واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خام فروشی معادن هدر رفت سرمایه های ملی و آیندگان است بیجار- ایرنا - نماینده مردم بیجار در مجلس شواری اسلامی گفت: شهرستان بیجار دارای معادن غنی و عظیم آهن، گچ و سیمان است و نباید با خام فروشی آنها را هدر داد.
سید محمد بیاتیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به سفر اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان کردستان و شهرستان بیجار افزود: مسایل مختلفی در مورد معادن منطقه وجود دارد و با پیگیری های مستمری که در این مورد صورت گرفت، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت پذیرفتند که شخصا در این منطقه حضور یابند.
وی به ظرفیت کارخانه کنستانتره معدن منطقه یاسوکند اشاره کرد و گفت: این کارخانه در دو فاز طراحی شده است که فاز نخست آن هم اکنون با 325 هزار تن ظرفیت فعال است و فاز دوم آن نیز با ظرفیت 675 هزار تن امید است تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
او از فعالیت خام فروشی معادن ابراز نگرانی کرد و گفت: همت مسوولین نظام نیز بر این موضوع استوار است که به هر طریق ممکن از جمله وضع قوانین و مقررات مناسب، از خام فروشی جلوگیری گردد.
بیاتیان افزایش تعرفه های بیشتر بر روی صادرات را یکی از کوتاه ترین راه های ممانعت از خروج سرمایه های معدنی به صورت خام دانست و گفت: هدف اصلی دولت در بهره برداری از معادن ایجاد اشتغال است که با اتخاذ راهکارهای مناسب برای ایجاد و احداث صنایع تبدیلی در محل و یا نزدیکترین مکان به معادن این هدف تحقق یابد.
او کسب درآمدهای مالیاتی بیشتر برای منطقه و جذب گردش مالی دریافت عوارض و مالیات بر فعالیت های معادن برای بانک های شهرستان و ایجاد اشتغال را از مزایای حداقلی راه اندازی صنایع تبدیلی و ممانعت از صادرات خام مواد معدنی ذکر کرد.
نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی افزود: در این رابطه لازم بود از حمایت ها و ظرفیت های در اختیار دولت برای تحقق اهداف پیش بینی شده نیز استفاده شود که با سفر وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت به استان و شهرستان بیجار و گفت و گو با دست اندرکاران، راه های تسهیل، ایجاد صنایع تبدیلی و پرهیز از خام فروشی مورد بررسی قرار گرفت.
وی از تشکیل کارگروهی در تهران برای بررسی مشکلات صنایع این شهرستان خبر داد و اظهار امیدواری کرد بزودی واحد گندله سازی با ظرفیت 920 هزار تن در جوار معدن صبانور و دیگر معادن منطقه راه اندازی گردد.
بخش حسن آباد یاسوکند بیجار با جمعیتی در حدود پنج هزار نفر در 60 کیلومتری مرکز شهرستان بیجار به دلیل برخورداری از معادن سنگ آهن قطب تولید سنگ آهن در غرب کشور است.
مجموع ذخایر معدنی استان 600 میلیون تن است که سالانه از این میزان 15 میلیون تن برداشت می شود.
تا کنون در بخش معدن 341 پروانه بهره برداری صادر شده است که 268 مورد از این تعداد فعال است و بقیه با درصد کمتری به فعالیت خود ادامه می دهند.ک/3
533/7350
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]