محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830266743
زراعت چوب در استان های شمالی و غفلت از یک مصوبه قانونی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زراعت چوب در استان های شمالی و غفلت از یک مصوبه قانونی ساری - ایرنا - اجرای مواد قانونی مربوط با توسعه زراعت چوب در حالی مورد غفلت قرار گرفته که به رغم روند افزایش نیاز سالانه کشور به این محصول، طبیعت ایران با مشکل برداشت بی رویه و غیراصولی از جنگل ها نیز مواجه است.
اعلام طرح تنفس و ممنوعیت برداشت چوب از جنگل های هیرکانی شمال که در دولت یازدهم صورت گرفت، در واقع هشداری نسبت به فاجعه آمیز بودن برداشت های بی رویه از جنگل های شمال است.
هر چند برای افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی طبق مصوبه سال 89 مجلس شورای اسلامی، دولت مکلف به توسعه زراعت چوب شده است و حتی در دی ماه پارسال نیز دولت مصوبه ای در خصوص بهینه سازی وضعیت مدیریت منابع طبیعی داشته است اما همچنان این مقوله در زمینه اجرا مورد بی مهری قرار دارد.
به گفته کارشناسان با توجه به چالش های به وجود آمده ناشی از برداشت های غیر اصولی جنگل و محدودیت منابع تولید چوب و تاکید بر جنبه های ذخیره گاهی و حفاظت از جنگل های شمال، زراعت چوب مهمترین روش های تولید منابع و مواد اولیه صنایع چوبی است.
همسو با این رویکرد، کاشت گونه های سریع الرشد از قبیل صنوبر و اکالیپتوس برای تولید چوب و مواد اولیه صنایع سلولزی ترویج و توسعه آن ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در این راستا خواستار توجه به زراعت چوب در کشور برای تامین کمبود چوب مورد نیاز صنایع مرتبط و برداشتن فشار از روی جنگل شده است.
ابوالفضل روغنی می گوید: این که وزارت جهاد کشاورزی با توجه به اهمیت زراعت چوب، این بخش را فعال تر نمی کند، جای گلایه دارد.
وی کمبود چوب مورد نیاز صنایع مرتبط در کشور را در شرایط کنونی سالانه 1.5 میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: با توجه به تاسیس صنایع مرتبط با محصولات سلولزی و چوبی در کشور، در آینده با بحران کمبود منابع چوبی مواجه خواهیم شد.
روغنی درباره فعالیت شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در بخش جنگل و ممنوعیت برداشت چوب از جنگل ها گفت: این شرکت بر اساس روش های علمی روز دنیا در جنگل فعالیت می کند و سالانه 20 میلیارد تومان برای محیط زیست هزینه می کند.
وی تصریح کرد: به ازای هر برداشت باید 10 تا 12 درخت کاشته شود که این کار توسط این شرکت انجام می شود.
روغنی که ریاست هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران و عضو شورای عالی زراعت چوب کشور را بر عهده دارد، بیان داشت: شورای عالی زراعت چوب کشور می تواند کاشت صنوبر را با هدف گسترش و ترویج زراعت چوب مورد حمایت جدی قرار بدهد.
وی با اشاره به این که وزیر صنعت، معدن و تجارت در راستای حمایت از صنایع وابسته به کشاورزی مبلغ قابل توجهی را به دولت برای زراعت چوب در بودجه سال آینده پیشنهاد کرده است، اظهار داشت: از آنجا که کشاورز در زراعت چوب باید تا هفت سال منتظر به ثمر رسیدن برداشت چوب صنوبر باشد، نیاز به حمایت جدی دارد.
روغنی از وجود نوع (واریته) جدید صنوبر و اکالیپتوس خبر داد و بیان داشت: این واریته چوبی در کمتر از چهار سال به بهره برداری می رسد که البته هنوز وارد ایران نشده است.
مدیر عامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به وجود زمین های بکر در کشور برای زراعت چوب اشاره کرد و گفت: از آنجا که صنوبر به سرما مقاوم و رابطه مناسبی با سرما دارد، زمین های استان های شمالی و دیگر استان های کشور بویژه آذربایجان های شرقی، غربی و اردبیل برای زراعت چوب مستعد هستند.
