واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی سینمای مستند کامران شیردل در سینماتک خانه هنرمندان تهران-ایرنا- هفتاد و سومین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش چهار فیلم مستند آینه ها، بوم سیمین، پیکان و دبی اختصاص داشت.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، پس از نمایش این چهار فیلم، نشست نقد و بررسی آن با حضور کامران شیردل، خسرو دهقان و امید روحانی در تالار استاد ناصری، خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، خسرو دهقان به کارنامه کامران شیردل در سینما را درخشان خواند و گفت: کامران شیردل بیش از یکصد فیلم دارد، که تماشای این فیلم ها می تواند بی شک کارگاه آموزشی خوبی برای دوستداران سینما و هنرجویان باشد.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت کامران شیردل در عرصه سینمای مستند گفت: فعالیت هنری و آثار ایشان به سینمای مستند ما اعتبار داده است، در واقع کم هستند افرادی همچون شیردل که توانسته اند به یک جریان هنری تاثیر بسیار زیادی بگذارند.
** شیردل یکی از بنیانگذاران سینمای مستند ایران است
امید روحانی در بخش دیگری از این مراسم، کامران شیردل را یکی از بنیانگذاران سینمای مستند در ایران معرفی کرد و گفت: فیلم سازی در ایران کار بسیار آسانی است، شاید فقط در ایران است که هر فردی تصمیم بگیرد می تواند به راحتی در مدت زمان بسیار کمی حتی با کمترین هزینه فیلم بسازد، تعداد این فیلم ها امروز به حدی زیاد است که سوپر مارکت ها نیز امروز فیلم می فروشند،
وی ادامه داد: اما برعکس، در سینمای مستند که می توانم با قطعیت بگویم مهم ترین وجه سینمای ایران، سینمای مستند آن است، مستند ساختن بسیار کار دشوار و سختی است چراکه به ایده و تفکر نیاز دارد. شاید می توان گفت سینمای مستند با خلق آثاری از شیردل، سینایی و شهیدثالث در ایران آغاز شد.
روحانی افزود: شیردل را می توان یکی از بنیانگذاران سینمای مستند در ایران معرفی کرد، فردی که تاثیر بسیار زیادی بر سینمای مستند تا به امروز گذاشته است.
** پازولینی به من کمک کرد تا فیلم من در مدرسه تایید شود
کامران شیردل نیز به ساخت فیلم آینه ها اشاره کرد و گفت: البته باید بگویم که همه فیلم های پخش شده امروز فیلم مستند نیستند، فیلم کوتاه آینه ها، محصول پایان فعالیت تحصیلی من است، در واقع تز عملی من است، البته مشکلاتِ بسیار زیادی برای تائید این فیلم در مدرسه وجود داشت در این میان افرادی هم چون پازولینی به من کمک کردند تا این فیلم در مدرسه تائید شود.
وی اضافه کرد: در مدرسه سینمای رم، علی رغم اینکه سینمای ایتالیا سینمایی مستند گونه است، اما در دوران تحصیل به ما چیزی از مستندسازی نمی گفتند یعنی به ما آموزشی برای ساختن فیلم مستند نمی دادند، البته می توانم بگویم چون سینمای ایتالیا، به طور طبیعی و خیلی عادی فیلم مستند می ساخت و موضوع همان طور که گفتم آنقدر عادی بود فردی درباره آن حرفی نمی زد.
شیردل افزود: به همین دلیل تاکید بر ساخت فیلم داستانی بود، و تجربه من در آن دوران در مواجهه با فیلم های مستند اینگونه بود، بیشتر در دوران تحصیل، ما را به سمت ساخت فیلم های داستانی ترغیب می کردند. فیلم کوتاه آینه ها، برای من نتیجه خوبی داشت، فیلم توانست نسبتاً با درجه خوبی قبول شود.
فراهنگ*3054*1027
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]