم به رفع موثر تحریمها در آینده نزدیک نیست (طبق اظهارات مسئولین مرتبط این سمینار در ابتدا با تصور لغو تحریمها برنامهریزی شده بود)، فرصت سوزی در شرایط ویژه کشور را نشان میدهد. البته از منظر انتقال دانش و استفاده از توانمندیها، اصل ارتباط با شرکتهای خارجی در توسعه صنعت نفت کشور مذموم نیست اما آنچه که مورد انتقاد است تکیه صرف به ورود این شرکتها و برنامه نداشتن برای استفاده از توان داخل و سرمایه ها و ظرفیتهای داخلی است. امید است که مسئولان وزارت نفت که خط مقدم جبهه جنگ اقتصادی است «ضمن درک شرایط ویژه کشور اولویت خود را تقویت توان داخل و استفاده از سرمایه ها و ظرفیتهای داخلی قرار دهند.» انتهای پیام/آ
93/10/08 - 13:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]