وی ایجاد اشتغال و کمک به اقتصاد ملی را از مزیت های ترویج زراعت چوب عنوان کرد و بیان داشت: استاندار مازندران که در زمینه کشاورزی و جنگل تخصص دارد، برنامه هایی را برای توسعه زراعت چوب در دست تهیه دارد تا از زمین های فاقد کشت برای این کار استفاده شود.
روغنی خاطر نشان کرد: البته کشت برنج و مرکبات به نسبت صنوبر ارزش افزوده بیشتری دارد و تبدیل اراضی شالیزاری و باغات به زراعت چوب در استان مقرون به صرفه نیست و از این رو بسیاری از اراضی با شیب کم و حاشیه راه های استان مستعد برای کشت چوب است.
ابراهیم حبیبی کارشناس ارشد منابع طبیعی و رییس زراعت چوب شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران نیز در گفت و گو با ایرنا زراعت چوب را تولید چوب با استفاده از گونه های سریع الرشد و با دوره بهره برداری حداکثر 10 ساله دانست و گفت: انتخاب گونه تحت تاثیر مناطق رویشی متفاوت است.
وی اضافه کرد: در استان های شمالی گونه های صنوبر (p.euramericana ) و (p.deltoides) و در استان های خارج از شمال از گونه (p.alba) و (p.nigra) کاشته می شود.
به گفته حبیبی در مناطق گرمتر و با خاک ضعیف تر همانند نواحی ایران تورانی و مناطقی از استان گلستان گونه اکالیپتوس(e.camaldulensis) و حتی در برخی نقاط گرم و خشک گونه گز شاهی (tamarix aphylla) به عنوان زراعت چوب کاشته می شود.
وی اهداف اجرای طرح زراعت چوب را تولید چوب برای برآورده سازی نیاز صنایع، حمایت از جنگل، حفاظت از منابع آب و خاک و جلوگیری از آلودگی هوا، ایجاد اشتغال مولد و سازنده، صرفه جویی ارزی با کاهش واردات چوب، افزایش سرانه فضای سبز کشور و اثرات مثبت آن و حمایت از زیستگاه ها برشمرد.
کارشناس ارشد منابع طبیعی به وضعیت زراعت چوب در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: اکنون حدود 190هزار هکتار زراعت چوب در کشور وجود دارد که سهم صنوبرکاری ها 150 هزار هکتار و اکالیپتوس کاری 40 هزار هکتار است که بیشتر در مناطق شمالی و شمال غربی کشور پراکنده اند.
وی میزان تولید سالانه چوب از محل زراعت چوب را حدود 3.5 میلیون مترمکعب دانست و بیان داشت: زراعت چوب در مازندران نزدیک به 15هزار هکتار است.
وی با بیان این که شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران از سال 1376 با احداث و ایجاد یک واحد تخصصی تحت عنوان زراعت چوب توانسته 11 میلیون اصله نهال را برای حدود 10 هزار هکتار از اراضی استان های مازندران و گلستان فراهم سازد، گفت: از آنجا که زراعت چوب یک فعالیت عام المنفعه محسوب می شود، تمامی نهادهای وابسته در این کار علاقه مند به مساعدت هستند اما در اجرا همواره پیچیدگی هایی وجود دارد که تا حدی مانع از پیشرفت مورد انتظار کارها می شود.
حبیبی تصریح کرد: در این میان سازمان جنگل ها، جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی همواره کمک حال هستند اما مردم نقش اساسی در توسعه زراعت چوب داشته و دارند و فعالان این بخش با علاقه مندی به تولید مشغول هستند.
وی به مصوبات دولت در مورد اهمیت زراعت چوب اشاره کرد و گفت: در ماده 15 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوبه مجلس شورای اسلامی دولت مکلف به توسعه زراعت چوب شده است.
وی ادامه داد: در دی ماه پارسال نیز دولت مصوبه ای در خصوص بهینه سازی وضعیت مدیریت منابع طبیعی داشته است که بند (ب) ماده 48 آن اشاره به توسعه زراعت چوب دارد.
وی گفت: ماده 12 قانون تشکیل صندوق حمایت از محصولات کشاورزی مصوبه 1379 نیز به زراعت چوب توجه جدی کرده است.
