تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802427276




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقت آن رسيده که در چاه هاي نفت را ببنديم! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وقت آن رسيده که در چاه هاي نفت را ببنديم!
کد خبر: ۴۵۵۵۷۸
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۱ - 06 December 2014


جمهوري اسلامي ايران از جمله کشورهاي تک محصولي به شمار مي رود. اين به آن معني است درآمد اصلي کشورمان از فروش نفت بدست مي آيد.
 
اما اصلي ترين نگراني مقامات ايران و ديگر کشورهاي مشابه اين است که روزي خواهد رسيد و چاه هاي نفت خالي خواهند شد. آن زمان چه بايد بکنيم؟!

در همين راستا خبرنگار کاسب نيوز گفتگويي با «احمد نعمتي» استاد دانشگاه شهيد بهشتي و کارشناس منابع آب در اين باره انجام داده که به شرح ذيل است:
 
وي در پاسخ به پرسشي درباره بحران منابع آبي جمهوري اسلامي ايران گفت: عدم وجود مدل هيدرولوژيک جامع براي کشور، باعث شده که طرح هاي آب رساني در کشور بدون در نظر گرفتن تأثيرات کلان آنها اجرايي گردد. اجراي طرح هاي آب رساني که مطالعه اثرات آن به صورت منطقه اي انجام شده، در طولاني مدت، به نفع اقتصاد کشور نيست.
 
نعمتي در ادامه افزود: سالانه در ايران بيش از 90 ميليارد متر مکعب آب به بخش کشاورزي کشور اختصاص داده مي شود که بدليل عدم وجود ابزار مديريتي يکپارچه و مدل هيدرولوژيکي جامع، نمي توان از اين ميزان آب بهره اقتصادي کافي را کسب نمود. هم اکنون در ايران به ازاي مصرف هر متر مکعب آب، کمتر از يک دلار درآمد حاصل مي گردد حال آنکه اين ميزان در کشورهايي با وضعيت آبي مشابه در خاورميانه نظير رژيم صهيونيستي بيش از 10 دلار است.
 
اين استاد دانشگاه افزود: اين تفاوت به علت عدم بکارگيري ابزارهاي نوين مديريتي بر منابع آب در کشور است. با داشتن مدل هيدرولوژيکي جامع، شامل اطلاعات آب، خاک و هواشناسي در کشور مي توان مديريتي مؤثرتر در اين بخش اعمال نمود. مدل هاي جامع را مي توان با تلفيق داده هاي ثبت شده ميداني و با ماهواره هاي جهاني توسعه و تدقيق نمود. يکي از نتايج چنين مدلي مي تواند تخصيص هوشمندانه آب به بخش کشاورزي و نيز افزايش راندمان آن باشد.
 
اين کارشناس منابع آب همچنين گفت:‌ از طرف ديگر با توجه به مبحث آب مجازي، مي توان الگوي کشب را در کشور جهت ايجاد ارزش آفريني بيشتر در بخش کشاورزي تغيير داد. به عنوان مثال رژيم صهيونيستي با کاشب محصولاتي نظير آوکادوو، آلوورا، و غيره درآمد بسيار بالايي در بخش کشاورزي نصيب خود کرده زيرا اين محصولات ميزان آب کمتري مصرف نموده و در عوض درآمد زايي بيشتري به همراه دارد در حاليکه ما در ايران با کاشت محصولاتي نظير گندم، سيب زميني، نيشکر، چقندر و برنج نتوانسته ايم به درآمد مطلوبي دست يابيم زيرا علاوه بر اين محصولات مورد کشت در کشور، عليرغم کم ارزش بودن، به لحاظ اقتصادي، مصرف آب بسيار زيادي هم دارند.
 
«احمد نعمتي» افزود: بهبود روش هاي مديريتي، افزايش راندمان در بخش کشاورزي و تغيير الگوي کشت از گياهان کم ارزش به گياهان با ارزش افزوده بسيار، مي تواند اقتصاد کشور را تا حد زيادي از درآمد نفتي مستقل کند. به عبارت ديگر مي توان با اعمال مديريت بهتر، در بخش آب و کشاورزي درب چاه هاي نفت را براي هميشه بست. علاوه بر اين با مصرف کمتر آب در بخش کشاورزي، بحران منابع آب نيز تا حد زيادي بر طرف خواهد شد.
 
وي در پايان گفت: با توجه به وضعيت اقليم ايران، محصولات کشاورزي جديدي را مي توان در اين راستا پيشنهاد داد مانند آوکادوو، آلوورا، توت فرهنگي، پسته، بادام و غيره.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن