واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قائم مقام وزیر کشور در برنامه های توسعه کشور به ابعاد فرهنگی و اجتماعی کمتر توجه شده است مشهد - ایرنا - قائم مقام وزیر کشور گفت: محور تمام برنامه های توسعه کشور، اقتصادی بوده و به ابعاد فرهنگی و اجتماعی در آنها کمتر توجه شده است.
مرتضی میرباقری روز دوشنبه در همایش فعالان عرصه عفاف و حجاب در مشهد افزود: در نظام برنامه ریزی کشور تاکنون 10 برنامه توسعه ای اجرا شده که پنج مورد آن مربوط به قبل از انقلاب بوده و پنج برنامه دیگر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به اجرا درآمده است.
وی اظهار کرد: مهمترین عنصر برنامه ریزی در ایران توجه به ابعاد اقتصادی بوده و شاخص هایی که برای رشد و توسعه در نظر گرفته شده بر محور اقتصاد متکی بوده است.
وی گفت: این درحالی است که در سطح جهانی از دهه 70 برای هر برنامه ای پیوست فرهنگی در نظر گرفته می شد.
وی ادامه داد: مسائل اجتماعی و فرهنگی نه تنها باید ضمیمه و پیوست برنامه ها باشد بلکه باید بعنوان مقوم اصلی و سرمایه های اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
میرباقری با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه سبک زندگی افزود: معظم له از سال ها قبل بر اهمیت این موضوع تاکید داشتند.
وی گفت: برای آنکه سامانه اداره کشور در مسیر درست قرار گیرد باید از توجه صرف و ویژه به ابعاد اقتصادی تغییر نگرش داده و به ساخت فرهنگی به طور خاص پرداخته شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون در ایران شش استان آباد و 25 استان دیگر دارای شرایط نه چندان مطلوب هستند، افزود: بر اساس آخرین سرشماری کشور طی پنج سال، 13 میلیون نفر از جمعیت کشور از مبادی روستایی به مقاصد شهری مهاجرت کرده اند.
قائم مقام وزیر کشور اظهار کرد: ادامه این مهاجرت ها که از سال 1335 شروع شده، نظام اقتصادی کشور را فلج می کند لذا این امر باید به نحوی مدیریت شود و نباید اجازه داد مبادی جمعیتی و روستایی ما از سرمایه انسانی، فرهنگی و اجتماعی خود خالی شود.
وی با تاکید بر پاسخگویی به شبهاتی که در حوزه عفاف و حجاب مطرح می شود افزود: در این زمینه باید بیشتر بر شریعت توجه داشته باشیم زیرا اگر نسبت به شریعت و فقه کوتاهی کنیم چیزی از اخلاق و به طور قطع عرفان نمی ماند و یک "عرفان من درآوردی" و اخلاق سکولار ترویج می شود.
وی ادامه داد: برخی فیلم های ایرانی که جایزه اسکار هم گرفته اند نشاندهنده تقابل بین شریعت و طریقت هستند و در این فیلم ها سعی کرده اند اینگونه نشان دهند که فرد متشرع در مقابل یک انسان اخلاقگرا فرودست تر و نازل تر است.
وی گفت: به نظر می رسد این امور برای ایجاد شبهات در نسل جوان ما انجام می شود از این رو باید آمادگی بسیار بیشتری برای پاسخ گویی داشته باشیم.
میرباقری با تاکید بر ارزیابی صحیح از شرایط کنونی جامعه ایران اظهار کرد: امروز جامعه ما از نظر جمعیتی در شرایط طلایی است یعنی بیش از 70 درصد جمعیت ایران بین فاصله سنی 15 تا 65 سال قرار دارد که جمعیت فعال و در سن کار است.
به گفته وی، این شرایط تا 20 سال آینده هم ادامه می یابد و حداقل دو دهه فرصتی طلایی برای کشور در پی دارد زیرا نسل جوان و عملیاتی در اختیار پیشرفت و توسعه کشور است.
وی ادامه داد: حدود 11 میلیون نفر از این جمعیت دارای تحصیلات عالی هستند که نصف این تعداد دانش آموخته شده و نیمی دیگر در دانشگاه ها مشغول تحصیل می باشند.
وی با بیان اینکه این جمعیت با نسل دو دهه قبل متفاوت است و مواجهه شدن با آنان با گذشته بسیار فرق می کند گفت: این جوانان شبهات، سووالات و توانایی هایی دارند و به راحتی می توان زمینه گفت و گو و مذاکره با آنان را ایجاد کرد در حالی که در سایر کشورها شاید این امکان برای دولت ها به این سهولت فراهم نباشد.
قایم مقام وزیر کشور تاکید کرد: باید مختصات کسانی را که می خواهیم با آنان در زمینه عفاف و حجاب سخن بگوییم، به خوبی بشناسیم و به زبان دانشگاهی با آنان ارتباط برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه در مرحله دوم باید باور و ایمان به موضوع ایجاد کنیم افزود: از جمله نقاط ضعف ما آن است که علاقمند به توقف در ایستگاه اول هستیم و فقط می خواهیم دانش افراد را افزایش دهیم و موضوع را تبیین کنیم در حالی که باید باور و ایمان به موضوع در فرد ایجاد شود.
میرباقری گفت: در عرصه حجاب نیز عمل می خواهیم که باید متکی بر باور و ایمان و علم باشد.
2713 / 664/686
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]