واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رونمایی از سه دستاورد شاخص مرکز تحقیقات کشاورزی کردستان سنندج - ایرنا- سه دستاورد شاخص مرکز تحقیقات کشاورزی استان کردستان روز یکشنبه به مناسبت هفته پژوهش در مراسمی در سنندج رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون پژوهشی و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان با اشاره به اینکه همکاران این مرکز از فعالترین محققان کشور در حوزه تحقیقات کشاورزی هستند، گفت: سه دستاورد شاخص حوزه کشاورزی به همت و مشارکت و همکاری محققان این مرکز انجام شده است.
دکتر ابراهیم روحی یکی از این دستاوردهای شاخص را گندم تک آب معرفی کرد و گفت: این محصول حاصل کار تیمی محققان مرکز استان با همکاران کشور است.
وی میانگین آب دهی این رقم از گندم را سه آب در طول سال زراعی ذکر کرد و عملکرد آن را نیز 5 تن در هکتار اعلام کرد.
وی گفت: این رقم از گندم در شرایطی که شاهد کمبود منابع آبی و مصرف بی رویه آب هستیم در صرفه جویی در مصرف آب بسیار موثر است.
به گفته وی در شرایط کم آبی فعلی برای تولید 5 تن گندم در هکتار نیاز به 8 الی 10 بار آبیاری است که با گندم رقم تک آب میزان آبدهی به 2 الی 3 بار با همان 5 تن عملکرد در هکتار کاهش می یابد.
وی این رقم را حاصل 17 سال کار محققان مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان با محققان کشور دانست.
وی گفت: این رقم اگر در سطح 20 هزار هکتار در اراضی آبی استان توسعه یابد سالیانه 6 میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود.
وی اظهار کرد: در سطح کشور 700 هزار هکتار پتانسیل آبیاری دارد که اگر 100 هزار هکتار آن اجرایی شود افزایش درآمدی معادل 78 میلیارد تومان عاید کشاورزان می شود.
وی دومین دستاورد شاخص را رقم جو انصاری، حاصل کار تیمی محققان مرکز کردستان با کشور اعلام کرد و گفت: این رقم مناسب برای مناطقی با شرایط دیم، مرتفع و معتدل است.
به گفته وی این رقم به نسبت رقم آبیدر نزدیک به 300 کیلوگرم در هکتار افزایش دارد و در برابر سرما مقاوم است و پروتئن بالایی دارد.
به گفته وی اگر این رقم را در سطح 40 هکتار در شرایط استان توسعه بدهیم نسبت به رقم آبیدر افزایش 130 میلیارد ریالی در درآمد کشاورزان دارد.
وی نخود دیم سارال را از دیگر دستاوردهای شاخص این مرکز دانست که رونمایی شد و گفت: این رقم نیز در مقابل سرما مقاوم است و برای اولین بار در کشور معرفی شده است.
وی با اشاره به اینکه امروزه نخود بیشتر در فصل پاییز کشت می شود، گفت: سرمازدگی یکی از تهدیدات کشت پاییزه نخود است اما رقم سارال در مقابل سرما مقاوم است و جوابگوی سرمای این فصل می باشد.
استان کردستان یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین زراعی دارد که از این میزان 110 هزار هکتار آن به صورت آبی و مابقی به صورت دیم کشت می شود.ک/3
7346/533
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]