کارشناس ارشد منابع طبیعی مازندران با بیان این که مصوبات مجلس در مقوله زراعت چوب عملی نشده است، ادامه داد: مهمترین حلقه گمشده در اجرای این مصوبات، نبود دپارتمان یا تشکیلات منسجم اداری در زمینه زراعت چوب به منظور پیگیری و اثر بخشی مصوبات است.
حبیبی به اهمیت مشارکت در برنامه های ملی و استانی زراعت چوب اشاره کرد و گفت: همکاری بین المللی با صاحب نظران زراعت چوب در حد ارتباطات علمی از طریق پست های الکترونیکی در حال انجام است.
وی گفت: به رغم عضویت ایران در کمیسیون بین المللی صنوبر (ipc) در سال های اخیر هیچ گونه ارتباطی با کمیسیون مذکور برقرار نشده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با فعال شدن مجدد کمیسیون ملی و ارتباط با واحد بین المللی آن در ایتالیا، دستیابی به آخرین دستاوردهای علمی در این ارتباط میسر شود.
وی بر لزوم همکاری بین المللی با هدف پیشرفت زراعت چوب تاکید کرد و گفت: کشورهای عضو کمیسیون بین المللی صنوبر با برخورداری از ارقام و کلن های پر محصول تولید شده در دنیا و انتقال آنها به مناطق دیگر موفق به افزایش چشمگیر عملکرد در واحد سطح شده اند.
وی اضافه کرد: ایران با توجه به سابقه طولانی آشنایی مردم با کشت و کار صنوبر و وجود مناطق وسیع و مستعد کاشت این درختان در سال 1334 به عضویت ipc درآمد و در سال 1345 تهران میزبان دوازدهمین اجلاس کمیسیون بین المللی صنوبر شد.
به گفته حبیبی، حاصل این اجلاس ورود ارقام جدیدی از صنوبرهای دورگ و غیر بومی به ایران شد که امروزه در سطح وسیعی در کشور کاشت می شوند.
وی ادامه داد: به دلیل تکثیر فراوان غیر جنسی در طی سالیان اخیر از سطح تنوع ژنتیکی آنها به شدت کاسته شده و نیاز به ورود ارقام جدیدتر و پر محصول تر احساس می شود.
بهرام وهاب زاده کارشناس جنگل کاری و پارک های اداره کل منابع طبیعی، مراتع و آبخیزداری مازندران در منطقه ساری نیز به اهمیت زراعت چوب اشاره کرد و گفت: به دلیل افزایش جمعیت و نیاز روز افزون بشر به تجملات، در دهه های اخیر مقوله چوب و درخت فضای سبز به کانون توجه جدی جوامع مختلف از جمله ایران قرار گرفت که زراعت چوب و کاشت درختان سریع الرشد صنوبر و اکالیپتوس مورد تاکید قرار گرفت.
وی تامین بخش از مواد اولیه صنایه چوبی و سلولزی کشور، کاهش فشار به جنگل های طبیعی و حفظ منابع طبیعی تجدید شونده، ایجاد اشتغال و بهره برداری از اراضی کم بازده مستعد کاشت درختان سریع الرشد، انجام آمایش سرزمین به منظور تعیین تکلیف اراضی از جهت کاربری، کمک به توسعه پایدار محیط زیست و افزایش سرانه فضای سبز ، پیشگیری از فرسایش و تثبیت خاک و افزایش ذخیره سازی آب های زیر زمینی و کمک به اقتصاد روستاها و خانوار های روستایی از دلایل نیاز توجه به زراعت چوب برشمرد.
وی عملکرد زراعت چوب طی سال های 84 تا 92 در مازندران را به ترتیب 532 هکتار از نوع اکالیپتوس و 2 هزار و 505هکتار صنوبر کاری عنوان کرده است.
وی با اشاره به روند کاهشی سالانه کاشت و زراعت چوب در مازندران اظهار داشت: به دلیل نبود تشکل رسمی در زمینه زراعت چوب هماهنگی لازم بین بخش های اجرایی وجود ندارد و این امر موجب سردرگمی متقاضیان شده است.
وی کمبود نهاده های تولید بویژه کود و سم، نبود اراضی یکپارچه، نبود تحقیقات بنیادی در زمینه زراعت چوب و مقدار سوددهی، نبود مکانیسم لازم برای تضمین های کافی خرید چوب آلات ازتولید کنندگان و نبود پوشش از سوی سازمان های بیمه گذار برای زارعان زراعت چوب از مشکلات در کاشت و زراعت چوب عنوان کرد.
