واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دویچه وله: احیای سازمان برنامه نظام مالیاتی را سامان میدهد
به گفته سخنگوی دولت، با احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی، اطلاعات مالیاتی بهتر رصد خواهد شد و از این پس کسانی که مالیات نمیدادند مجبورند مالیات بدهند. احیای این سازمان با تصویب شورای عالی اداری ایران صورت گرفت.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سایت دویچه وله در خبری با عنوان"نوبخت: احیای سازمان برنامه نظام مالیاتی را سامان میدهد" نوشت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی بودجه که در سال ۱۳۸۶، دو سال پس از روی کار آمدن دولت محمود احمدینژاد، منحل شده بود، بار دیگر با تصویب شورایعالی اداری ایران احیا میشود.
محمدباقر نوبخت، معاون نظارت و راهبردی رئیس جمهور و سخنگوی دولت گفته است: «به دستور رئیسجمهور تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و ادغام دو معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی نهاد ریاستجمهوری تصویب شده است.»
احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور یکی از اقداماتی بود که حسن روحانی، در تبلیغات انتخاباتی خود، وعده تحقق آن را داده بود.
تاریخچه سازمان برنامه و بودجه
دویچه وله افزود: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور پیش از انحلال در سال ۸۶، هفت وظیفه اصلی داشت که مهمترین آن تنظیم بودجه کل کشور بود. این سازمان از حدود ۷۰ سال پیش سازمانها و یا دفاتری در مجموعه دولت ایران با هدف برنامه ریزی و تدوین بودجه کشور تشکیل داده بود.
در سال ۱۳۴۰ شورایعالی اداری کشور به وجود آمد. پنج سال بعد نیز "سازمان خدمات کشوری" به "سازمان امور اداری و استخدامی کشور" تبدیل شد. در سال ۱۳۵۱ نام "سازمان برنامه" وقت به "سازمان برنامه و بودجه" تغییر یافت و این سازمان وظیفه تهیه و تدوین بودجه کشور را نیز عهده دار شد.
با ادغام این دو سازمان در سال ۱۳۷۸ در دولت محمد خاتمی «سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور» به وجود آمد. محمود احمدینژاد به بهانه لزوم تغییر در نظام مدیریت و برنامهریزیهای کلان اقتصادی، در سال دوم ریاست جمهوریاش این نهاد را منحل کرد.
وی در سال پایانی حضورش بر مسند ریاست جمهوری باردیگر از احیای این سازمان و ضرورت تشکیل آن سخن گفت، اما عمر دولتش به احیای دوباره سازمان برنامه و بودجه قد نداد.
مجلس شورای اسلامی نیز روز ۲۱ آذر ۹۲ به تشکیل مجدد سازمان مدیریت و برنامهریزی ایران ظرف مدت شش ماه رای داد و نام آن را به «سازمان مدیریت و برنامهریزی و بهروهوری» تغییر داد.
شورای نگهبان ۱۸ دی ۹۲ «الزام رییس جمهور» به تشکیل این سازمان را مغایر با اصل ۱۲۶ قانون اساسی اعلام و این مصوبه مجلس را رد کرد.
تحقق ۹۵ درصد منابع مالیاتی
به نوشته این سایت، محمد باقر نوبخت در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم صدا و سیمای جمهوری اسلامی درباره جزئیات احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: «طبق اصل ۱۲۶ قانون اساسی، امور برنامهریزی، بودجه، امور اداری و استخدامی از وظایف خاص رئیسجمهور است و مجلس نمیتواند به آن ورود کند. احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی از اختیارات رئیسجمهور است و با موافقت وی، شورای عالی اداری در این راستا تشکیل و ادغام دو معاونت برنامهریزی و توسعه و سرمایه انسانی و همچنین تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصویب شد.»
وی که رئیس معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور و سرپرستی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی را هم عهدهدار است، درباره درآمدهای مالیاتی گفت: «بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی بیش از ۹۵ درصد از منابع پیش بینی محقق شده و این رقم خوبی است. چون اطلاعات بهتر رصد میشود، پایه مالیاتی ما بیشتر و شفافتر شده است. بنابراین کسانی که مالیات نمیدادند مجبورند الان مالیات بدهند و این مالیات ها برای مردم هزینه خواهد شد.»/110
۲۱/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۳:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]