واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۶:۴ب.ظ)
ضرورت توجه دانشگاه ها به پژوهش هاي کاربردي و بنيادي قائم مقام بنياد ملي نخبگان، درباره بازار کم رونق توليد کتاب از سوي پژوهشگران کشور افزود: اين واقعيت وجود دارد که پژوهشگران به دلايل فرآيند سخت توليد کتاب، به تأليف و ترجمه کتاب چندان اهميت نميدهند.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيد سهرابپور در آئين گرامي داشت هفته پژوهش و رونمايي از 19 عنوان کتاب چاپ نخست دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي، با اشاره به لزوم توجه دانشگاهها به پژوهشهاي کاربردي و بنيادي گفت: مؤلفان به دليل فرايند سخت توليد کتاب در کشور، به تأليف توجه چنداني ندارند؛ در واقع مدرسان ما دغدغه تأليف ندارند.
قائم مقام بنياد ملي نخبگان با اشاره به اهميت توليد مقالات علمي در راستاي توليد علم گفت: مقالات بينالمللي يکي از معيارهاي سنجش پژوهشهاست، اما متأسفانه همه نشرياتي که مقالات پژوهشگران ايراني را منتشر ميکنند، از درجه علمي مناسب برخوردار نيستند. وزارت علوم به همين دليل چندي پيش فهرست سياهي از اين نشريات را منتشر کرد.
وي ادامه داد: شکلگيري مراکز فروش مقاله در کشور، يکي ديگر از آسيبهاي اين حوزه است. معتقدم دانشجويي که داراي استادقابلي است، هيچگاه به خريد مقاله اقدام نميکند.
چهره ماندگار حوزه علوم پايه کشور با اشاره به آمارهاي اعلامي از سوي اشپيرينگر درباره جايگاه علمي کشورها در جهان گفت: طبق اعلام اشپيرينگر، از سال 1996 تا 2013، ايران با انتشار 200 هزار مقاله در رتبه بيست و سوم جهان و در سال 2013 در رتبه 17 جاي گرفته است.
سهرابپور اظهار کرد: سال 2013 اشپيرينگر گزارش داده است که ايران از نظر توليد مقاله بعد از کشورهاي ترکيه و رژيم اشغالگر قدس و مصر در منطقه خاورميانه در رتبه چهارم قرار دارد.
رئيس پيشين دانشگاه صنعتي شريف با اشاره به شکلگيري نهضت علمي در کشور گفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، دشمنان ايران که احساس خطر کرده بودند، با روشهاي مختلف سعي در سرنگوني نظام داشتند و در نهايت به ابزار جنگ متوسل شدند و در حاليکه همه قدرتهاي دنيا از دشمن ما حمايت ميکردند نظام اسلامي با فداکاري مردم حفظ شد.
وي افزود: پايههاي پيشرفت علمي کشور با پرچمداري رهبر معظم انقلاب اسلامي بنا نهاده شد. طي 15 سال گذشته، رهبر انقلاب در ديدار با نخبگان و دانشگاهيان، بر جنبش نرمافزاري و توجه به نقشه جامع علمي کشور تأکيد داشتند. تشکيل بنياد ملي نخبگان در سال 85 نيزنتيجه پيگيريهاي ايشان بوده است.
سهرابپور با اشاره به سير تحول دانشگاهها بعد از انقلاب اظهار کرد: دانشگاههاي کشور بعد از انقلاب، از مرحله آموزشمحوري به پژوهشمحوري متحول شد و اين در حالي است که بيش از دو دهه شاهد تولد دانشگاههايي هستيم که بر توسعه فناوري متمرکزند در حقيقت تبديل ايده و پژوهش به محصول، هدف اصلي اين نسل از دانشگاههاست.
اين چهره ماندگار حوزه علوم پايه با تأکيد بر لزوم توجه به پژوهشهاي کاربري و بنيادي ادامه داد: با ديدگاه فعاليت انحصاري دانشگاهها در يکي از دو حوزه پژوهشهاي بنيادي و کاربردي مخالفم. دانشگاه خوب دانشگاهي است که در هر دو نوع پژوهش فعاليت کند.
وي با تأکيد بر حمايت دولت از انواع پژوهشهاي دانشگاهي گفت: دولت بايد از پژوهشهاي بنيادي حمايت کند، چراکه اين نوع پژوهشها بر خلاف پژوهشهاي کاربردي، تقاضامحور نيستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]