وهاب زاده اراضی مورد توصیه برای زراعت چوب را مسیرهای آبرفتی رودخانه ها (مازندران 100رودخانه بزرگ و کوچک به طول 600کیلومتر دارد)، هماهنگی با مجریان طرح های مرتع داری برای کاشت صنوبر در حاشیه دره های مرطوب، اماکن عمومی به ویژه قبرستان ها، امامزاده ها (یکهزار و 250 امامزاده استان مازندران) حاشیه زمین های ورزشی، حاشیه آببندان ها و آبگیرها، اطراف راه های روستایی و بین شهری (از 10 هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی مازندران 7هزار کیلومتر راه روستایی است) نواحی صنعتی و شهرک های صنعتی و اراضی منابع ملی مستعد در قالب ماده سه را از دیگر راهکار های توسعه زراعت چوب در استان مازندران عنوان کرد.
کارشناس جنگل کاری و پارک های اداره کل منابع طبیعی، مراتع و آبخیزداری مازندران منطقه ساری تصریح کرد: گونه اکالیپتوس به علت مقاوم نبودن در مقابل سرما قابل کشت در تمامی مناطق به ویژه در ارتفاعات بیش از 200 متر نیست.
وی ادامه داد: گونه صنوبر نیز در خاک های شور و فاقد آب قابلیت کاشت ندارد.
وهاب زاده بر لزوم حمایت های مختلف برای گسترش زراعت چوب در استان مازندران تاکید کرد و گفت: علاوه بر این که باید از شرایط و استعداد آب و خاک استان در زراعت چوب استفاده کرد، باید حمایت هایی در قالب ارایه تسهیلات ارزان بانکی، تضمین های خرید چوب، بیمه شدن روند عملیات و در دسترس قرار دادن نهال چوب را انجام دهیم.
هرچند بهره برداری در چارچوب مدیریت پایدار و متناسب با ظرفیت های قابل تحمل اکولوژیکی، برخورداری از یک طرح ملی در مدیریت جنگل بر اساس منابع و داده های منطقه ای، تهیه برنامه ملی جنگل های کشور، بهره برداری از چوب درختان افتاده، شکسته و آسیب دیده و تهیه نقشه جامع جنگل های کشور بر اساس استانداردها از برنامه های بهینه سازی پایش حفظ و بهره برداری مدیریت جنگل های کشور است، اما به اعتقاد استادان دانشگاهی منابع طبیعی کاشت و برداشت از طریق زراعت چوب تامین کننده صنایع چوبی خواهد بود.
جنگل های شمال کشور به مثابه ریه های تنفسی برای شمال ایران عمل می کنند و حفظ و حراست از این سرمایه عظیم و حیاتی روز به روز حساس تر و اجتناب ناپذیرتر است.
جنگل های شمال کشور که به جنگل های ناحیه رویشی هیرکانی یا خزری، جنگل های مرطوب و جنگل های صنعتی شمال شهرت یافته اند هم چون نوار سبزی حاشیه جنوبی دریای خزر و نیم رخ شمالی رشته کوه البرز از آستارا تا گلیداغی را به طول تقریبی 800 کیلومتر، عرض 20 تا 70 کیلومتر و ارتفاع 2800 متر از سطح دریا پوشانده اند.
تاکنون 80 گونه درختی (به طورعمده پهن برگ)، چهارگونه سوزنی برگ بومی و 50 گونه درختچه ای در این جنگل ها شناسایی شده که اغلب آنها از تیپ های آمیخته راش، ممرز، بلوط، افرا و توسکا هستند.
منطقه هیرکانی دارای آب و هوای مرطوب بوده و متاثر از دریای مازندران می باشد. این منطقه از آستارا در گیلان آغاز شده و تا ارتفاعات جنگل گلستان در استان گلستان ادامه می یابد. اصلی ترین درختان این جنگل ها پهن برگ هستند. تعداد اندکی از درختان سوزنی برگ نیز در این جنگل ها یافت می شوند.
