واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۳ (۱۶:۴۵ب.ظ)
قائم مقام وزير نيرو در جمع خبرنگاران: خام فروشي اولويت کشور ما نيست/مصرف 55 درصد از آب زيرزميني کشور به صورت رايگان در بخش کشاورزي قائم مقام وزير نيرو در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس سياست هاي دولت در برنامه ششم به دنبال کم کردن بار بودجه از روي دوش دولت هستيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، ستار محمودي، قائم مقام وزير نيرو با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات ايشان پاسخ داد.
وي در مورد قيمت آب و ما به التفاوت قيمت فروش و قيمت هزينه شده به خبرنگاران گفت: نرخ تعيين شده براي آب محل به محل متفاوت است و ما در حال حاضر ميانگين هزينه اي که براي هر مترمکعب آب شرب مي شود 50 هزار تومان است.
وي ادامه داد: اين آب هزار توماني را در شهر و روستا به ترتيب 300 و 100 تومان عرضه مي کنيم و قيمت آب تحويلي به کشاورزان زير 8 تومان است.
وي با اشاره به اعلام برخي از مسوولان حوزه کشاورزي در مورد گران بودن آب تحويلي به کشاورزان ايراني تاکيد کرد: به نسبت قيمت تمام شده اگر حساب شود هزينه دريافتي از کشاورزان بسيار ارزان است اما ممکن است کشاورزان براي استفاده از اين آب هزينه هاي حاشيه اي مثل حفاري، تهيه شبکه آبرساني و کندن چاه و موتور برق پرداخت کنند که در اين صورت اين نظر آقايان در مورد گران بودن آب کشاورزي صحيح است.
ستار محمودي با اشاره به اينکه 55 درصد از منابع آب زيرزميني در بخش کشاورزي مصرف مي شود تاکيد کرد: وزارت نيرو و متوليان بخش آب براي اين 55 ميليون مترمکعب حتي يک ريال دريافت نمي کنند.
ايده آل صنعت آب و برق دريافت قيمت تمام شده است
قائم مقام وزير نيرو با اشاره به اين مطلب که براي مجموعه وزارت نيرو دريافت قيمت تمام شده خدمات جزو شرايط ايده آل محسوب مي شود گفت: در قانون هدفمندي يارانه ها قرار بود در مدت 5 سال قيمت آب واقعي شود و اين بدان معني بود که ما بايد سالانه 10 تا 20 درصد قيمت ها را افزايش مي داديم که تا به امروز اين مهم محقق نشده است.
وي خاطرنشان کرد: ما زماني مي توانيم در مورد کسب ارزش افزوده در خدمات آب و برق سخن بگوييم که قيمت تمام شده در اين خدمات رعايت شده باشد.
صادرات برق جزو سياست هاي کلي کشور است
اين مقام مسوول در وزارت نيرو در واکنش به صحبت يکي از مسوولان سابق وزارت نفت که صادرات برق را با توجه به قيمت فعلي گاز مقرون به صرفه ندانسته است گفت: وقتي صحبت از صادرات مي کنيم حکمي کلي وجود دارد يعني بايد ديد اين صادرات ما چه اثراتي بر روي بحث سياسي و ارتباطات کشورها مي گذارد. در برخي از قراردادهاي صادراتي طرف مقابل ما انعطاف خوبي نشان مي دهد.
وي ادامه داد: صادرات برق به علت انعطافي که در امکان تغيير دادن خريدار بدون پرداخت هزينه دارد، نسبت به صادرات گاز مقرون به صرفه تر بوده و همچنين اشتغال مولد بيشتري ايجاد مي کند.
خام فروشي اولويت کشور ما نيست
ستار محمودي با اشاره به اينکه برخي از افراد بر اين عقيده هستند که اگر گاز مصرفي در نيروگاه ها صادر شود به نفع کشور خواهد بود گفت: اساسا خام فروشي اولويتي در کشور ما ندارد بلکه محصولات تهيه شده با استفاده از مواد خام که داراي ارزش افزوده بالايي هستند داراي اولويت است.
وي به سياست دولت يازدهم در تابستان جاري اشاره کرد و افزود: در تابستان امسال حتي زماني که ما با مشکل توليد برق مورد نياز کشور مواجه بوديم سياست دولت در ادامه صادرات برق استوار بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]