گزارش از: سید رضا هاشمی
2585 /506/ 2025
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
زراعت چوب در استان های شمالی , غفلت از یک مصوبه قانونی
زراعت چوب در استان های شمالی غفلت از یک مصوبه قانونی ساری-ایرنا- در حالی که نیاز سالانه چوب به عنوان مواد اولیه صنایع چوبی در کشور سال به سال افزایش می یابد و برداشت های بی رویه و غیر اصولی چوب از جنگل با محدودیت های جدی مواجه شد به زراعت چوب که مصوبه قانونی نیزدارد بی توجهی وبارش نخستین برف پاییزی مناطق شمالی استان سمنان را سفید پوش کرد
بارش نخستین برف پاییزی مناطق شمالی استان سمنان را سفید پوش کرد سمنان - ایرنا - بارش اولین برق پاییزی مناطق شمالی استان کویری سمنان را سفید پوش کرد و هوای این استان را بشدت کاهش داد با ورود یک سامانه بارش زای به استان کویری سمنان دوشنبه شب بیشتر نقاط این استان شاهد بارش باران و بمعاون شرکت مخابرات ایران در گفتوگو با فارس تاکید کرد واکنش به ابهام قانونی محدودیت اینترنت خانگی/ سرعت ۱۲۸ مص
معاون شرکت مخابرات ایران در گفتوگو با فارس تاکید کردواکنش به ابهام قانونی محدودیت اینترنت خانگی سرعت ۱۲۸ مصوبه سال ۸۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی استاخیرا وزیر ارتباطات دولت دهم اعلام کرده در مکاتبات مکتوب موضوع محدودیت سرعت 128Kbps اینترنت برای مشترکان خانگی وجود نداشته اما معاوتعرفه بیمه گذاری زیر بخش زراعت پس از مهلت قانونی افزایش می یابد
تعرفه بیمه گذاری زیر بخش زراعت پس از مهلت قانونی افزایش می یابد تبریز- ایرنا - سرپرست صندوق بیمه محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی گفت تعرفه بیمه گذاری زیر بخش زراعت پس از اتمام مهلت قانونی بیمه محصولات زراعی برای کشت پاییزه افزایش می یابد محمدرضا موسی زاده روز شنبه درگفت وگو با ااستاندار گیلان: با مصوبه دولت، ساخت سد پلرود شتاب می گیرد
استاندار گیلان با مصوبه دولت ساخت سد پلرود شتاب می گیرد رشت - ایرنا - استاندار گیلان گفت با تصویب هیأت وزیران اعتبارات ساخت سد مخزنی پلرود بیش از دو برابر شد و بر این اساس ساخت این سد شتاب می گیرد محمدعلی نجفی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به عزم دولت ببرگزاري کارگاه شعر و داستان با حضور اساتيد حوزه ادبيات در خراسان شمالي
۲۴ آبان ۱۳۹۳ ۱۱ ۱۳ق ظ برگزاري کارگاه شعر و داستان با حضور اساتيد حوزه ادبيات در خراسان شمالي کارگاه شعر و داستان با حضور اسماعيل حسين پور و حسن روشان در کانون شهيد رجايي شهر راز برگزار شد به گزارش خبرگزاري موج مدير آموزش و پرورش شهرستان راز و جرگلان گفت حضور اساتيد به نام درمدیر کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی خبر داد راهاندازی شورای هماهنگی روابط عمومی ادارات در شهرستانهای
مدیر کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی خبر دادراهاندازی شورای هماهنگی روابط عمومی ادارات در شهرستانهای خراسان شمالیمدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری خراسان شمالی از برنامه راهاندازی شورای هماهنگی روابط عمومی ادارات در شهرستانهای استان خبر داد ولی قلیچی امروزمدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان: تخریب دیوار قلعه ساسانی توسط شهرداری اصفهان پیگرد قانونی دارد
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان تخریب دیوار قلعه ساسانی توسط شهرداری اصفهان پیگرد قانونی داردمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان از تخریب بخشی از دیوارههای قلعه ساسانی شاهدژ توسط شهرداری اصفهان خبر داد فریدون الهیاری در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهپیگیری مراجع قانونی استان کرمانشاه درپی قطع درختان بلوط جنگل پاده/ تصرف 300 هکتار از اراضی ملی شهرستان پاوه
مدیر کل محیط زیست استان کرمانشاه خبرداد پیگیری مراجع قانونی استان کرمانشاه درپی قطع درختان بلوط جنگل پاده تصرف 300 هکتار از اراضی ملی شهرستان پاوه مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه گفت قطع درختان بلوط جنگل پاوه به مراجع قانونی اعلام شده و محیط زیست منتظر حکم قضایی برای متخلفان اسمعاون استاندار خراسان شمالی خواستار توجه جدی دستگاه ها به امر پژوهش شد -
در جلسه ستاد هفته پژوهش و فناوري معاون استاندار خراسان شمالی خواستار توجه جدی دستگاه ها به امر پژوهش شد بجنورد- خبرگزاری مهر معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري خراسان شمالي با تاکید بر جایگاه تحقیقات و پژوهش خواستار توجه جدی دستگاه های اجرایی به این موضوع شد به گزارشپیام تسلیت استانداری خراسان شمالی برای درگذشت پدر خبرنگار شهید امانی
پیام تسلیت استانداری خراسان شمالی برای درگذشت پدر خبرنگار شهید امانی بجنورد - ایرنا - اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی با صدور پیامی درگذشت پدر خبرنگار شهید محمدرضا امانی را تسلیت گفت به گزارش ایرنا در این پیام آمده است درگذشت مرحوم حاج احمد امانی پدر خبرنگار ومدیر کل استاندارد خراسان شمالی تاکید کرد لزوم نظارتها به تیرچه بلوکهای تولیدی کارگاههای خراسان شمالی
مدیر کل استاندارد خراسان شمالی تاکید کردلزوم نظارتها به تیرچه بلوکهای تولیدی کارگاههای خراسان شمالیمدیر کل استاندارد خراسان شمالی بر نظارت بیشتر نظام مهندسی نسبت به تیرچه بلوکهای تولیدی در کارگاههای این استان تاکید کرد فهیمه مهماننواز امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بابلاغ 200پرونده تصرف غیر قانونی در اراضی ملی استان البرز به قوه قضائیه/ تشکیل کارگروه پایش مناطق جهت جلوگیری ا
مدیر کل محیط زیست استان البرز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ابلاغ 200پرونده تصرف غیر قانونی در اراضی ملی استان البرز به قوه قضائیه تشکیل کارگروه پایش مناطق جهت جلوگیری از تصرف غیر قانونی در حریم رودخانهها مدیرکل محیط زیست استان البرز گفت درحال حاضر بیش از 200پرونده درارتباط باشهرستانهای استان تهران از رسانه مستقل بی بهره هستند/ راه اندازی صدا و سیمای استان مصوبه دولت است -
حجت الاسلام محمودی شهرستانهای استان تهران از رسانه مستقل بی بهره هستند راه اندازی صدا و سیمای استان مصوبه دولت است ورامین - خبرگزاری مهر امام جمعه موقت ورامین گفت مردم شهرستان های استان تهران با جمعیتی فراوان از داشتن یک شبکه مستقل به رغم تصویب دولت بی بهره هستند و جا دارد ممدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد خودکفایی در تولید روغن نباتی کشور با توسعه کشت کلزا
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کردخودکفایی در تولید روغن نباتی کشور با توسعه کشت کلزامدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت توسعه کشت کلزا میتواند گام مهمی در جهت خودکفایی کشور در تامین روغن نباتی باشد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل به نقل از روابرخورد قانونی با دریافت وجوهات نقدی غیرقانونی از اولیای دانش آموزان در استان اردبیل
برخورد قانونی با دریافت وجوهات نقدی غیرقانونی از اولیای دانش آموزان در استان اردبیل اردبیل - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل از برخورد قانونی با دریافت وجوهات نقدی غیرقانونی از اولیای دانش آموزان در مدارس این استان خبر داد به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمواجراي طرح هم کدي استان خراسان شمالي
۱۹ آبان ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۲ق ظ اجراي طرح هم کدي استان خراسان شمالي طرح مذکور در 23 مرکز شهري و 128مرکز روستايي در سطح شهرستان هاي بجنورد رازو جرگلان اسفراين گرمه جاجرم شيروان مانه سملقان فاروج صورت مي پذيرد به گزارش خبرگزاري موج با اجراي اين طرح عدد 3 به شماره هاي مشترکان مر-
اقتصادی
پربازدیدترینها